• E-Top reist af naar Eindhoven voor WinterCup 2018

  Zondag 14 januari. Het is koud, maar de zon schijnt fel. Het is heerlijk weer voor het BVO toernooi “WinterCup 2018” georganiseerd door Voetbalacademie Toppers bij vv Wodan in Eindhoven. Er zijn interessante tegenstanders zoals FC Emmen, Zeeburgia, FC Utrecht, VVV Venlo, AFC Amsterdam, FC Eindhoven, SC Heerenveen, Fortuna Sittard en teams uit België en Duitsland. Hoewel het 8x8 spel voor onze jongens al een tijdje geleden is verruild voor het 11x11 spel, zien we uit naar een mooie voetbaldag.

  Nadat alle spelers en supporters van huis óf hotel in de buurt elkaar hebben gevonden wordt de warming-up gestart en maken de Boys zich op voor de eerste wedstrijd tegen SC Heerenveen. Denk je dat wij ver moeten rijden, de heren uit Heerenveen moesten deze zondag nóg eerder hun bed uit komen en waren dan ook niet van plan met lege handen naar huis te gaan.

  Het veld vult zich met het team uit Heerenveen en onze jongens. Maar liefst 16 enthousiaste boys om 8 plekjes in het veld te mogen vullen. Gelukkig zijn er flink wat wedstrijden te spelen, zodat alle Boys toch behoorlijk wat speeltijd hebben. Wanneer ook de scheidsrechter op het veld is verschenen en de wedstrijd start zetten de Boys direct druk op de tegenstander. Binnen enkele minuten is daar al een eerste kansje. Heerenveen schakelt direct goed op de felheid van de Boys en forceren een vrije trap vlakbij het doel van keeper Nigel die het daaropvolgende schot goed blokt.

  Er zijn diverse gevaarlijke kansen voor onze eerste tegenstander dus de 0-1 voorsprong voor SC Heerenveen komt niet helemaal uit de lucht vallen. Voor zowel de Boys als de supporters is het behoorlijk wennen aan het 8x8 spel. Daar komt bij dat de jongens uit Heerenveen een prima eerste pot spelen.
  In de tweede helft van de wedstrijd is Heerenveen sterk. Nigel voorkomt met verschillende reddingen dat de fanatieke tegenstander uit het Noorden verder kan uitlopen. De wedstijdjes van 20 minuten gaan snel voorbij en daarmee is de 0-1 uitslag een terechte uitslag in het voordeel van Heerenveen.

  Dan is het voor de jongens even een half uurtje rust. Herpakken om de volgende wedstrijd wel punten te pakken tegen AFC Amsterdam. De wedstrijd start en ook nu zetten de jongens direct weer flink druk vooruit. Uit een vroege corner komt een lekkere schietkans voor Stef die rakelings het doel mist. Niet veel later geeft Bryan de bal diep op Ersan die na een loopactie de bal bij Bram krijgt. Bram ziet zijn kans en rond mooi af, het is 1-0!

  Niet veel later is daar ook een schietkans voor Bryan en een vrije trap van Bram welke beide door de keeper worden gestopt. De jongens zijn sterker en gevaarlijker dan hun Amsterdamse rivaal. Echter zijn geven zich niet gewonnen en herstellen zich in de tweede helft van de wedstrijd door het maken van de gelijkmaker. Niet veel later lukt het AFC Amsterdam ook op eenvoudige wijze om op voorsprong te komen en is het 1-2. Gelukkig is er nog een loopactie van Joshua die de keeper netjes voorbij speelt en met zijn linkerbeen de 2-2 om de keeper heen speelt. In de slotfase van de wedstrijd volgt nog een mooie pass van Senne op Daan die nét de paal raakt. De wedstrijd is afgelopen en met een eerste punt op zak verlaten de Boys het veld. Jammer, er had een winst uitgehaald kunnen worden, maar er is nog niets verloren!

  De derde en laatste poulewedstrijd wordt gespeeld tegen FC Emmen, terwijl ook onze 2 eerdere tegenstanders het tegen elkaar opnemen. Wanneer de Boys winnen en ook Heerenveen wint van AFC Amsterdam, gaan we toch nog voor de winnaars-kant van de kruisfinales. De jongens zijn dan ook gefocust op resultaat tegen de tegenstander uit Emmen. Er zijn direct bij aanvang van de wedstrijd verschillende goede acties en er is veel Alphens gevaar voor het doel van Emmen.

  Een tweetal vrije trappen en mooi opgebouwde aanvallen resulteren nog niet in een voorsprong, maar brengen wel vertrouwen in het team. Als supporters concluderen we dat jongens beter in het toernooi komen. Op de helft van de wedstrijd is de stand nog gelijk, maar zijn de Boys duidelijk sterker. Een mooie actie van Senne resulteert in een corner met een schietkans, waarna ook Emmen nog even gevaarlijk wordt. Na wat gerommel op de helft van Emmen komt de bal bij Bram die de 1-0 voorsprong realiseert. Lekker!

  Er is nog een schietkans voor Julian en met sterk verdedigingswerk en een fraaie sliding van Santino wordt de tegenstander niet meer echt gevaarlijk. De Boys hebben hard gewerkt en zichzelf beloond met een 1-0 winst en aangezien AFC Amsterdam geen punten heeft gehaald tegen Heerenveen, is een 2e plek in de poule behaald. Leuk, want dat betekend dat we aan de winnaarskant van het vervolg van het toernooi mee kunnen spelen!

  De jongens werken hard, maar tot zover is het niet het voetbal wat we graag zien. De jongens missen wellicht de ruimte en de situaties met 8 spelers pakken natuurlijk anders uit dan met 11. Het resultaat valt uiteindelijk niet eens echt helemaal tegen, we zijn dan ook benieuwd of de jongens de groei in het toernooi verder kunnen voortzetten.

  In de eerste kruisfinale komen de Boys uit tegen FC Eindhoven. Die jongens hebben vanmorgen het langst kunnen uitslapen en dat heeft ze blijkbaar goed gedaan. In de eerste ronde wonnen ze al hun wedstrijden, dus het beloofd een zware pot te worden. De jongens uit Eindhoven hebben een gemixt team van o11 en 012 en zijn daarmee gemiddeld wat ouder dan de overige tegenstanders. Op zich draaien onze jongens daar de hand niet voor om, want in de competitie zijn we dit leeftijdsverschil gewend.

  Nadat we even gewacht hebben op de penalty’s van de eerste kruisfinales fluit de scheidsrechter het beginsignaal en is er binnen enkele ogenblikken al direct het eerste doelpunt voor de jongens uit Eindhoven. De tegenstander is sterk en blijft met mooie acties gevaarlijk. De jongens vechten terug, maar ze hebben duidelijk moeite met deze Brabantse jongens. Een lekkere voorzet van Senne en kopbal van Matz die het doel schampt. Zo wordt het toch nog even spannend!

  In de tweede helft van de wedstrijd tikt de tijd weg met dode spelmomenten als uitballen en vrije trappen. Een vrije trap voor Eindhoven op een gevaarlijke plek wordt nét naast geschoten, waarna even later Bram op een soortgelijke plek ook een vrije trap mag nemen. De muur staat sterk en daarmee wordt het gevaar geweken.

  Er wordt door de jongens geknokt om een verdere uitloop van Eindhoven te voorkomen. Vince stopt een corner keurig en wanneer de keeper van de tegenstander de bal na een schot van Serua niet klemt kan Bryan nog bijna tot een schietkans komen. De tijd is alweer voorbij en de jongens uit Eindhoven noteren de winst. Hard gewerkt door de Boys, maar de winst is terecht voor de terechte lokale jongens.

  De volgende wedstrijd wordt een internationale strijd tegen het Duitse Alemannia Aachen. Het is al snel duidelijk dat dit een wedstrijd is die de Boys moeten kunnen winnen. De Duitse tegenstander heeft veel moeite met de hoge druk van de Boys. Er zijn al snel mooie kansen voor onder andere Bram en Ersan. De Duitse coach roept “Nein, Nein, Nein” waaruit ik opmaak dat hij niet tevreden is over het spel van zijn jongens. Een vrije trap op een gevaarlijk plek resulteert nog niet in een voorsprong voor de Boys en ook wanneer Ersan de bal prima onderschept van de keeper, lukt het net niet om op voorsprong te komen.

  In de tweede helft van de wedstijd speelt Sami de bal mooi op Matz, die op zijn beurt Yasine bereikt. Een hard schot van Yasine ketst maar net af op de buitenzijde van de paal. Jammer! Het is nog altijd 0-0.
  Wanneer de Duitse tegenstander op een gevaarlijke plek een vrije trap mag nemen, schieten zij wel de 0-1 binnen. Niet terecht, vind ik, maar de voorsprong staat voor Aachen. Als tegenantwoord is er een mooie bal vooruit van Yasine. Senne gaat goed door en de tegenstander kan hem alleen stoppen met een overtreding. De vrije trap belandt helaas in de muur, waarna de druk van de Boys hoog blijft, maar het niet lukt om de gelijkmaker te maken. In de slotfase is er nog een kans voor Senne, maar de Duitsers gaan er met de winst van door.

  Tsja…en dan mag je op voor plaats 7 en 8 op een BVO toernooi 8 tegen 8 tegen VVV Venlo. Na een hele dag véchten, mag je dan natuurlijk best een keer een fantasie opstelling proberen. Trainer Robbert heeft de opstelling gemaakt, dus iedereen wacht met spanning af wat er zal gebeuren. De jongens uit dit team zijn over het algemeen behoorlijk multifunctioneel inzetbaar, dus eigenlijk hebben we best vertrouwen in een mooi resultaat deze laatste wedstrijd. VVV Venlo zal wellicht het verschil niet eens merken.
  De verdediging staat in de spits en andersom. Eigenlijk staat alleen de keeper op zijn eigen plek! Nou ja, we gaan het meemaken!

  Direct is daar spits Serua gevaarlijk. Hij schiet de bal over de keeper richting doel, maar de bal beland nét over het doel. Jammer! Dat had een mooie opening geweest. Een tweetal corners in het voordeel van de Boys worden prima genomen, maar nog zonder resultaat.

  Even is daar Senne die het toch niet helemaal kon laten om ook zijn kansje vooruit te pakken (Senne stond rechtsback). Na een mooie kapbeweging komt de bal keihard op de paal. De druk op de jongens uit Venlo is hoog!
  Ook voorhoede speler Twan heeft een mooie kans en werkt de bal maar nét naast het doel. De eerste helft van de wedstrijd is eigenlijk gewoon goed! Een tegenstander als VVV Venlo met fantasieopstelling en dan ben je toch de baas op het veld. Wanneer Santino een mooie voorzet krijgt werkt hij de bal hard af en is daar de méér dan verdiende 1-0 voor onze superspits.

  De jongens van VVV Venlo worden even gevaarlijk en schieten maar liefst 3 x op keeper Vince, die alle 3 de ballen stopt en zijn doel schoon houdt. Wanneer Daan de diepte in gaat komt de keeper uit zijn doel en maakt buiten het strafschopgebied hands én een overtreding. De scheidsrechter geeft een penalty en voor die gelegenheid wordt Stef speciaal gewisseld. Stef werkt de 2-0 vakkundig in het net en mag daarna direct het veld weer verlaten.
  Inmiddels wordt VVV Venlo een beetje geïrriteerd, maar blijft enigszins machteloos proberen om vat op de wedstrijd te krijgen. Wanneer Bryan dan vanaf zijn linksachter positie de bal hard vooruit werkt veranderd de bal nog iets van richting en maakt hij tóch zijn doelpunt en is het 3-0.
  De laatste minuten van de wedstrijd worden netjes uitgespeeld en trainer Robbert is tevreden met zíjn resultaat.

  Plek 7 op een BVO toernooi waarbij je zowel de nummer 1 (Heerenveen) als nummer 2 (Eindhoven) bent tegengekomen en eigenlijk maar nét van hen hebt verloren terwijl je 8x8 spel speelt wat je niet meer helemaal gewend bent. Wellicht hadden we meer verwacht en hebben we niet in alle wedstrijden mooi voetbal gezien, maar het is eigenlijk best netjes. Een mooie dag voetballen en weer veel geleerd! Op naar huis en voorbereiden op de oefenwedstrijd tegen Hoofddorp volgende week zaterdag!

  Barry