• DOSR 6 ook de tweede keer verslagen

    De Olympische Winterspelen in Zuid-Korea zijn van start. Nederland heeft zijn eerste medailles alweer in de pocket. Sven Kramer zette op de 5 kilometer een Olympisch record neer en pakte voor de 3e keer goud. De plekken 1 t/m 3 op de 3 kilometer voor dames was helemaal Oranje getint. Sjinkie Knegt pakt een mooie zilveren medaille op de 1500 meter shorttrack.

    Van de Olympische Spelen naar de Kelderklasse van het voetbal. Een grote stap? Misschien, maar De Kelderklasse heeft zeker een hoger amusementwaarde en zeker meer deelnemers dan de Olympische Spelen. Elk weekend is er op het laagste voetbal niveau veel te beleven en kijkt elke speler er naar uit. Winnen is één ding, maar het plezier, de ontspanning en de week doornemen onder het genot van een biertje is nog belangrijker!

    Dit weekend waren er slechts 4 wedstrijden van de overige senioren. Hoewel …..er zijn nog slechts 6 teams bij de overige senioren, dus werd bijna alles gespeeld. Allen het 6e(vrij) en het 3e(afgelast) speelden niet. Zelf mochten we om 10.00 uur (ja, dat is vroeg voor een zondagochtend) aan de bak tegen DOSR 6. Afgelopen oktober werd er eerder tegen ze gespeeld en werd er nipt met 5-4 gewonnen. Rede genoeg om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Sommige namen dit wel erg letterlijk en zaten om 9.15 uur al in de kantine van DOSR koffie te drinken. Even voor de beeldvorming: op dit niveau is pas een half uur voor de wedstrijd arriveren geen uitzondering!
    Na de twee nederlagen tegen ASC 6 en ROAC 6 moest er nu gewonnen worden om onze positie in de middenmoot te kunnen verstevigen. Er werd weer gespeeld op kunstgras en de kou viel eigenlijk wel mee. Met 4 wissels ( Romeo, Najim, Mathieu en Eelco) begonnen we aan de wedstrijd. Het werd al snel duidelijk dat Alphense Boys de betere ploeg was en kwam ook vrij vlot op 1-0. Een van de weinige goede combinaties werd daar Nazim afgerond. Daarna was er weinig rust in het team, werd de lange bal te veel gespeeld en zorgde de harde wind voor hachelijke momenten.
    DOSR kwam er niet aan de pas, maar de Boys verzuimde de voorsprong verder uit te breiden. Majid leek toch de 2-0 te maken na een geweldige voorzet op maat van Sezer, maar werd afgekeurd wegens buitenspel. Hij kopte de bal geweldig binnen, moet gezegd worden, maar ging helaas niet door. De revanche was er opslag van rust; een afzwaaiende corner van Ronald kwam voor de voeten van Majid, die meteen uithaalde. De keeper kon er niet bij, dus lekker met 2-0 de rust in.

    Michiel ging er in de rust uit, waardoor het middenveld er wat anders uit kwam te zien. Ronald en Najim bemanden het middenveld en Nazim kwam er weer in voor Rob, Melvin voor Eelco. Doorwisselen kan gelukkig, dus pakte iedereen zo zijn minuten. Helaas werd het spel er in de tweede helft niet beter op. Ballen kwamen niet aan, medespelers werden over het hoofd gezien, kortom we maakte het ons zelf behoorlijk lastig. En dan geef je de tegenstander moed en kan het alle kanten op gaan. DOSR had geen enkel kans gehad de tweede helft, maar een kwartier voor tijd wisten ze toch te scoren. Loerend op een foutje bij ons achterin, brak een speler van DOSR door. Hij omspeelde Mous en scoorde beheerst. Ja, dan staat het opeens 1-2 en moet je een tandje bij schakelen.
    Het was de vraag waar hij ging vallen, maar uiteindelijk aan de voor ons goede kant. Eelco was inmiddels ingevallen voor Ronald en stuurde met een ingooi Majid richting de achterlijn. Hij kon de bal netjes terug leggen op Romeo, die voor de verlossende treffer zorgde. Rob schoot daarna ook nog op de lat, maar het bleef bij de 3-1. De punten waren binnen, maar het spel is dit keer niet goed.

    Man of the Match was zeker Majid (ondanks het foutje bij de 1-2). Zijn inzet was weer top en hoort eigenlijk bij iedereen zo te zijn. Na afloop weer even naar de kantine om voetbal te kijken. Bijna alle senioren elftallen wonnen deze zondag. Alleen voor het 7e lukte het dit keer niet, maar wonnen zeker weer de 3e helft!

    Volgende week weer lekker thuis tegen MMO. Nog zonder onze captain Robin, die deze week staat te jodelen op de piste in Noorwegen. Voor de rest zien we wel wie er zijn, het is altijd een verrassing!

    Uitspraak van de week:

    “Après ski begint zo!”