• E-Top: Noordwijk JO12-1 – AB JO12-1: Fraai kerstcadeau in Noordwijk

  Vandaag staat om 8:45 uur een bekerwedstrijd op het programma tegen Noordwijk JO12-1. We kennen Noorwijk want enkele weken geleden hebben we nog belangrijke punten laten liggen in één van de eerste competitiewedstrijden op het tweede veld van het fantastische complex in Noordwijk. De wedstrijd wordt door de Boys herinnert als een wedstrijd met veel lange ballen en fysieke strijd van de kant van Noordwijk en het niet afronden van de vele kansen aan eigen zijde.

  Vandaag moeten de Boys zich dus gaan belonen met voldoende doelpunten om niet weer met een gelijkspel naar huis te moeten gaan. Vandaag is ook trainer Robbert jarig, dus een royale winst als cadeautje van de Boys zou wel extra leuk zijn!

  Zoals de titel van dit verslag doet vermoeden heeft Noordwijk de wedstrijd cadeau gegeven, maar niets is minder waar! Het fraaie kerstcadeau waar ik op doel is het cadeau van onze jongens aan ons als toeschouwers. We worden vandaag getrakteerd op een fraai spel, hoge inzet en een mooi resultaat.

  De Boys staan op het veld en hoewel het veld nog een beetje wit is van de kou spat de energie direct van het veld. Beide teams zijn vastberaden om er met de winst vandoor te gaan vandaag. Er wordt gespeeld op het eerste veld van Noordwijk, dus de entourage helpt zondermeer bij het spelbeeld. De scheidsrechters fluit galmt nog na wanneer Bryan al weggestuurd is door Daan en de bal voor geeft op Senne. Het lukt nét niet om de bal onder controle te krijgen, maar de toon is gezet!

  Noordwijk beantwoordt de snelle aanval met een tegenaanval en wanneer het de aanvallers lukt om onze verdediging voorbij te spelen staat Nigel gelukkig goed op positie en houdt ook zijn doel schoon. Een heerlijke felle start!

  Na een goede kans aan beide kanten volgt een periode van handje drukken op het middenveld. Er wordt hard gewerkt en de jongens weten elkaar goed te vinden. Na een samenspel van Daan en Stef een mooie steek op Bryan die de bal vanaf de linkerzijde over de keeper krijgt, maar geen speler bereikt.

  De Boys zijn wat sterker dan Noordwijk, maar de wedstrijd is zeker niet gewonnen. Er wordt door de achterhoede sterk gespeeld op balbezit. Goed rondspelen en op het juiste moment de opbouw weer starten. Wanneer Noordwijk weer gevaarlijk wordt is het Serua die dit gevaar direct de kop indrukt. Na afgeven van de bal op Senne is daar een mooie loopactie van Senne en beland de bal bij Bram. Bram vuurt de bal op doel en raakt nét de paal.

  De keeper van Noordwijk mag de bal terug het spel in brengen, maar door de goede positionering van de Boys is het voor hem lastig beslissen. Senne onderschept dan ook de bal en wanneer hij de bal bij Bryan aflevert, is daar weer een schietkans, maar tikt de keeper de bal net naast het doel. De corner is supersnel genomen en voordat ik van mijn noties op kijk heeft Bram de bal aan zijn voet en knalt hij de 0-1 tussen de palen!

  Een verdiende voorsprong van een wedstrijd die voor mij maar nauwelijks bij te schrijven is! De jongens pakken direct weer door met het snelle spel en wanneer Sami een mooie pass geeft op Senne is het direct weer gevaarlijk. Noordwijk moet het gevaar onderdrukken met een overtreding wat een vrije trap oplevert op de rand van het strafschopgebied. Joshua mag ‘m nemen en schiet met een mooie boog de bal over de keeper. Onhoudbaar! Een mooie goal en het is 0-2!

  Noordwijk geeft zich beslist niet gewonnen en zijn zondermeer medeverantwoordelijk voor de mooie pot waar we vandaag naar kijken. De Boys zijn goed voorbereid op de lange ballen van de tegenstander, waardoor deze niet vaak gevaarlijk worden.

  Na een kans van Bryan, welke door de keeper nét aan gehouden wordt, is er een fraaie steekpass van Santino op Senne. De actie wordt gestopt door Noordwijk die zich in hoog tempo richting het doel van Nigel beweegt. Santino is alweer terug op positie en wend het gevaar af.

  De bal wordt over de linkerzijde weggewerkt, waar Bryan zijn weg vooruit baant en de bal in het doelgebied krijgt. Wanneer de bal voor Bram zijn voeten komt ziet hij zijn kans en werkt ook de 0-3 tussen de palen! Lekker Bram, zou de wedstrijd dan nu al gespeeld zijn?

  Zeker niet! Noordwijk wordt direct weer gevaarlijk en creëert een mooie schietkans. Nigel staat goed en tikt de bal naast het doel. De corner wordt door Noordwijk sterk genomen wat hen een doelpunt oplevert. De stand is 1-3 en daarmee blijft de spanning in de wedstrijd.

  In de laatste fase van de wedstrijd is Noorwijk nog even gevaarlijk. Het spelbeeld wordt iets harder en fysieker, maar de Boys zijn daarvan niet onder de indruk. Er wordt hard gewerkt en de inzet is top. De scheidsrechter fluit voor rust.

  De Boys gaan richting de limonade en de toeschouwers bewegen zich richting de warme koffie. Voordat de koffie op is zien we de teams alweer het veld op komen! Snel terug dus, want we willen niets missen.

  Noordwijk gaat direct weer fel van start, zij hebben zich nog niet gewonnen gegeven! Santino onderschept de bal en voorkomt daarmee een gevaarlijke schietkans. Nigel speelt de bal netjes uit om de gevallen speler van Noordwijk de gelegenheid te geven om zichzelf te herpakken.

  De jongens weten elkaar vandaag goed te vinden. Noordwijk is vaak te laat in het snelle spel van de Boys. We zien mooie driehoekjes en gecontroleerd opgebouwde aanvallen. Er is een mooi samenspel van Ersan en Senne wat resulteert in een fraai schot van Senne op doel, maar de keeper stopt nét. De daaropvolgende actie waarbij Joshua een pass geeft op Senne, die de bal mooi voor het doel geeft, wordt ook door de doelman gestopt.
  Vanaf de linkerkant passeert Bryan op de achterlijn zijn verdediger en geeft de bal af aan Daan, die de bal mooi aangeeft op Joshua. Joshua haalt uit en daar is de 1-4. Fraai samenspel en mooie goal!

  Wanneer Santino weer dik op zijn aanvaller zit en wederom een aanval stil legt, wordt dat afgestraft met een nutteloze overtreding van de Noordwijkse spits. Niet nodig en niet de eerste keer, dus het maakt de toeschouwers een beetje boos. Santino moet het veld verlaten en dat is zonde! Noordwijk beseft dat ze het snelle en goed doordachte spel van de Boys niet onder controle gaan krijgen en weten dat er geen winst meer te behalen is.

  Matz is intussen ook weer het veld in gekomen. Na een blessure van enkele weken mag hij gelukkig weer zijn eerste speelminuten maken. Hij krijgt de bal en stuurt Bryan mooi de linkerhoek in wat resulteert in een schietkans voor Bram. Geen goal, maar de druk op Noordwijk blijft onverminderd hoog.
  Sami onderschept de bal wanneer Noordwijk toch nog een keer probeert gevaarlijk te worden en geeft de bal mee aan Joshua. Na hard werken van Bram volgt een overtreding van Noordwijk wat een vrije trap oplevert op een gevaarlijke afstand van het doel. Matz neemt de vrije trap, maar mist net.

  De Boys zijn er nog helemaal niet klaar mee! Ersan onderschept de bal, geeft af op Matz die op zijn beurt Bryan aanspeelt die de bal mooi langs de keeper werkt. Het is 1-5!

  Direct is er weer druk van de Boys. Ersan onderschept de bal in een pittig duel. Bryan neemt de bal mee en speelt de bal terug op Ersan die de 1-6 tussen de palen schiet. De grensrechter zag in deze actie een buitenspel en het mooie doelpunt wordt afgekeurd. Jammer!

  Onze voorhoede is het natuurlijk niet eens met deze beslissing en zetten nog wat extra druk om die 1-6 toch te maken. Wanneer de bal bij Bryan komt schiet hij bijna vanaf de achterlijn op het doel en de keeper duikt met de bal het doel in. Het is 1-6 en dat is méér dan verdiend!

  Een compliment aan Noordwijk is op de plaats, want ondanks de 1-6 nederlaag, hebben de jongens van Noordwijk tot de laatste minuut gestreden en daarmee gezorgd voor een fantastische wedstrijd om naar te kijken. In de slotfase van de wedstrijd is er nog een klein kansje voor Noordwijk, maar Nigel staat weer keurig op de juiste plek.

  Wanneer de scheidsrechter afsluit is daar de ontlading van de Boys. Met een dankje aan het publiek en het “Alphense Boys” lied luid zingend verlaten ze het veld. Santino springt heel voorzichtig mee, dus we gaan ervan uit dat hij na 2 weekjes rust rond de kerst ook weer helemaal fit is bij het kerst toernooi op 27 december.

  Bedankt jongens voor deze fantastische wedstrijd! Daar kunnen we de komende kerstdagen nog even lekker van nagenieten. Fijne kerstdagen!

  Barry