• AB Jo10-1: Uitwaaien op het strand

  De winterstop is inmiddels aangebroken en de feestdagen staan voor de deur. Ondanks dat was het plan van de begeleiders om met de Boys naar het strand te gaan om daar eens lekker uit te waaien.
  Toen dat aan de jongens werd voorgelegd, ging er een gejuich door de kleedkamer. Daar hadden ze echt zin in. Ook de ouders vonden dat een goed plan, want dan konden zij nog even de kerstinkopen regelen.

  Op zaterdag werd om 8:30 vertrokken naar het strand van Katwijk. Na het parkeren konden wij de zee niet zien. De Boys stelden de vraag waar de zee was. Ze waren zo bezig met kwebbelen, dat ze vergaten om te luisteren. Toen zij met volle aandacht aan het luisteren waren, hoorden zij de zee. Voor de begeleiding het wist, renden zij op het geluid af. En ja hoor, daar was ie dan. En voor wij het wisten, stonden een paar jongens met het hardloopschoenen aan, bijna in het water.

  Na de warming-up gingen wij een paar leuke oefeningen doen. Rennen rond een cirkel van de overige spelers. De cirkel moest een bal doorgeven. De verliezer(s) moest(en) opdrukken. Laat ik het zo zeggen: de armspieren werden goed getraind.
  Daarna moest er met haasje-over (of bokspringen) zo snel mogelijk een afstand worden overbrugd. Tenslotte werd er afgesloten met een grote partijvorm.

  Tevreden werd er na de training naar de auto’s teruggelopen. Bij de auto’s werd er onder genot van een warme chocolade melk en een koekje nagepraat. De jongens hebben genoten van de andere omgeving en de gezelligheid. Het is zeker voor herhaling vatbaar!

  Onder deze link staat nog een filmpje van de training: https://quik.gopro.com/v/0Yy5s84X8i/

  Via deze weg wil ik iedereen een fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief en gezond 2018 toewensen.

  Groetjes,
  Gijs