• Boys D1 wint bekerwedstrijd van Excelsior R. D1

  Door een dikverdiende 2-1 overwinning op Excelsior Rotterdam D1 heeft Alphense Boys D1 zich geplaatst voor de volgende ronde van het landelijke bekertoernooi. Aldo Jager (zie foto) scoorde de openingsgoal. De C1 won opnieuw, nu met 3-0 thuis van FC Groningen C1 en verstevigde daarmee zijn knappe gedeelde tweede plaats in de 1e divisie. De B1 kwam in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles terug van een 3-1 achterstand en sleepte er nog een 3-3 gelijkspel uit. De overige jeugdselectieteams werkten een oefenwedstrijd af.

   

  Alphense Boys A1 speelde vandaag zijn eerste oefenwedstrijd van 2018 en won gemakkelijk met 6-0 van EDO A1 (koploper in de 3e divisie).

   

 • In de eerste heft was het overwicht er al van de ploeg van de jarige coach Jonathan de Jonk (31), maar dat werd slechts uitgedrukt in de 11e minuut via een goal van Achraf Merroun die keurig bediend werd door Daily Loos (1-0) Talloze kansen werden er gemist, maar de coach was wel tevreden over de manier van spelen (met lef, met risico en een goede uitvoering). Het niveau lag best hoog voor een eerste oefenwedstrijd na ruim 3 weken. Na de rust werd de score snel uitgebreid. In de 46e minuut scoorde Daily Loos met een kopbal de 2-0, een minuut later passte Yannick op Said Hamulic, die passeerde een verdediger én de keeper en tekende voor de 3-0. In de 59e minuut benutte Edin een strafschop nadat Redouan was neergelegd in de 16 meter (4-0).

 • In de 70e minuut gaf Tarik Zaanani een fantastische steekpass op Wessel Meiring die vervolgens met een prachtig afstandsschot de 5-0 op het scorebord zette. In de 75e minuut scoorde Jhustin Concetion de 6-0 na een voorzet van Yannick Saeijs. Een nuttige oefenwedstrijd. Volgende week zaterdag oefent de A1 om 14.30 uur uit tegen NEC/FC Oss o19 en vertrekken daarvoor al op vrijdagmiddag naar Nijmegen waar getraind wordt én de Jupiler League wedstrijd van NEC wordt bezocht. De nacht wordt dus ook doorgebracht in een hotel in Nijmegen.

   

  Binnen 4 weken speelde de Alphense Boys B1 vandaag voor de tweede keer uit in Deventer. De vorige wedstrijd eindigde in mineur omdat de eerste divisie hoog in de slotfase werd weggegeven. Vol goede moed en vertrouwen startte de Boys aan deze lastige uitwedstrijd. Toch bleken de Eagles in de eerste fase scherper en alerter in de duels. Gelukkig was keeper Bas Schol wel direct wakker want hij moest in de 2de minuut al resoluut ingrijpen en voorkwam hiermee een vroege achterstand. Langzaam knokte de B1 zich in de wedstrijd en pakte het initiatief over. In de 14 minuut ging Nick Broekhuizen goed door over de rechterflank zijn voorzet belande in de kluts voor de voeten van Younes Bouhamed die de bal prachtig achter de keeper volleerde (0-1). Daarna werd definitief het initiatief overgenomen en leek de Boys de bovenliggende partij. In deze fase had de boys de voorsprong kunnen uitbreiden maar ballen in kansrijke positie gingen net naast of over.

 • In de 29ste minuut viel uit het niets de gelijkmaker. De opbouw werd agressief verstoord wat leidde tot onnodig balverlies en dat rondde de spits, oog in oog met Bas, vakkundig af. Daarna wisten beide teams tot de rust geen doelrijpe kansen meer te creëren.

  Na rust begon de B1 opnieuw slap, ook nu moest Bas een vroege achterstand voorkomen via een redding met zijn voeten. Daarna kwamen de Boys een aantal keer gevaarlijk opzetten. Vooral vanaf de flanken werden een aantal goede voorzetten gegeven, echter kwamen de (mede) spelers net een stap te laat om deze ballen tot goal te promoveren. In de 66ste minuut kwam de B1 op een achterstand. Een afgeslagen bal kon van grote afstand worden binnen geschoten. Daarna werd met een extra spits direct een alles of niets offensief gestart. Het leek lang niets te worden want in de 77ste minuut ( drie minuten voor tijd) kwamen de Eagles op een 3-1 voorsprong. Een lage voorzet kon midden voor de goal eenvoudig worden binnen getikt. Toch werd het offensief doorgezet op weg naar een beter resultaat. In de 80ste minuut viel een lange bal van Daan Struckman bij de 2de paal waar Nick Broekhuizen goed oplette en deze voorzet vrij voor de keeper tot goal promoveerde (3-2).

 • De honger was nog niet gestild en in de absolute slotfase viel alsnog de (verdiende) gelijkmaker. Een slimme vrije trap van Nick Broekhuizen werd langs de muur in de goal gedraaid (3-3).Met gemengde gevoelens maar vooral trots op het doorzettingsvermogen werd het gelijkspel gevierd. Volgende week wacht opnieuw een lastige uitdaging, AFC B1 is dan in Amsterdam de tegenstander (12.15 uur)

   

  De uitslagen in de 1e divisie laag

  Go Ahead 17-1 - Alphense Boys 17-1    3-3

  Almere City 17-1 - De Graafschap 17-1 3-1

  AFC 17-1 - JVOZ 17-1       6-0

  Fc Den Bosch 17-1 - Hollandia 17-1      1-0

   

  De stand in de 1e divisie laag

  1. Almere City 17-1                 2-6

  2. Alphense Boys 17-1         2-4

  3. Go Ahead Eagles 17-1          2-4

  4. Hollandia 17-1                    2-3

  5. AFC 17-1                            2-3

  6. FC Den Bosch 17-1              2-3

  7. De Graafschap 17-1             2-0

  8. JVOZ 17-1                            2-0

    

   Alphense Boys B2 heeft vandaag zijn derde oefenwedstrijd in een nipte overwinning weten om te zetten. Op eigen veld werd Ter Leede B1 met het kleinste verschil opzij gezet: 1-0. In een uiterst sportief duel tussen beide teams speelde het spel zich vooral af op de helft van Ter Leede B1. Doelpogingen van Taner Bayram en Dyrell Dongor mondde niet uit in de gewenste treffer. Voor rust werden de acties te weinig over de zijkant ingezet wat mede hierdoor leidde tot te weinig echt goede en bruikbare voorzetten. Ook het door bewegen zonder bal en de snelheid van inspelen lag net te laag om de tegenstander vandaag echt onze wil op te leggen. Ter Leede B1 kwam een aantal keer in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen er gevaarlijk uit, maar wist ook het doel niet te vinden. Vlak na rust een mooie aanval, opgezet door Nabil Sayadi. Een goede voorzet van Junior Sonowo belandde op het hoofd van Max van Hees.

 • Echter kopte hij over. Even later een hoekschop van Lars Verzaal, die opnieuw op het hoofd terecht kwam van Max van Hees. Ditmaal belandde zijn inzet in de handen van de keeper uit Sassenheim. In de 66' minuut was het dan toch raak. Een afgeslagen bal kwam terecht bij Junior Sonowo.

 • Hij vond Max van Hees en die schoof de bal koelbloedig binnen: 1-0. In de eindfase wist Ter Leede B1 nog enkele kansen te krijgen. Echter wisten met name Yassine Bachar of Chalino Vanenburg enkele keren net erger te voorkomen. En als dat al niet lukte was daar altijd nog doelman Ot v/d Last die zijn doel vandaag keurig schoon hield met enkele goede reflexen.Al met al is er weer wedstrijdritme opgedaan en kan er verder worden gewerkt aan bepaalde team- en individuele ontwikkelingen. Volgende week oefent Alphense Boys B2 (O16) tegen de leeftijdsgenoten van Hollandia. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark de Bijlen om 13.00 uur.

   

  Alphense Boys O15-1 is sterk uit de startblokken gekomen na de winterstop. Ze wonnen het eigen Kersttoernooi en vorige week werd AFC met 1-2 in  eigen huis verslagen, waardoor de Boys op de tweede plek in de eerste divisie zijn beland. Vandaag moest er thuis wat recht worden gezet tegen BVO FC Groningen. Uit werd namelijk teleurstellend gelijkgespeeld met 1-1.

  De Boys krijgen in de eerste minuut gelijk een enorme kans, wanneer aanvoerder Espen van Ee de bal op het middenveld verovert, een man passeert en een diepe bal op linksbuiten Jelle Hak geeft. Jelle loopt de linksback van FC Groningen er uit en geeft een perfecte voorzet op de aanstormende spits Rik van ’t Wout, die op 3 meter van het doel via de keeper tegen de paal schiet. In de 11e minuut lanceert Kaj van der Veldt Snelle Jelle en ditmaal legt hij de bal vanaf de achterlijn terug op Espen, die vanaf de rand 16 de bal over de keeper probeert te chippen. Maar net als in de uitwedstrijd houdt de doelman van Groningen zijn ploeg op de been door de bal net over de doellat heen te tikken. Ook in de 16e minuut pakt de Groningse keeper een goed geplaatste vrije trap van animator Espen van Ee, die met zijn drive zijn ploeg vooruit stuwt richting het vijandelijke doel.

 • Het eerste kwartier is het eenrichtingsverkeer. De Boys spelen de bal snel rond, schuiven goed in en als Groningen al over de middenlijn komt, staat de defensie als een huis.  In de 20e minuut wordt een schot van Rik door de uitblinkende doelman gepareerd en een minuut later is Jelle dicht bij de openingstreffer, wanneer hij een voorzet van Espen keihard op de goal schiet, maar de Groningse sluitpost de bal nog uit de linkerbenedenhoek weet te duiken. In de 28e minuut wordt de ban dan toch gebroken. Een vrije trap van de fanatieke Gioele Nicolaas wordt door Rik van ’t Wout met een goed geplaatste kopbal tegen de touwen gewerkt (1-0 zie foto onder) en na 7 kansen moet de keeper eindelijk het hoofd buigen.

 • Met een dik verdiende 1-0 voorsprong gaan de Boys de rust in. De meeste toeschouwers zijn nog onderweg naar de tribune wanneer Rik de bal na een verdedigingsfout van FC Groningen onderschept en vanaf rechts een strakke voorzet geeft op Jelle Hak, die in de 37e minuut eenvoudig de 2-0 kan binnentikken.

 • De kansen blijven zich aaneen rijgen doordat de Boys heer en meester zijn over het hele veld en Groningen amper tot de middenlijn komt en de spelers continu worden afgejaagd. In de 42e minuut geeft Dylan Nieuwendijk de bal op Jelle, die zijn schot geblokt ziet worden en ook een afstandsschot van Kaj gaat er een minuut later niet in. In de 54e minuut is er de eerste kans voor FC Groningen, maar Alphense Boys doelman Rens Boer plukt een kopbal eenvoudig uit de lucht en leidt met een snelle voortzetting gelijk een counter in. Kaj geeft een bal diep op Julian van der Kwaak, maar diens schot wordt geblokt door de keeper. In de 62e minuut controleert Romeo Pieters de bal na een corner en legt de bal panklaar neer voor Julian die met links afdrukt, maar ook dit schot wordt geblokt. De grootste kans creëert Kaan Temur, die met een sluwe steekpass Jelle vrij voor de keeper zet. Helaas schiet Jelle de bal aan de verkeerde kant van de rechterpaal net naast. Jelle zit niet bij de pakken neer, want in de 69e minuut geeft hij na een diepe bal vanaf rechts een assist op goalgetter Rik van ’t Wout, die de bal achter zich krijgt, maar toch de 3-0 scoort door de  bal in de draai met zijn hak langs de Groningse doelman te tikken. De foutloze scheidsrechter fluit na precies 70 minuten af.  Over twee weken speelt Alphense Boys O15-1 thuis de kraker tegen de koploper PEC Zwolle. Volgende week zaterdag oefent de C1 om 13.00 uur thuis tegen Kon HFC 15-1

  Fotograaf Arjan de Graaf heeft vandaag een prachtige fotoreportage gemaakt van de wedstrijd. (al deze C1 foto's zijn van hem) Klik op de link en geniet.: https://flic.kr/s/aHskAGHyU6

 • De uitslagen in de 1e divisie:

  Alphense Boys 15-1 - FC Groningen 15-1        3-0

  FC Emmen 15-1 - Go Ahead 15-1           3-2

  PEC Zwolle 15-1 - AFC 15-1        2-0

  Hollandia 15-1 - DWS 15-1           0-1

  Zeeburgia 15-1 - Buitenveldert 15-1       1-0

  De Graafschap 15-1 - sc Cambuur 15-1 (zondag 21/1)

   

  De stand in de 1e divisie

  1. PEC Zwolle o15                  13-32

  2. Alphense Boys o15          13-25

  3. Fc Emmen o15                    13-25

  4. DWS o15                            13-20

  5. AFC o15                              12-19

  6. Hollandia o15                      12-19

  7. De Graafschap o15               12-18

  8. Zeeburgia o15                     13-16

  9. Cambuur o15                      12-11

  10. FC Groningen o15                13-11

  11. Go Ahead o15                     11-6

  12. Buitenveldert  o15                13-6

    

   Vandaag moest Alphense Boys 15-2 aantreden in een oefenwedstrijd tegen Nieuwerkerk 15-1. Zij spelen ook bovenin in de àndere hoofdklasse. Hopende op meer tegenstand dan vorige week (12-0 winst), begonnen we de wedstrijd met precies 11 spelers. Bujo en Simon waren ziek, Jurre was nog geblesseerd en Thierry mocht nog niet voetballen om zijn schouder te laten genezen na een vervelende val op de training. De gehele eerste helft was de C2 wel de betere partij, maar het spel verliep stroef. Nieuwerkerk speelde in een 5-3-2 opstelling. Aangezien we al vaker tegen tegenstanders gespeeld hadden met deze formatie, konden we dat snel organiseren. Echter kwam het gewenste voetbal er nog niet uit. Het was onrustig en totaal niet zuiver. De juiste en snelle combinaties waarop getraind was, bleven uit.

 • Ondanks dat kwamen wij wel op een 1-0 voorsprong in de 11e minuut. Een fantastische steekbal van Tom op Jayden Daleman bezorgde laatstgenoemde een 1 tegen 1 met de keeper. Hij omspeelde de keeper goed en kon de bal makkelijk in het lege doel mikken, 1-0. Na deze goal was en een fase van matig voetbal. Een 1-1 was daar het gevolg van. Uiteindelijk konden we wel de rust in met een 3-1 voorsprong. Een goede solo van Jordi (2-1, zie foto) en een fantastisch afstandschot van Jesse bezorgde ons een verdiende 3-1 voorsprong.

 • In de rust werden er wat dingen op scherp gezet. Het voetbal moest beter en vooral het tempo moest veel hoger. We namen ons voor om de tegenstander helemaal suf te tikken met goed en dominant voetbal. De mannen hadden dat blijkbaar goed begrepen want het voetbal was een stuk beter nu. Er werden goede overtallen gecreëerd op het middenveld met 1 van de 4 verdedigers en het middenveld domineerde met snelle combinaties. Nieuwerkerk wist zich geen raad tegen het gecreëerde 4 mans middenveld in elke aanval. Tot doelpunten leidde dit nog niet. Een handsbal van Aaron binnen de 16 meter na een terugspeelbal, zorgde zelfs nog voor de ongelukkige 3-2 via een indirecte vrije trap. Na deze goal gingen de remmen niet alleen los op het middenveld maar ook voor de goal. Jordi had een geweldige solo in huis na een goede diepte pass van Gio Sekeris. Jayden kon de 5-2 maken door een mooie droge knal met zijn linkerbeen in de korte hoek te schieten. Tom creëerde zelf zijn eigen goal door de bal in het drukzetten af te pakken, de verdedigers te passeren en de bal goed binnen te schieten, 6-2. Uiteindelijk maakte Jordi met wederom een goede solo de 7-2. Volgende week zaterdag oefent de C2 om 11.00 uur thuis tegen Woerden C1

   

  Alphense Boys D1 zorgde opnieuw voor een bekerstunt. Nadat in november al FC Groningen D1 werd uitgeschakeld (5-0) werd nu ook BVO Excelsior Rotterdam D1 met 2-1 uitgeschakeld en gaat de D1 dus door in het landelijke bekertoernooi. In de eerste heft viel er nog weinig te genieten. Excelsior had een licht veldoverwicht wat vooral kwam omdat de D1 spelers de meeste duels verloren en ook erg onnauwkeurig waren in balbezit. Toch kwam de ploeg van trainer Sander v/d Kleij vlak voor rust op voorsprong. Noah Gesser gaf de afgemeten voorzet en die werd door Aldo Jager tot doelpunt gepromoveerd (zie foto boven). In de tweede helft kwamen de boysmannen totaal anders de kleedkamer uit. Ineens zagen we de D1 weer vrijuit en dus goed voetballen en waren ze de baas in het veld. In de 34e minuut glipte Phil Okongo langs zijn tegenstander en legde de bal keurig terug naar Noah Gesser die geen moeite had te scoren (2-0).

 • Een minuut later werd een inzet van Noah gesmoord en in de 37e minuut scoorde hij schitterend achter zijn standbeen maar die goal werd om onbegrijpelijke reden afgekeurd, terwijl hij alleen zijn tegenspeler perfect afschermde. Ook even later was Noah Gesser ongrijpbaar. Eerst schoot hij in het zijnet en even later lifte hij de bal over de keeper tegen de lat. Aldo was heel dicht bij zijn tweede goal, maar zijn aanname alleen voor de keeper mislukte. Ook Phil was dicht bij een goal, maar de keeper pareerde zijn inzet.

 • De verdediging met de goed spelende Noë Esselink en Joep Deben, had alles onder controle en gaf geen kans weg. Toch vloog er twee minuten voor het eindsignaal een klutsbal volkomen onverwachts over keeper Mike Heisterkamp in het doel (2-1) en werd het nog even spannend. De dikverdiende overwinning kwam echter niet meer in gevaar. Volgende week zaterdag oefent de D1 om 11.00 uur thuis tegen Elinkwijk D1

   

  Vanmorgen vroeg speelde Alphense Boys o13-2 (D2) voor de competitie thuis tegen FC VVC o13-1. In de openingsfase deed Alphense Boys direct van zich spreken, na een cornervariant gaf Abdul Ibrahimi het laatste zetje (1-0).

 • In de 7e minuut was de score weer in evenwicht, na een foute inspeelpass in de opbouw rondde de aanvaller van VVC fraai af (1-1). Direct zette Abdul Alphense Boys opnieuw op voorsprong, ditmaal zag hij de keeper te ver voor zijn doel staan (2-1). Halverwege de eerste helft en net voor rust scoorde Sam Ringeling twee keer op identieke wijze, beide keren was Tim van Veen de aangever (3-1 en 4-1).

 • In de blessuretijd van de eerste helft deed FC VVC nog iets terug. In de tweede helft zakte het spelpeil steeds verder weg ondanks dat werden er nog enkele kansen gecreëerd en bracht Sven Verpoort het scorebord nog twee keer in beweging. Ook profiteerde VVC nog eenmaal van een te korte terugspeelbal. De eindstand was 6-3. Morgen (zondag) speelt de 13-2 een sterk bezet toernooi bij Barcelona Soccer School. Dinsdag oefenen ze vervolgens om 18.30 uur thuis tegen PVCV 12-1. Volgende week zaterdag oefent de D2 om 11.15 uur uit tegen De Meern 13-1 (3e divisie)

   

  Alphense Boys E-Top (12-1) speelde vandaag tegen het sterke Hoofddorp O12. Deze tegenstander hadden wij al ontmoet tijdens het kersttoernooi waarbij Hoofddorp met 3-1 terecht had gewonnen. In de eerste helft speelde onze jongens erg terughoudend waardoor we onder druk werden gezet door hoofddorp. In de 5e minuut werd Bryan goed diep gestuurd en hield het overzicht. Hij zag Ersan bij de 2e paal vrijstaan en hij scoorde de 1-0.

 • Na de 1-0 werd Hoofddorp wat sterker en pakte Nigel een aantal goede ballen. In de 15e minuut scoorde Hoofddorp via een vrije trap de 1-1. Na de 1-1 werden wij sterker en kregen we diverse kansen. Helaas bleef het bij 1-1. In de tweede helft moesten we alles aanpassen, omdat wij 5 spelers hadden met een blessure. We starten daarom ook met 10 man in de tweede helft en dat werd goed benut door Hoofddorp 1-2. Hierna hadden wij het wat moeilijker. Hoofddorp ging vol druk zetten en wilde snel de 1-3 scoren. Na een aantal aanpassingen begonnen wij weer te voetballen en kregen ook de kansen om de 2-2 te maken. Helaas werd er een goal afgekeurd wegens buitenspel en scoorde Hoofddorp hierna meteen de 1-3. Gelukkig bleven wij voetballen en scoorde Senne een mooie goal door een assist van Ersan 2-3.

 • Helaas was het niet genoeg om er een verdiende gelijkspel eruit te halen.  Volgende week zaterdag oefent de 12-1 om 09.00 uur thuis tegen Rozenburg 13-1