• Alphense Boys JO15-4 - Alphense Boys JO15-5


  Verslag JO15-4 vs JO15-5
  Vandaag een thuiswedstrijd tegen de JO15-5. Het veld is kleddernat en het is drie graden. Kay staat op doel, en invallers zijn vandaag Lucas en Lucca. De tegenstanders zijn meer dan een maatje groter. Sommigen lijken rechtstreeks uit de A-tjes afkomstig. Die jongens zetten grote stappen en hebben brede schouders.
  In het begin lijken onze jongens nogal onder de indruk en zijn ze wat sloom en houden ze liever wat afstand. Er wordt een beetje warrig gevoetbald, met onnodig balverlies door slordig ingooien bijvoorbeeld. Maar als er dan door een inschattingsfoutje een terugspeelbal het doel inrolt, dan zijn ze ineens wakker. 0-1 achter dus.
  Het tempo gaat omhoog en het spel speelt zich meer en meer op de andere helft af. Lange ballen komen steeds meer in de spits terecht, maar de keeper aan de andere kant heeft ook een jaartje meer ervaring en maakt geen fout. Hij lijkt soms gevaarlijk ver uit te lopen, maar plukt dan die bal gewoon weg. De resterende tijd in de eerste helft gaat het spel een beetje heen en weer, maar gevaarlijk of bijzonder is het helaas voor het publiek niet.
  De tweede helft begint zoals de eerste eindigde. De jongens werken hard, maar de tegenstander moet eerst weer even moe worden. Onze jongens zijn technisch wel wat sterker en winnen het op conditie, maar die gasten aan de andere kant zijn gewoon groooot en zetten 1 stap als wij er drie moeten zetten. Duels lijken daardoor wel wat oneerlijk, zo eindigt een schouderduwtje van Senna op navelhoogte bij z’n maatje aan de overkant.
  Jammer is dat het de overkant lukt los te breken met een man, en die soort de 0-2. En dat blijkt meteen ook de eindstand. Jammer, er had zeker meer ingezeten, maar dat zien we dan een volgende keer waarschijnlijk….