• Olympisch ticket en sponsor voor G-voetballers

  Een team met G-voetballers van Alphense Boys doet van 8-10 juni a.s. mee aan de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Daar komen 2.500 sporters met een verstandelijke beperking uit in 21 takken van sport, waaronder voetbal. Alphense Boys vaardigt een ploeg van tien spelers en drie begeleiders af. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld.

  Deelname aan de Special Olympics was al lange tijd een droom van Wim Nederend, die tot begin dit jaar coördinator was van het G-voetbal bij Alphense Boys. "Dit is zo’n mooi en groot evenement, wat duidelijk maakt hoe leuk en waardevol het is om te sporten, juist voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij Alphense Boys hebben we al zo’n dertig jaar G-voetbal, maar toch is het nog niet vanzelfsprekend voor gehandicapten om aan sport te doen. De Nationale Spelen zet de gehandicaptensport heel duidelijk op de kaart. Ik vond dat wij daar bij moesten zijn."

  Onlangs is de aanmelding van het Boysteam geaccepteerd. Nederend en zijn opvolger Pascal de Jager gaat samen met de begeleiders Thijs Jochems en Wouter Molenaar op zoek naar sponsors om kosten voor het verblijf in de Achterhoek te dekken. Dit leidde er recentelijk toe dat IT-dienstverlener Avantage zich als hoofdsponsor aan het G-voetbal bij Alphense Boys heeft verbonden. Directeur Eric Carré: "In het algemeen dragen wij de sport een warm hart toe, maar om specifiek iets voor de gehandicaptensport te kunnen doen geeft je helemaal een trots gevoel. Niet alleen de sporters, ook de vrijwilligers die bij Alphense Boys betrokken zijn bij het G-voetbal, verdienen iets extra’s. Daarom sponsoren wij dit graag. Met de Special Olympics in aantocht was dit voor ons een perfecte aanleiding om te gaan sponsoren."

  Wim Nederend: "En daarvoor zijn wij Avantage natuurlijk zeer dankbaar. We hebben dankzij hun steun nieuwe tenues kunnen aanschaffen, want de oude waren echt aan vervanging toe. Om aan extra geld voor de Special Olympics te komen, gaan we samen met het bestuur van Alphense Boys een mooie loterij houden. Buro Toob ondersteunt de campagne en we verwachten ook dat andere sponsors ons een handje zullen helpen. De spelers gaan zelf de loten verkopen."

  Special Olympics

  Special Olympics is ontstaan op initiatief van Eunice Kennedy Shriver, de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy (1921-2009). Zij begon in 1963 in de Verenigde Staten met het organiseren van zomerkampen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het succes van deze zomerkampen leidde in 1968 tot de oprichting van Special Olympics Incorporated. Deze organisatie is uitgegroeid tot ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking: wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers. Zie ook: www.specialolympics.org.

  Special Olympics Nederland werkt vanuit de internationale slogan ‘Changing lives, changing attitudes’. Tijdens de Special Olympics Achterhoek 2018 worden 21 sporten aangeboden in 14 verschillende locaties, verspreid door de hele Achterhoek, zowel indoor als outdoor. Uiteraard is er ook een Special Olympics dorp, waar de 2.000 sporters, hun 1.000 begeleiders worden ondergebracht.

  Foto onder: Directeur Eric Carré van Avantage is trots op de G-voetballers van Alphense Boys!