• Drie keer winst!

  Van de jeugdselectieteams kwamen vandaag alleen Alphense Boys JO15-2, de JO13-1 en JO13-2 voor de competitie in actie. Drie keer winst was het resultaat. Alphense Boys JO15-1 speelt zondagmiddag 12.00 uur nog uit tegen De Graafschap.

  Alphense Boys JO19-1
  In de klasse van de JO19-1 werd één wedstrijd gespeeld: Quick Boys JO19-1-Forum Sport JO19-1 en die eindigde in 2-2. De A1 zelf oefende tegen SC Cambuur, dat met een 5-3 nederlaag terug naar Friesland werd gestuurd. De Boys-doelpunten kwamen op naam van Redouan Betachecourt, Floris Hazenberg, Yannick Saeijs (2x) en Said Hamilic.

  Stand aan kop Tweede Divisie B:

  1. MVV JO19-1 12-28
  2. Alphense Boys JO19-1 11-25
  3. Quick Boys JO19-1 12-19

  Volgende week zaterdag oefent de A1 om 15.15 uur thuis tegen Oranje Wit 19-1.

  Alphense Boys JO17-1
  Ook Alphense Boys JO17-1 kwam niet voor de competitie in actie en oefende tegen Sparta o/16. Dannkzij goals van Kelvin Okojie, Nick Broekhuizen (2x) en Anthony Baarh werd in een leuke en gelijkopgaande strijd met 4-3 gewonnen. JO17-1 oefent komende dinsdag om 20.00 uur thuis tegen Blauw Zwart A1. Volgende week zaterdag hervat de B1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hollandia (15.15 uur).

  Alphense Boys JO17-2
  Alphense Boys JO17-2 moet nog twee weken wachten op de hervatting van de competitie. Vandaag werd geoefend tegen Oranje Wit (zie verslag hieronder). Voor komende zaterdag 17 februari is de B2 nog op zoek naar een oefentegenstander (uit of thuis).

  Waar de meeste ploegen in de regio weer verder gingen met de competitie, stond voor Alphense Boys B2 de volgende oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander Oranje Wit B1 uit Dordrecht doet het meer dan goed in de landelijke 4e divisie en neemt daar een eerste plaats in op de ranglijst. Alphense Boys B2 dat deze week Steven Overduin zag terugkeren op het trainingsveld - na een maand blessureleed - speelde prima positiespel. Dat mondde onder andere uit in een kopkans voor Max van Hees na een voorzet van Salax Mahamud. Ook een scherpe voorzet van Junior Sonowo kon niet worden binnen gelopen in de openingsfase.

  Na 24 minuten spelen was daar een foutieve situatie in de opbouw op eigen helft. Dat werd vakkundig afgestraft door de gasten en zo stond het enigszins geflatteerd 0-1. Voor de Boys was het zaak om over de grond te blijven spelen. Dat lukte prima, maar het duurde vaak te lang voor de bal werd los gelaten. Daardoor konden we niet uit de duels blijven. Dat had veel overtredingen van Oranje Wit B1 tot gevolg. Na 38 minuten spelen belandde een schot van Mohaned Osman over het doel heen.

  In de tweede speelhelft was daar opnieuw een licht speloverwicht voor de B2 van Alphense Boys. De sfeer in het speelveld werd grimmiger. Dat leidde tot een aantal harde overtredingen. Gelukkig leverde dit geen verdere blessures op. De Boys speelde vrij aardig, maar wisten onvoldoende gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander om echt gevaarlijk te worden. Kursat Erdogan kwam na 51 minuten in de ploeg na ziek te zijn geweest de afgelopen week. Hij viel verdienstelijk in met een goede drive.

  Na 72 minuten legde Junior Sonowo een vrije trap, vanaf 25 meter, breed op Lars Verzaal. Zijn schot werd via de rug van een speler van Oranje Wit B1 omhoog geduwd en belandde zodoende in het doel: 1-1. Twee minuten later was er vanaf de zijkant opnieuw een vrije trap voor Alphense Boys B2. Dit keer bracht Salax Mahamud de bal licht in beweging en wist Junior Sonowo met een fantastische trap de bal in de rechterbovenhoek te jagen: 2-1. Hierna wist Oranje Wit B1 nog een tweetal honderd procent kansen te krijgen. Waar de eerste poging voor het doel van Ot v/d Last langs ging, werd de tweede kans geblokt door Taner Bayram, die zich met leeuwenmoed voor de bal gooide.

  Verder zouden er geen noemenswaardige gebeurtenissen voorvallen en zo boekte Alphense Boys B2 een volgende overwinning in de oefencampagne. Over twee weken hervatten de Boys de competitie. Tot die tijd zal er getraind worden en staan er nog één of twee oefenwedstrijden op het programma. Samenvattend zit de grootste winst vandaag in het feit dat je alléén met het ontwikkelen van je teamtaken bezig moet zijn en niet met een tegenstander ongeacht de omstandigheden of het gedrag wat daarbij komt kijken. Focus op teamontwikkeling!

  Alphense Boys JO15-1
  Alphense Boys JO15-1 speelt morgenmiddag 12.00 uur de competitiewedstrijd uit tegen De Graafschap JO15-1 en heeft winst nodig om (terug) op de tweede plaats te komen.

  Uitslagen Eerste Divisie A:
  DWS-Buitenveldert 4-1, Emmen-Cambuur 2-4, Hollandia-GA Eagles 2-3, PEC Zwolle??FC Groningen 2-0, Zeeburgia- AFC 3-2.

  Stand aan kop:

  1. PEC Zwolle JO15-1 15-36
  2. DWS JO15-116-29
  3. Alphense Boys JO15-1 14-26
  4. FC Emmen JO15-1 15-25

  Volgende week zaterdag is de C1 vrij van competitie en oefent dan om 13.00 uur thuis tegen Spijkenisse 15-1 uit de àndere 1e divisie. 

  Alphense Boys JO15-2
  Na een lange winterstop en een lange tijd geen officiële wedstrijd meer gespeeld te hebben, werd de competitie vandaag hervat tegen VVSB. Al vanaf de eerste minuut werd al duidelijk waar VVSB voor speelde?? In ieder geval niet voor de winst. De trainer van VVSB was tijdens de opbouw van Alphense Boys druk aan het coachen dat zijn team moest inzakken en de linies zo dicht mogelijk op elkaar moest houden.

  Aanvankelijk hadden wij dit al verwacht en hadden een strijdplan door via veel bewegende spelers de zijkanten te bereiken en daarmee een aanval te creëren. De uitvoering was echter wat minder goed, dan dat wij dat voorbesproken hadden. De ruimtes waren erg klein en het geduld was er wel, maar de keuzes die we maakten zorgde het eerste kwartier voor veel balverlies. VVSB loerde op de counter met hun snelle spits, wat af en toe voor wat schrik zorgde, maar veel verder dan halverwege de eigen helft kwamen ze niet.

  Gelukkig scoorde Bujo Hegic de bevrijdende 1-0 door een niet goed weggewerkte bal binnen te koppen, 1-0. Alphense boys bleef aandringen op de helft van VVSB. Regelmatig kwam er een goede aanval uit via de zijkanten, maar toch bleven de échte uitgespeelde kansen uit en waren de keuzes nog steeds niet altijd even goed. Thierry Anthony kon gelukkig wel een mooie aanval afmaken. Hij maakte de 2-0 op aangeven van Jelle Mulder en bepaalde de ruststand.

  In de rust werden er wat puntjes aangescherpt in de hoop dat het beter ging in de 2e helft. Maar de C2 had het echter niet vandaag. De splijtende passes en snelle combinaties die wij zo goed kunnen maken, bleven de gehele wedstrijd uit. Direct na rust profiteerde de snelle spits van VVSB ook van een bal die voor zijn voeten kwam. Hij sprintte naar het doel en schoot de bal achter Gio. De beste aanval van de wedstrijd, zorgde gelukkig weer dat de marge twee werd. Via een aantal goede passes van Niels naar Jayden Daleman, vervolgens naar Jayden Pieters die Bujo vond en raak kon schieten.

  Precies 10 minuten later maakte Thierry de 4-1. De bal werd goed voorgegeven door Jayden Daleman en Thierry wilde hem koppen, maar raakte de bal met een paar andere lichaamsdelen. De bal belandde uiteindelijk wel waar hij heen moest, in het doel. Na deze goal kreeg de wedstrijd toch nog een vervelend staartje. Bujo kreeg een voorzet waar hij net onder door ging. Vanuit een reactie tikte hij de bal aan met zijn hand. Hands. Hij kreeg hier geel voor, en die had hij al dus hij moest er 10 minuten voor tijd vanaf. Ook Jayden Pieters kreeg rood. Hij verloor de bal en zette een tackle op de bal in. De bal was alleen al weg en hij was te laat. De scheidsrechter vond dit een directe rode kaart omdat het een tackle van achter was. Een terechte beslissing want het was een forse overtreding.

  Kwalitatief was deze wedstrijd niet waar je van tevoren op hoopt. Laten we deze pot maar snel vergeten en toewerken naar volgende week. Dan gaan wij op bezoek bij directe concurrent RKDEO (heenwedstrijd 6-6). Dat belooft een mooie wedstrijd te worden. Door de winst van vandaag en het gelijke spel van RKDEO gaan wij hun voorbij op de ranglijst en staan we nu derde.

  Stand aan kop Hoofdklasse D:

  1. Forum Sport JO15-1 12-31

  2. HBS JO15-1 12-29

  3. Alphense Boys JO15-2 12-27

  4. RKDEO JO15-1 12-26

  Alphense Boys 13-1
  Alphense Boys 13-1 won met 2-0 van Quick Boys JO13-1 en handhaafde zich daarmee op de eerste plaats. Ook de achtervolgers Hollandia en AFC’34 wonnen.

  Stand aan kop:

  1. Alphense Boys JO13-1 12-31
  2. AFC’34 JO13-1 12-29
  3. Hollandia JO13-1 12-25
  4. Ajax JO13-2 12-23 

  Alphense Boys 13-2
  Alphense Boys JO13-2 won met de hakken over de sloot bij middenmoter Graaf Willem II VAC: 2-3. Ook dit team bleef daarmee aan kop van het klassement, weliswaar gedeeld met Nootdorp JO13-1.

  Na enkele weken zonder competitievoetbal maar wel leerzame oefenwedstrijden, startte Alphense Boys o12 de terugronde met een uitwedstrijd tegen Graaf Willem II VAC o13 in Wassenaar. Voor rust speelde de ploeg van trainer Robin Stolwijk onherkenbaar, en zonder initiatief te nemen. Al vroeg in de wedstrijd kwam het op achterstand, de linkeraanvaller snelde richting keeper Mike Heisterkamp en passeerde deze met een schuiver (1-0).

  Na 10 minuten werd de score verdubbeld, gevaarlijk balverlies leidde een tegentreffer in (2-0). Voor rust werd nagenoeg niks gecreëerd en was het een opluchting dat de achterstand niet verder was opgelopen. Na rust was het spelbeeld totaal anders, een fris spelend Alphense Boys dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Kort na rust mocht Sven Verpoort aanleggen vanaf 11-meter na een overtreding op hem, zijn inzet werd knap gekeerd door de keeper. Alphense Boys gaf niet op en bleef aandringen, dit werd beloond. Na een goede individuele actie van Dean Valentijn zette Dean met een slimme pass Tommie Koster vrij (2-1).

  Zo\'n 10 minuten voor tijd kreeg het de mogelijkheid op een gelijkmaker, invaller Tim van Veen werd gevloerd door de keeper in het zestienmetergebied en benutte zelf de elf meter trap (2-2). Er kwam zelfs het geloof dat ondanks de achterstand er de mogelijkheid was om de volle buit te pakken. Kort voor tijd mocht Sam Ringeling aanleggen voor een vrije trap, zijn inzet belandde op de lat en de rebound werd binnengekopt door Tommie (2-3). In de slotfase kreeg Graaf Willem II VAC nog één mogelijkheid maar hun vrije trap ging over.

  Ondanks de achterstand hebben de spelers een fantastische comeback gemaakt en laten zien wel degelijk te beschikken over een grote portie wilskracht. Het lijkt voor de spelers inmiddels normaal om na het laatste fluitsignaal op het scorebord te kijken en te zien dat je hebt gewonnen. Nu maakten we echter mee hoe het is om op achterstand te komen. Een interessante situatie die ook hoort bij het leerproces waar de jongens in zitten.

  Komende woensdag oefent de 13-2 om 18.30 uur tegen een combinatie van SJC/Noordwijk 13-1 (uit bij SJC). Volgende week zaterdag speelt de D2 voor de competitie tegen Sportlust  D1 (thuis om 09.00 uur).

  De uitslagen in de hoofdklasse:
  Graaf Willem II 13-1 - Alphense Boys 13-2 2-3, Sportlust 46 13-1 - Noordwijk 13-1 4-0, Fc Zoetermeer 13-1 - Katwijk 13-1 afg, RCL 13-1 - Foreholte 13-1 2-3, Voorschoten 97 13-1 - Nootdorp 13-1 1-5, RKAVV 13-1 - Rijnsburgse Boys 13-1 2-1

  Stand aan kop hoofdklasse E

  1. Alphense Boys 13-2           12-31
  2. Nootdorp 13-1                       12-31
  3. FC Zoetermeer 13-1             11-23

  Alphense Boys E-Top (12-1)
  De wedstrijd van de E-top tegen ’s Gravenzande werd afgelast. Alleen Westlandia-De Betrokken Spartaan ging door (4-0). Komende woensdag oefent de 12-1 om 18.30 uur tegen een combinatie van SJC/Noordwijk 12-1 (uit bij SJC). Volgende week zaterdag gaan ze dan verder met de competitie met een thuiswedstrijd tegen Westlandia 12-1.

  Onderstaande foto's komen uit de oefenwedstrijd van de A1 tegen SC Cambuur.