• Alphense Boys B1 verliest bij AFC B1

  De enige competitiewedstrijd van vandaag werd door onze 17-1 verloren van AFC 17-1 (2-1). Verder waren er vooral oefenwedstrijden. De A1 verloor bij NEC/FC Oss, de B2 won van Sliedrecht B1, de C1 met 4-2 van Kon HFC (zie foto van Arjan de Graaf). De C2 won met 5-1 van Woerden, de D1 met 7-0 van Elinkwijk. De D2 en E-Top verloren hun oefenwedstrijd

   

  Alphense Boys A1 is sinds vrijdagmiddag op trainingsweekend in de buurt van Nijmegen en speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen NEC/FC Oss 19-2. In de eerste helft waren de mannen van trainer Jonathan ronduit slap en totaal niet scherp en geconcentreerd. Al in de 6e minuut kwam NEC op voorsprong toen een voorzet kon worden binnengekopt (1-0) In de 25e minuut werd niet meegelopen met de tegenstander en kon een NEC speler vanaf de rand van de 16 meter overigens schitterend raak schieten (2-0). In de 40e minuut glipte de rechterspits van NEC wel erg makkelijk langs zijn tegenstander en uit zijn voorzet werd de 3-0 gescoord. Alle kansen werden dus benut door NEC. In de tweede helft zagen we (gelukkig) een heel ander Alphense Boys, die de gehele 45 minuten domineerde. In de 47e minuut benutte Edin een strafschop nadat Floris was neergelegd (3-1). In de 60e minuut werd het 3-2 door Yannick Saeijs toen een corner van Achraf voor zijn voeten sprong.

   

 • Het was daarna een wonder dat de 3-3 uitbleef, want daar hadden de A1 spelers gezien de vele mogelijkheden wel recht op gehad. Maar ja, als je zò slecht aan een wedstrijd begint.....! Ook vandaag en een deel van morgen verblijft de A1 nog in Nijmegen. Volgende week zaterdag oefent de A1 om 12.00 uur bij en tegen AFC A1

   

  Alphense Boys B1 moest vandaag aantreden tegen AFC B1, al jarenlang blijkt dit een lastige tegenstander. Vandaag was vanaf het eerste fluitsignaal AFC scherper. De duels werden beter aangegaan en de B1 leek wat geïmponeerd door het aanvallende spel van AFC. Zo moest keeper Emiel van Vliet in de 2de minuut al redding brengen. Een lage voorzet werd vrij ingeschoten maar met een goede reflex wist Emiel de bal uit zijn goal te houden. AFC bleef daarna de betere ploeg maar in de omschakeling lag er de nodige ruimte om er snel uit te komen. Daar werd bijna gebruik van gemaakt toen Daniel Abbink de bal veroverde en zo door kon stuiven richting vijandig doel. Zijn schot in de verre hoek kon alleen knap gekeerd worden door de keeper van AFC. Daarna lag er aan beide kanten veel ruimte maar beide teams wisten hier tot de rust geen gebruik van te maken.

 • Na rust werd AFC al snel beloond voor hun aanvallende spel. In de 42ste minuut verdween een afstandschot plotseling achter Emiel in de verre hoek. Gelukkig was vandaag de laatste linie onder leiding van aanvoerder Frank v/d Hoorn goed in vorm waardoor de achterstand niet verder op liep. Een kwartier voor tijd werd de beslissing genomen om alles of niets te spelen. AFC wist hier in de 70ste minuut goed gebruik van te maken. Een overtalsituatie werd goed uitgespeeld en dat betekende een 2-0 voorsprong. Vier minuten later gloorde er toch weer wat hoop, Anthony Baarh bracht de bal strak en laag voor de goal en Djovan Dors wist deze buitenkans goed af te ronden. Tien spannende minuten volgde, maar deze tijd bleek te kort om de gelijkmaker te forceren. De B1 creëerde nog een aantal gevaarlijke situaties maar de klok was de grootste tegenstander. Helaas dus een (onnodige) 2-1 nederlaag. De B1 gaat volgende week voor een revanche tegen Almere City B1, dat op dit moment koploper is in de eerste divisie. Komende dinsdag oefent de 17-1 om 20.00 uur thuis tegen Hoogland A1.

   

  De uitslagen in de 1e divisie laag

  AFC 17-1 - Alphense Boys 17-1  2-1

  Almere City 17-1 - Go Ahead Eagles 17-1         2-0

  Hollandia 17-1 - De Graafschap 17-1     1-2

  FC Den Bosch 17-1 - JVOZ 17-1             2-0

   

  De stand in de 1e divisie laag

  1. Almere City 17-1                 3-9

  2. AFC 17-1                             3-6

  3. FC Den Bosch 17-1               3-6

  4. Alphense Boys 17-1           3-4

  5. Go Ahead Eagles 17-1           3-4

  6. Hollandia 17-1                      3-3

  7. De Graafschap 17-1              3-3

  8. JVOZ 17-1                            3-0

    

   Alphense Boys B2 speelde vandaag de vierde oefenwedstrijd van 2018. Tegenstander Sliedrecht B1 staat op dit moment keurig op een derde plaats in de Hoofdklasse G en doet volop mee voor een plek dat aan het einde van het seizoen recht geeft op nacompetitie voetbal voor promotie. Alphense Boys B2 maakt daarentegen een positieve ontwikkeling door. Zowel de intensiteit als kwaliteit van trainen gaat omhoog. Dat zagen we vooral voor rust terug op het veld. Want al na drie minuten was daar de ideale mogelijkheid om de score te openen. Samir el Messaoudi wist de bal te veroveren op het middenveld en schoof de bal naar Kursat Erdogan.

 • Hij wist voor de keeper van Sliedrecht B1 niet tot scoren te komen. Rondom de bal werd er kort verdedigd en pressie gespeeld op de bal. Na 23 minuten spelen belandde een voorzet van Dyrell Dongor opnieuw voor de voeten van Kursat Erdogan. Deze keer ging zijn poging net over het doel en zo bleef het 0-0. In de tweede speelhelft wist Sliedrecht B1 de afstanden kleiner te houden. Hierdoor kwam Alphense Boys B2 minder vaak dreigend voor het doel van de tegenstander. Wat voor rust vrijwel de gehele wedstrijd goed ging, dat lukte eigenlijk maar één keer in de tweede speelhelft. Echter werd deze aanval ook direct omgezet in een doelpunt. Na een korte één-twee combinatie wist Junior Sonowo, in de 69' minuut, door de defensie van de gasten te breken. In gemakkelijke positie kwam hij allerminst, want vanaf 25 meter vanaf de zijkant was het nog niet eenvoudig om de bal in het doel te schieten. Met een strakke boogbal belandde de bal echter toch in de linkerbovenhoek: 1-0. In de tussentijd kreeg Sliedrecht B1 nog één kopkans. Alleen ging deze kans over het doel van Alphense Boys B2. In de blessuretijd (80+3' min.) had Taner Bayram nog een voorzet in huis die over Max van Hees heen ging, maar de bal verdween uiteindelijk ook in de verre hoek in het doel van de gasten: 2-0.

 • Een speciale vermelding voor keeper Rens Boer (C1) die vandaag de zieke Ot v/d Last verving onder de lat. Hij bespeelde de ruimte achter de ruimte linie keurig en deed het ook voetballend uitstekend met enkele goede keuzes in de opbouw. Mede hierdoor kon Alphense Boys B2 zijn derde zege in de oefencampagne boeken en wist even zo vaak geen tegendoelpunt te incasseren. Woensdag spelen de Boys om 19.15 uur thuis tegen de Zwervers B1 en volgende week zaterdag volgt dan de oefenwedstrijd om 13.00 uur thuis tegen Roda 23 17-1.Ook willen we de gasten (Sliedrecht B1) nogmaals bedanken voor hen komst. Want dit was een uiterst sportieve ploeg die daadwerkelijk naar Alphen a/d Rijn was gekomen om een leuke wedstrijd te spelen.

   

  Vandaag speelt Alphense Boys O15-1 een vriendschappelijk duel thuis tegen de Koninklijke HFC O15-1. De bezoekers starten voortvarend aan de wedstrijd. Ze zetten de Boys defensie vanaf de aftrap onder druk en een fout in de opbouw achterin zorgt ervoor dat de rechtsbuiten van HFC de bal in de 2e minuut in de voeten geschoven krijgt en langs de verdediging kan glippen en de 0-1 langs Alphense Boys O15-2 keeper Giovanni Bekelaar in de verre hoek kan schieten. HFC krijgt nog een kans in de 5e minuut bij een corner, maar de Boys rechten hun rug en beginnen een tegenoffensief. Romeo Pieters geeft in de 7e minuut een steekpass dwars door het midden op spits Rik van ’t Wout, die in de loop uithaalt, maar zijn schot wordt tot corner verwerkt. Kaan Temur schiet de hoekschop op de mee naar voren gekomen verdediger Jesper Savenije, die de bal vanaf de punt 16 meter vol op zijn slof neemt en de 1-1 op het scorebord zet. De gelijkmaker luidt een fase in waarbij de Boys steeds beter gaan voetballen. In de 16e minuut is het wel raak wanneer Romeo Pieters met een diepe bal een assist geeft op Jelle Hak, die de verdediging van HFC er uit rent, de keeper omzeilt en beheerst de 2-1 in het lege doel schiet.

 • In de laatste fase van de eerste helft wordt het spel van de Boys wat slordiger. Er wordt een bal voor het doel langs uitverdedigd en de spits van HFC onderschept de bal en haalt uit. Het is aan de katachtige reflex van keeper Giovanni Bekelaar te danken dat de 2-2 niet wordt gescoord. In de 32e minuut geeft Julian van der Kwaak de bal door het midden mee aan Espen van Ee, die met een steekpass een assist geeft op Rick van ’t Wout, die zich langs de HFC-verdediging wurmt en de 3-1 in de linkerbenedenhoek binnenschiet.

 • De tweede helft herpakt HFC zich in de 40e minuut. De linksbuiten slalomt wel erg makkelijk door de happende Boys-verdediging , keeper Giovanni komt uit zijn doel, maar de bal wordt op een vrij inlopende speler teruggelegd en zo staat het plotseling 3-2.  Vervolgens gaat het spel tien minuten op en neer met veel balverlies  aan beide zijden. De vrije man moet sneller gezocht worden, maar doordat de Boys te veel lopen met de bal en HFC kort afjaagt komen veel ballen op het middenveld niet aan. Maar dan is er altijd nog het beproefde wapen van Kaj van der Veldt: De lange bal wordt gehanteerd, hetgeen in de 55e minuut resulteert in een crosspass van Kaj op de diepgaande Espen van Ee. Espen wordt in het strafschopgebied licht in de rug geduwd, maar gaat wel tegen de vlakte. De scheidsrechter is resoluut en wijst naar de stip. Aanvoerder Espen van Ee pakt zijn verantwoordelijkheid en schiet zelf de penalty onhoudbaar in de linkerbenedenhoek.

 • Hij bepaalt hiermee de 4-2 eindstand, daar er in het resterende kwartier geen goals meer vallen. Ondanks dat de Boys wel druk blijven zetten op de bezoekers en nog wat kansjes krijgen (een kopbal van Kaan  gaat over en een laatste schot van Julian wordt door de HFC  keeper gepakt) gaat de wedstrijd als een nachtkaars uit. Al met al geen spectaculaire wedstrijd, maar een goede opmaat naar de kraker van volgende week tegen koploper PEC  Zwolle thuis om 13.00 uur. Dan zal iedereen weer fel en scherp moeten zijn.Hieronder de link naar de prachtige foto reportage van vandaag van Arjan de Graaf: https://flic.kr/s/aHsksa7hAH

   

  Alphense Boys C2  speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen Woerden O15. Woerden is eerste geworden in de 1e klasse en speelt het komende half jaar in de promotiepoule van de 1e klasse. De wedstrijd, en eigenlijk de gehele eerste helft, verliep moeizaam voor de C2. De grote jongens van Woerden zakten in en hielden het midden potdicht. Wij konden daarentegen niet het geduld bewaren om de openingen te creëren in de opbouw. Het spel was dus behoorlijk slordig. Ondanks dat voetbalden wij wel bijna de gehele 1e helft op de helft van Woerden maar tot kansen leidde het eigenlijk niet. Toch gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in. Een corner werd kort genomen en de tegenstander lette totaal niet op. Jayden Daleman kon daarom rustig kijken waar hij de bal neer ging leggen. Hij mikte op het hoofd van Bujo, die zo’n kans niet aan zich voorbij liet gaan en de bal keurig in het doel kopte (1-0)

 • In de rust werd het niveau besproken van de eerste helft en nieuwe afspraken gemaakt. Er moest meer geduld in de opbouw en veel meer beweging achter je directe tegenstander en meer loopacties tussen de linies. Dit ging prima in de tweede helft. We begonnen nog wat onrustig, wat ook een 1-1 tot gevolg had. Jayden Pieters wilde de bal wegwerken maar schoot daarbij ongelukkig de bal achter keeper Aaron. Een paar minuten later bezorgde Jordi, met een goede individuele actie tussen twee tegenstanders door, voor een assist vanaf de achterlijn.

 • De bal bereikte de naar de 1e paal gekomen Bujo en hij kon aanleggen voor zijn 2e van de dag (2-1). De mannen bleven nu meer geconcentreerd opbouwen en dat zorgde ook voor meer rust en voor betere aanvallen. Vanuit een balverovering door Jayden Pieters werd de bal keurig direct de diepte ingespeeld naar Bujo. Die kon goed de bal vasthouden, controleren en met zijn buitenkant voet de bal achter de verdediging leggen naar de sprintende Jelle. Jelle schoot de bal beheerst in de verre hoek, 3-1. Jelle mocht ook aanleggen voor de 4-1. Een lange aanval via alle middenvelders en alle aanvallers, belandde uiteindelijk net tussen de laatste verdedigers in. Jelle was er al eerste bij en schoot de bal hard en laag in de hoek. De 5-1 was de mooiste van allemaal. Een zeer geduldige opbouw waarbij de bal een paar keer heen en weer gespeeld werd door Yousef en Jesse, vervolgens speelde Jesse de bal goed strak tussen twee tegenstanders door naar Tom die mooi vrijgelopen was. Tom had een fantastische steekbal naar Bujo in zijn voeten en Bujo  maakte de bal keurig en koelbloedig af. Een wedstrijd waarbij de 1e helft zeer matig was en waarbij het gewenste niveau niet gehaald werd. Gelukkig was de tweede helft een stuk beter met een paar mooie doelpunten. Volgende week zaterdag oefent de C2 om 11.00 uur thuis tegen Xerxes DZB C1

   

  Alphense Boys D1 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen Elinkwijk D1 (3e divisie). De bezoekers hadden na een paar minuten een grote kans. Het schot belande op de lat en de rebound werd hard over geschoten. Daarna was het aan de thuisploeg en de goals vielen voor rust snel achter elkaar. De 1-0 was na 8 minuten door Aldo Jager die bediend werd door Noah Gesser. Aldo schoot eerst op de keeper, maar benutte vervolgens de rebound met zijn linkerbeen.

   

 • Tygo Vernooij maakte twee minuten later op prachtige wijze de 2-0 door de bal met een slim boogballetje diagonaal in de verste kruising te lepelen. Noah Gesser maakte de 3-0 (lobje over de keeper) en de 5-0 (kopbal) en daartussen was het Adil Bizih met de 4-0.

 • De ruststand werd bepaald door Noah Gesser op 6-0. De tweede helft waren er grote kansen voor Phil Okongo, Noah Gesser, Adil Bizih en Wessel Kooy maar alleen Larrick Roos scoorde nog en zorgde voor een 7-0 eindstand. Met dank aan de uitstekende keeper van Elinkwijk die een paar schitterende reddingen verrichte en voorkwam dat zijn ploeg met een grotere nederlaag naar huis ging. Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen ARC D1 en volgende week zaterdag volgt dan de oefenwedstrijd om 11.00 uur thuis tegen sc Cambuur D1.

   

  Alphense Boys D2 (13-2) speelde vanmorgen een oefenwedstrijd bij en tegen De Meern o13. Met De Meern trof het een tegenstander van hoog niveau (koploper 3e divisie). Direct aan het begin van de wedstrijd werd dit al duidelijk, de tijd en ruimte die de spelers normaliter kregen was er nu niet. Telkens na balverlies werd er doorgejaagd en de ploeg van trainer Robin Stolwijk had het hier in de openingsfase zichtbaar lastig mee. In de 11e minuut van de wedstrijd leidde tot ook tot een tegentreffer (1-0). Spelers kregen door dat de handelingssnelheid hoger moest en dat direct passen na balverovering beter werkte. Dit leidde dan ook de gelijkmaker in, de bal werd achterin veroverd en in de diepte gespeeld op Tommie Koster. Hij behield het overzicht en bediende de meegelopen Abdul Ibrahimi (1-1).

 • Nog voor rust profiteerde De Meern nog eenmaal van te lang wachten aan Alphense Boys zijde (2-1). Eén moment van onachtzaamheid kort na rust leidde een 3e Utrechtse treffer in (3-1). Na dit moment hadden de Boys-spelers het bij vlagen heel goed voor elkaar, vooral het samenwerken binnen het verdedigen was een lust voor het oog. Als het iets zorgvuldiger was aan de bal en in het maken van keuzes op de helft van de tegenstander had het gevaarlijker kunnen worden. Spelers zijn vanmorgen maximaal bevraagd door de druk die De Meern gaf en dat vraagt ook om de volgende stap te zetten in het maken van keuzes en de technische vaardigheid. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys o13-2 om 09.15 thuis een oefenwedstrijd tegen FC Aalsmeer o13. 

   

  Alphense Boys E-Top (12-1) trad vanmorgen aan voor een oefenwedstrijd tegen Rozenburg JO13-1 op veld 1. Een pittige tegenstander die momenteel uitkomt in de promotiepoule voor promotie naar de 3e divisie. Mik hebben we te leen van de JO11-3. Hij begint in ieder geval goed want na 5 minuten knalt Mik de bal achter de keeper in de goal na een mooie aanval aan de linkerkant.!

 • Trainer Robbert, vanwege een stage-opdracht vandaag de hoofdtrainer, laat het team achterin rustig rondspelen. Misschien niet het leukste voetbal om naar te kijken, maar zo dagen we Rozenburg wel uit om uit hun schulp te komen. Het risico van dit spel is wel dat als er een foute pass gegeven wordt Rozenburg zo voor de keeper staat. Dat gebeurt en binnen 10 minuten staat het weer 1-1. Jammer, want hoewel we niet veel kansen creëren hebben we wel het beste van het spel. 1-1 is tevens de ruststand. Een paar minuten na rust valt dan toch de 1-2. Rozenburg is beter uit de kleedkamer gekomen en de voorsprong is terecht. Onze jongens laten zich echter niet uit het veld slaan. Invaller Senne speelt Bryan aan op links die met een mooie boogbal de keeper verslaat.

 • Goede goal en een beetje geflatteerde 2-2. Nog drie minuten en we spelen gelijk tegen jongens die twee jaar ouder zijn en in sommige gevallen zelfs drie koppen groter. Niet slecht! Met nog 20 seconden op de klok gaat Rozenburg nog een keer via een counter richting onze goal. De voorzet is op maat en de spits van 3 meter en 20 centimeter hoeft er alleen maar tegenaan te lopen. Onze verdedigers zijn kansloos en ook keeper Vince kan hier niets aan doen. Het eindsignaal klinkt en we verliezen met 2-3. Dat is jammer, maar we hebben wel veel geleerd vandaag. Hoewel we graag voetballen en dat eigenlijk de hoofdzaak van deze zaterdag zou moeten zijn, is de ploeg toch stilletjes aan al bezig met de zaterdagavond activiteit. De Boys hebben namelijk de weekprijs bij Fox Sports gewonnen en vanavond mogen zij naar de studio komen om de prijs op te halen. Dat gaat natuurlijk een gezellige boel worden, dus allemaal om 18:00 uur kijken naar het programma De Eretribune op Fox Sports 1! Aanstaande dinsdag speelt de E-Top weer thuis tegen Nieuwkoop 13-1, start wedstrijd om 18:30 uur op veld 2. Komt allen kijken. Volgende week zaterdag (3 februari) spelen we uit tegen Soccer Boys 13-1 (11.00 uur).