• Woensdagnieuwtjes

  Ivan de Heij (links op de foto) brak vorige week tijdens de training van de JO15-7 zijn arm. Zijn beste vriend Owen van der Winden (rechts op de foto) vond dat zo zielig voor hem, dat hij afgelopen zaterdag precies hetzelfde deed. En nu lopen de mannen dus allebei in het rode gips. Is dat vriendschap of niet? Uiteraard wensen we Ivan en Owen een spoedig herstel toe! Lees verder voor alle woensdagnieuwtjes van deze week.

  Alphense Boys 17-3 werd afgelopen zaterdag gehuldigd als najaarskampioen. De mannen kregen van bestuurslid Wim Versteeg de kampioensshirts en de spuitchampagne. 

 • We kunnen met de Boys-jeugd een compleet verzorgde FOX Sports-voetbaldag met Hans Kraay winnen! Het enige dat we allemaal moeten doen, is naar de Facebook-pagina van de tv-zender gaan en daar stemmen op Alphense Boys E-Top voor Het Moment van de Maand.

  Vorige week berichtten we al dat een filmpje van de E-top met ‘een aanval uit het boekje’ de weekprijs had gewonnen en nu volgt dus de finale. Op de Facebookpagina staan nog twee andere genomineerden en het moment dat de meeste stemmen krijgt, wordt winnaar van de trainingsdag met Hans Kraay. Je kunt hier stemmen: https://tinyurl.com/yc2cgkwp. Doe het nu meteen.

  Hans Kraay jr. was overigens onlangs nog te gast op de sponsoravond van Alphense Boys.

 • Er ‘moet’ nog meer gestemd worden trouwens. Afgelopen weekend werd bekend dat Alphense Boys is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Awards 2018 in de categorie Sportverenigingen. Met de Awards worden de mooie initiatieven in het zonnetje gezet, die zijn genomen op weg naar een Rookvrije Generatie.

  Sinds 1 januari 2018 is Alphense Boys de eerste rookvrije voetbalvereniging in Alphen aan den Rijn. De club vindt het belangrijk dat kinderen gezond en sportief kunnen opgroeien. Roken past daar niet bij, dus daarom wordt het sportcomplex rookvrij gemaakt. Om de nieuwe afspraken aan alle leden en bezoekers van het Boyscomplex duidelijk te maken, wordt tot 1 april een grote campagne gevoerd. Overal hangen bordjes, banners, posters en spandoeken, en op social media draaien binnenkort filmpjes waarin ‘ambassadeurs’ duidelijk maken dat roken en sporten niet bij elkaar horen. Hierdoor kan het niemand ontgaan dat Alphense Boys rookvrij is.

  Een goed voorbeeld doet goed volgen. Alphense Boys is ervan overtuigd dat binnenkort veel andere voetbalclubs en andere sportverenigingen het initiatief volgen. Afgelopen zaterdag speelden de meiden van de MO15-2 in hesjes van de rookvrije generatie een vriendschappelijke wedstrijd tegen de MO13.

  In de categorie Sportverenigingen zijn vijftien sportverenigingen uit heel Nederland genomineerd. Via een stemming worden drie finalisten gekozen op basis van de meeste stemmen (50% publieksstemmen, 50% jurystemmen). Stemmen kan vanaf vandaag t/m 28 februari via: www.rookvrijegeneratie.nl/awards.

  De drie finalisten ontvangen een uitnodiging voor de uitreiking van de Rookvrije Generatie Awards op 19 maart a.s. in het Nijntje Museum in Utrecht. Daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

 • Alphense Boys MO17-1 plaatste zich bij Foreholte overtuigend voor de volgende bekerronde: 8-1 winst. Trainer/coach Heino Wels stuurde maandag het volgende mailtje naar de tegenstander:

  Afgelopen zaterdag hebben wij een bekerwedstrijd op jullie hoofdveld gespeeld tegen de mo17-2. Helaas voor uw vereniging hebben wij deze wedstrijd gewonnen. We weten allemaal dat niet alles draait om winnen of verliezen als hoofzaak staat bovenaan dat de spelers het naar hun zin hebben. Hierbij wil ik dan ook mijn ( onze ) complimenten uitspreken naar jullie scheidsrechter ( Dhr. Brouwer ). Onze meiden hebben het echt naar hun zin gehad tijdens deze wedstrijd en hadden het na de wedstrijd hier nog steeds over. Ik ga er vanuit dat u dit compliment aan de betreffende scheidsrechter door geeft en dat hij nog maar vaak mag fluiten, dan weet ik zeker dat het plezier bij de spelers aanwezig is tijdens deze wedstrijd. En zeg hem dat we trainen op de uitballen.

  Hier zijn mooie foto's van de MO17-bekerwedstrijd te zien: https://1drv.ms/f/s!Ap2lhE9p2bL5gtd9XmDOkKK0o_HrFQ.

   

 • Pieter van Zoest (ex-speler Alphense Boys 1 en vader van A1-speler Pim) is vanaf komend seizoen trainer van de Goudse zondag derdeklasser DONK. Pieter is nu nog trainer van Esto.

  De operatie van Hans Wertheim (leider D1) Die een nieuwe knie heeft gekregen, is goed gelukt. Hij is inmiddels weer thuis en gaat nu revalideren.

  Het deelnemersveld van het ARC-Heitingatoernooi  2018 is compleet en wij kregen van de organisatie te horen dat onze 13-1 is geplaatst. Alphense Boys JO13-1 is ingedeeld voor een van de toppoules op donderdag 10 mei 2018. De volgende clubs doen ook mee in deze poule: Ajax, Volendam, Fortuna Sittard, NAC, Coerver Coaching, Inspire Football Academy, sv Hoofddorp, FC Amsterdam en ARC.

  Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 10 februari:

  11.00 uur            AB D1 - Quick Boys D1 (comp)

  11.00 uur            AB C2 - VVSB C1 (comp)

  13.00 uur            AB B2 - Oranje Wit B1 (vrsch)

  15.15 uur            AB A1 - sc Cambuur 19-1 (vrsch)

  Evert Bauman beëindigt na dit seizoen zijn loopbaan als speler van Alphense Boys 1. Hij heeft dit gisteravond aan de spelersgroep en staf laten weten. De routinier twijfelde vorig seizoen al of hij er nog een jaartje aan vast zou plakken, maar ging toen toch nog het nieuwe avontuur in de hoofdklasse aan. Nu is zijn keuze definitief.

  Komende zondag speelt Alphense Boys 1 weer een thuiswedstrijd voor de competitie tegen MSC 1. Aanvang 14.00 uur. Sinds afgelopen zondag (knappe uitoverwinning op Hollandia) staat ons 1e elftal weer in het linker rijtje van de Hoofdklasse A. Wel mooi: de secretaris van Hollandia liet nog een affiche uit de jaren '90 zien. Met toegangsprijzen nog in guldens... Tribune 4,50, staanplaats 3,50.

 • Wegens ziekte van trainer Aad van den Berg was de coaching in handen van assistent-trainer Eli Wattimury. "Dat was lekker wakker worden", schreef Eli maandagmorgen op Facebook na de fraaie 1-3 overwinning. 

   

 • De bekerwedstrijd van het eerste tegen hoofdklasser ‘s -Gravenzande wordt gespeeld op dinsdag 20 februari, om 20.15 uur. De winnaar plaatst zich voor 1/8 finale.

  De competitiewedstrijd DHC - Alphense Boys 1 wordt niet op zondag 25 maart gespeeld, maar op zaterdag 24 maart om 18.00 uur.

  De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - MSC  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio.

  Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

 • De jeugdopleiding van Alphense Boys krijgt er met RECO een nieuwe sponsor bij. Er is een 5-jarige overeenkomst afgesproken. RECO, gevestigd in Koudekerk, levert volgens een alles-in-1 concept bouwmaterieel aan klanten in Nederland en verschillende andere Europese landen. Binnenkort volgt een officiële ondertekening van het contract.

  Afgelopen week is door Inge Sonneveld, voorzitter van onze jeugdafdeling en coördinator van de voetbalplaatjesactie, akkoord gegeven op de drukproef van het Hoogvliet voetbalplaatjesalbum. De spaaractie wordt dit voorjaar gehouden.

  Dankzij een aantal giften van de Club van Honderd, worden her en der in het clubhuis werkzaamheden verricht. Vorige week is in de keuken een nieuwe, hypermoderne vrieskast geplaatst. Ook werd een rolluik voor de snackcounter geplaatst. Het ‘oude’ standenbord is weggehaald om plaats te maken voor Club TV, waarop straks onder meer actualiteiten en uitslagen worden vertoond.

   

 • De inschrijving voor de Talentendag 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord loopt al een tijdje. Op dit moment zijn er 178 inschrijvingen genoteerd. Op woensdag 28 februari 2018 (voorjaarsvakantie) kunnen alle talenten die binnen een straal van ± 30 km rond Alphen a/d Rijn wonen, hun kwaliteiten laten zien om daarna een echte stage periode bij Alphense Boys of Feyenoord af te dwingen om in aanmerking te komen voor het hoogste selectieteam van hun geboortejaar bij Alphense Boys in seizoen 2018-2019. Inschrijven kan nog tot zondag 25 februari via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''. De rest wijst zich vanzelf.

  Na overleg met de KNVB en diverse docenten blijkt het niet mogelijk te zijn om dit seizoen nog een Juniorentrainerscursus te organiseren voor de met Alphense Boys samenwerkende amateurverenigingen. Het blijkt dat de wetgeving Wet Werk en Zekerheid een grote invloed heeft op het aantal beschikbare docenten. Hierdoor is slechts een beperkt aantal docenten voor de vele cursussen inzetbaar.

  Alphense Boys heeft zelf nog drie van de bij ons bekend docenten benaderd, maar die hadden geen tijd. Het lukt dus niet om de juniorentrainerscursus te organiseren. Wij raden elke vereniging aan om op de site van de KNVB na te gaan, waar deze cursus wordt gegeven en waar nog open plaatsen zijn.

  Wel hebben wij met de KNVB overeenstemming bereikt, dat in de periode september-december 2018 er twee cursussen kunnen starten, namelijk een Pupillentrainerscursus en een Juniorentrainerscursus. Binnenkort komt hier meer informatie over binnen.

  Lukt het Alphense Boys 1 om onze B1 op te volgen als Sportploeg van het Jaar in de gemeente Alphen aan den Rijn? Komende vrijdag (9 februari) worden de Sportverkiezingen gehouden in Avifauna. Boys 1 is genomineerd vanwege de spectaculaire promotie naar de Hoofdklasse, via een lange en spannende nacompetitie met een grandioze apotheose op 5 juni 2017. Het Sportgala begint om 20.30 uur.

  Sander van Dijk (trainer B1) geeft vrijdag a.s. een training aan Alphense Boys 11-1.

  Alphense Boys A1 ontvangt komende zaterdag SC Cambuur A1, dat voor die oefenwedstrijd helemaal uit Friesland komen. Aanvang 15.15 uur.

  Roy van der Meer moest afgelopen zaterdag invallen voor de scheidsrechter van de B1, die in de rust aangaf niet verder meer te kunnen. Zonder problemen is de tweede helft verder goed verlopen.

  Afgelopen zaterdag moest het licht van het hoofdveld al om 15.10 uur ontstoken worden (terwijl de zon nog scheen) van de scheidsrechter van de B1. Dat schijnt een verplichting te zijn van de KNVB als het einde van de wedstrijd niet gehaald wordt zonder kunstlicht.

  Op zondag 18 februari wordt bij Alphense Boys een gratis clinic gegeven door voetbalschool De Complete Techniek Boys. Iedereen tussen 6 en 16 jaar is welkom. Wel even aanmelden op de website: www.decompletetechniek.nl.

  Voor het volgende seizoen zoekt Alphense Boys grensrechters die een jaar willen vlaggen bij een op landelijk niveau spelend jeugdselectieteam.  Indien interesse mail dan even naar onze technisch coördinator: Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

  Sparta Rotterdam heeft jeugdspeler Darwin Heuvelman (die drie jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys speelde) aan zich gebonden. De zeventienjarige verdediger, uitkomend in de O19, tekent tot medio 2020 op Het Kasteel. ‘Darwin is een jongen die zich, in de tweeënhalf jaar dat hij bij Sparta speelt, goed ontwikkeld heeft, en is absoluut iemand waar wij veel potentie in zien’, vertelt hoofd jeugdopleiding Dolf Roks. ‘Het is iemand die hard werkt om zichzelf te verbeteren en hierom aan de Sparta-norm voldoet. We geloven in Darwin en zijn blij dat we hem langer aan de club kunnen verbinden.’

 • Noussair Mazraoui (20) heeft afgelopen zondag zijn debuut gemaakt in Ajax 1. In de slotfase van de competitiewedstrijd tegen NAC mocht hij vijf minuten voor tijd invallen. Noussair speelde bij Alphense Boys in de F1 toen Ajax hem in 2006 naar De Toekomst haalde.

 • Gisteravond (dinsdag) oefende Alphense Boys D1 bij en tegen Feyenoord D1 en won in Rotterdam op een keiharde, bevroren grasmat met 5-3. De Boys was in het eerste deel beter, daarna domineerde Feyenoord wat meer. Dankzij goals van Noah Gesser (2x) en Aldo Jager werd een 3-0 voorsprong genomen. Na de 1-3 maakte Adil Bizih 1-4. Feyenoord kwam terug tot 3-4, waarna Tommy de eindstand op het scorebord bracht.

  Heb jij je al aangemeld voor de Alphense Boys Voetbalquiz? En noteer alvast ook de datum van het Vrijwilligersfeest in je agenda.