• Woensdagnieuwtjes

  Dwight Schenkers is weer terug bij Alphense Boys en wordt het volgende seizoen trainer/coach van Alphense Boys 17-2 (B2). Vorig seizoen zorgde hij voor een van de verrassendste promoties in de geschiedenis van Alphense Boys. Begin november 2016 nam hij de functie van trainer/coach van de 17-2 (3e divisie) over van Dave Huisman (die contractbreuk pleegde en daarvoor ook door de KNVB op zijn vingers werd getikt) en vanaf dat moment ging het uit volledig eerste jaars B-junioren bestaande team waanzinnig goed presteren. Ze behaalden zelfs een periodetitel in de 3e divisie, wat al ongekend was. Zonder verwachtingen begonnen ze aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie en wat niemand voor mogelijk hield gebeurde. Alphense Boys B2 wòn de nacompetitie o.l.v. Dwight en promoveerde tot ieders verbazing (maar dik verdiend!) naar de 2e divisie.

   

 • Dwight had eigenlijk wel dòòr willen gaan, maar Alphense Boys had al een nieuwe trainer aangesteld voor het nieuwe seizoen. Voor seizoen 2018-2019 kwam er echter een trainerspost vrij, toevallig weer de B2 en één telefoontje naar Dwight was voldoende. Hij komt graag weer terug naar Alphense Boys en wordt de trainer/coach van de nieuwe B2 (= huidige C1) van Alphense Boys voor seizoen 2018-2019. Dwight wordt gelijk veruit de oudste jeugdselectietrainer bij Alphense Boys, maar met zijn 49 jaar neemt hij dan ook wel een vracht ervaring en mensenkennis mee.

 • Dwight  woont in Nieuwegein, is getrouwd en heeft twee kinderen en heeft een modezaak in Amsterdam en heeft een bureau van conceptontwikkeling.  Hij is in het bezit van het TC 3 diploma en was trainer bij o.a. jsv Nieuwegein, UVV en De Meern en bij de Mihai Nesu Soccer Academy (MNSA) in Utrecht

  MNSA is gebaseerd op: loop-, conditie-, kracht- en coordintatietraining. En daarnaast ontwikkeling, verbetering en toepassing van techniek en inzicht. De trainingen zijn dan ook een ideale aanvulling op de trainingen bij de eigen club.

  De belangrijkste pijlers van de MNSA: “individuele ontwikkeling, mentaliteit, communicatie en inspiratie. Zowel Dwight als Alphense Boys verheugen zich op de hernieuwde samenwerking.

  De traditionele kersttoernooien bij Alphense Boys zijn begonnen. Die organiseren we al 8 jaar op onze twee kunstgrasvelden die rondom de kantine liggen. Afgelopen zaterdag (23 december) hadden we de eerste van in totaal negen toernooidagen en het was direct al heel succesvol én gezellig. Vandaag (woensdag 27 december) hebben we het toernooi van de onder 12. Morgen (donderdag, aanvang 09.30 uur) is het de beurt aan de onder 11 jongens en vrijdag voor de onder 9 en onder 8.

  Na nieuwjaar volgen dan nog de toernooien op dinsdag 2 januari (13-3), woensdag 3 januari (15-2), donderdag 4 januari (13-1), vrijdag 5 januari (o10 en o9-2) en zaterdag 15 januari (15-1)

  In totaal mogen we 120 deelnemende teams ontvangen, die allen hun komst nògmaals bevestigd hebben.

  Traditioneel helpen de ouders van het deelnemende Alphense Boys team mee, zowel in de commissiekamer als achter de bar. Dank daarvoor

  Alles is geregeld en we gaan er gezellige en vooral sportieve toernooien van maken. Gewoon leuk om weer even te kunnen voetballen in de kerstvakantie en we hopen verstoken te blijven van protesterende en al te fanatieke trainers, leiders, ouders of spelers. Alle teams weten dat we streng naar de leeftijden kijken waar iedereen zich dus aan moet houden.

  Na ieder toernooi zal er dezelfde avond een hele korte terugblik volgen op de website van Alphense Boys

  Het complete nieuwe en actuele programma van de kersttoernooien 2017-2018 van Alphense Boys staat nu op de website. Klik  activiteiten aan en daarna toernooien en vervolgens kersttoernooien '17-'18.

 • Op zaterdag 6 januari is Alphense Boys 15-2 (o14) een van de deelnemers aan het AVI Airco wintercup van v.v. Vriendenschaar in Culemborg.  Bij dit unieke toernooi zit Alphense Boys in een poule met Zulte Waregem, sc Cambuur, FC Dordrecht, Excelsior Maassluis en Gemert. Het toernooi begint voor Alphense Boys om 10.25 uur en ze spelen dus 5 wedstrijden van 20 minuten met daarna nog een plaatsingswedstrijd

  De inschrijving voor de Talentendag 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord loopt al een tijdje. Op dit moment zijn er 119 inschrijvingen genoteerd. Op woensdag 28 februari 2018 (voorjaarsvakantie) kunnen alle talenten die binnen een straal van ± 30 km rond Alphen a/d Rijn wonen, hun kwaliteiten laten zien om daarna een echte stage periode bij Alphense Boys of Feyenoord af te dwingen om in aanmerking te komen voor het hoogste selectieteam van hun geboortejaar bij Alphense Boys in seizoen 2018-2019. Inschrijven kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''. De rest wijst zich vanzelf

 • Wat een deceptie was het afgelopen zaterdag in Deventer. Alphense Boys 17-1 moest winnen van Go Ahead Eagles 17-1 om zich als enige amateurclub van Nederland te plaatsen voor de 1e divisie hoog die na de winterstop begint. Het begon goed en de mannen van trainer Sander van Dijk namen een 0-2 voorsprong. Twintig minuten voor tijd viel de aansluittreffer (1-2) en toen werd het spannend en kwam Alphense Boys onder druk te staan. Toch kreeg Go Ahead nauwelijks kansen en alles leek goed te gaan tot de scheidsrechter van dienst drie minuten voor het eindsignaal ineens een vrije trap in het 16 meter gebied aan Go Ahead Eagles gaf. Reden? De Alphense Boys keeper zou de bal langer dan 6 seconden hebben vastgehouden!  Ongelofelijk dat een scheidsrechter zo'n allesbepalende beslissing neemt in het voordeel van de BVO. De vrije trap ging er onhoudbaar in, waardoor Alphense Boys 17-1 na de winter in de 1e divisie laag moet spelen. Doodzonde.

  Aad v/d Berg, de huidige hoofdtrainer van Alphense Boys, wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van zaterdag eersteklasser SVL uit Langbroek

  Na een proefperiode waarin op doordeweekse dagen alleen nog met pin kon worden betaald in de kantine van Alphense Boys, is besloten dat vanaf 1 januari 2018 óók in het weekend alleen nog met pin kan worden afgerekend. Doel van deze maatregel is om de veiligheid en efficiency van het betalingsverkeer te vergroten. Heeft u vragen of suggesties bij deze maatregel, mail deze dan s.v.p. naar info@alphenseboys.nl.

 • Ook per 1 januari is het complex van Alphense Boys rook vrij geworden.  Dat wil zeggen dat we iedereen verzoeken niet te roken op het complex van Alphense Boys. 

  Alphense Boys heeft dit jaar een record aantal loten voor de Grote Clubactie verkocht. Onze jeugdleden verkochten in totaal 4261 loten. Vorig jaar waren dat er 1225. Het geweldige resultaat van dit jaar is in de eerste plaats natuurlijk te danken aan de lotenverkopers, maar ook aan de bijzondere inspanning van de GCA-commissie. Hulde aan Peter de Rijk, Jan-Willem den Elzen en Manfred van den Berg!

 • "Onze dank gaat uit naar de kinderen, ouders en leiders", zeggen Peter en Manfred. "Een groot deel van het succes is te danken aan het feit dat jeugdteams via de lotenverkoop konden sparen voor hun buitenlandse toernooien. Dat heeft de verkoop een enorme boost gegeven. Zowel deze teams als de club profiteren hiervan, want er blijft een prachtig bedrag over dat grotendeels zal worden gebruikt voor de aanschaf van nieuwe trainingsmaterialen."

  Er waren prijzen voor de beste individuele lotenverkopers. Vier spelers wonnen een bon ter waarde van 100 euro om een outfit van hun favoriete club te kunnen kopen. Deze winnaars zijn:

  Jordy Nieuwendijk JO15-1 (325 loten)

  Dylan Nieuwendijk JO15-1 (325 loten)

  Gila Nouri JO12-2 (139 loten)

  Max Vermeulen JO12-2 (139 loten)

  De prijs voor het team dat de meeste loten verkocht, gaat naar de JO13-2 (teams die voor een buitenlands toernooi spaarden dongen niet mee naar deze prijs). De JO13-2 verkocht 132 loten en krijgt 200 euro om een teamuitje te organiseren.

  De prijzen worden zondag 7 januari 2018 uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

  De trekkingsuitslag van de Grote Clubactie loterij 2017 staat op deze website. 

  Of klik hier om loten te controleren in de lotchecker.

  Wij wensen alle prijswinnaars alvast veel plezier met hun gewonnen prijs!