• Boys 1 verliest van Leonidas

  Vrijwel op de dag af, drie maanden geleden pas, stapte Alphense Boys met een kansloze 2-0 nederlaag van het veld tegen Leonidas. In de return, zondag in Rotterdam, deed de Boys in werkelijk niets onder voor het Rotterdamse ensemble, maar was de stand na ruim negentig minuten precies dezelfde als in de heenwedstrijd. Weer 2-0 voor Leonidas.

  Deze nederlaag deed veel meer pijn dan de eerste. "Toen toonden we te veel ontzag. Vandaag hebben we laten zien dat we gegroeid zijn en na rust was het wachten op het moment dat we zouden scoren", aldus trainer Aad van den Berg in zijn nabeschouwing. Echter niet Boys 1, maar de thuisclub maakte na iets meer dan een uur spelen de openingstreffer. Assad el Harti benutte een wel zéér gemakkelijk gegeven strafschop; de boomlange Luc Lionahr viel in een duel zomaar om en liep juichend weg toen de scheidsrechter naar de stip wees.

  Tegen een ploeg als Leonidas maakt 1-0 vóór of 1-0 achter een groot verschil. De (zaal)voetballers kunnen heerlijk tikken en staan ook fysiek hun mannetje. Maar daar ging Alphense Boys deze middag goed in mee. De eerste helft ging zeer gelijk op, wat werd onderstreept door het feit dat beide keepers maar één keer ‘echt’ in actie hoefden te komen. Die van Leonidas, Michel Franken, tikte na zo’n tien minuten een lepe inzet van aanvoerder Thom Nouwens uit de kruising. Aan de andere kant hield Tim van der Linden Steven de Brito van scoren af. Vlak voor tijd was Van der Linden wél geklopt, maar rolde het schot van El Harti tegen de paal.

  Het was in een fase dat Alphense Boys een veldoverwicht aan de thuisploeg moest toestaan, na een goede openingsfase. Met een debutant in de basis, A-junior Floris Hazenberg, al mocht hij zijn talenten maar kort laten zien. Halverwege de eerste helft moest hij geblesseerd naar de kant. Zijn teamgenoot Saïd Hamulic uit de JO19-1 was zijn verdienstelijke vervanger en had de held van deze middag kunnen worden. Met een beetje meer geluk had hij voor rust twee keer kunnen scoren, maar de bal viel twee keer net niet goed.

  In het kwartier na rust zette Alphense Boys de wedstrijd naar zijn hand en kwamen de roodwitten steeds dichter bij het vijandelijke doel. Hamulic kopte een puntgave voorzet van Stanley Mailoa net over. Het leek inderdaad wachten op de goal, tot die penalty. De 1-0 was de voor de thuisploeg ideale steun in de rug. Leonidas hoefde alleen nog maar tegen te houden en vertrouwde op de contra-attaque. Al enkele minuten na de 1-0 had Lionahr de wedstrijd kunnen beslissen, maar weer lag Van der Linden in de weg.

  Even later voorkwam zijn collega Franken aan de andere kant met een uiterste inspanning de gelijkmaker van Patrick Krop. Voor de Boys het sein om op alles of niets over te schakelen, maar meer kansen gaf de Rotterdamse verdediging niet weg. Tweemaal in de wedstrijd claimde ook Alphense Boys een strafschop, na hands en een botsing van Krop met Franken, maar die woof de scheidsrechter weg. Om de Boysspits wegens 'theater'' geel te geven, ging veel te ver. "Hij heeft de uitslag beïnvloed", stelde trainer Aad van den Berg zuur vast.

  Toch leek de als pinchhitter ingevallen Sven van Lunteren in blessuretijd nog de verdiende 1-1 binnen te koppen, uit een corner van Thom Nouwens waarbij vrijwel alle Boysspelers mee naar voren waren gelopen. Hij versloeg er Franken mee, maar die kreeg op de doellijn hulp van een ploeggenoot. Leonidas stak over en kwam bijna geen verdediger meer tegen. Oussama Yekhlev rondde af (2-0).

  De nederlaag betekende dat Alphense Boys twee plaatsen in de dichtbevolkte middenmoot zakte, van zeven naar negen. Komende zondag wacht opnieuw een grote opgave als lijstaanvoerder SJC op De Bijlen op bezoek komt.

  Uitslagen Hoofdklasse A

  Leonidas-Alphense Boys 2-0, SJC-MSC 3-0, Hollandia-RKAVV 8-1, Jong Achilles'29-Purmersteijn 0-4, Achilles 1894-RKHVV 1-1, De Bataven-VV Heerenveen afg, SWZ Boso Sneek-Silvolde 0-0, DHC-SDO 0-2.

  Stand Hoofdklasse A

  1. SJC 15-32 (34-18)
  2. Achilles 1894 16-29 (39-21)
  3. Hollandia 14-27 (35-20)
  4. Leonidas 15-25 (29-22)
  5. Silvolde 14-24 (29-17)
  6. SDO 14-22 (26-19)
  7. Purmersteijn 15-21 (24-26)
  8. MSC 14-20 (26-31)
  9. Alphense Boys 15-20 (23-29)
  10. De Bataven 13-16 (22-19)
  11. RKAVV 15-16 (21-26)
  12. DHC 15-16 (21-31)
  13. VV Heerenveen 14-14 (14-27)
  14. SWZ Boso Sneek 15-14 (15-24)
  15. RKHVV 15-12 (21-36)
  16. Jong Achilles‘29 13-10 (25-38)

   

  Clubtopscorers

  Patrick Krop 9, Thijs Hoogenboom 3 , Thom Nouwens 2, Nathan Spaan 2, Raychelo Fecunda 2, Arjan Ouwendijk 2, Michael Amoafo 1, Stanley Mailoa 1, Bas van Zoest 1.