• HVV JO12-1 – AB JO12-1: 1 aanval, 1 doelpunt

    Vandaag staat er een belangrijke wedstrijd tegen HVV op het programma. Onze jongens zullen voor de winter de nummer 1, 2 en 3 positie gaan verdelen met HVV en Jodan Boys. Met een stukje gezonde spanning vertrekken we dan ook richting de Haagse club.

    Vandaag is de eerste wedstrijd dat we onze vaste én robuuste laatste man Twan missen. Twan is een van de grondleggers van ons team maar is de rest van het seizoen nodig bij de JO13-2. Voor Twan een mooie kans en voor zijn nieuwe team zondermeer een aanwinst. Gelukkig zullen de jongens vandaag laten zien dat ze dat met elkaar prima op gaan lossen.

    Door blessure en griep missen we ook Matz en Yassine, dus met één wissel op de bank zullen de Boys de strijd vandaag aan gaan. Daar zit op zich overigens ook wel een voordeel aan, want het is érg koud! Bij vertrek moesten we eerst de ramen van de auto ijsvrij maken en bij aankomst bij HVV waren de velden wit.

    De supporters verzamelen zich langs het veld en de spelers nemen hun positie in. Ik trek mijn kraag nog wat hoger op en probeer aantekeningen te maken met mijn telefoon in de mouw van mijn jas, terwijl ik kijk naar de Boys die in korte broek niet veel van de kou lijken te merken. De scheidsrechter fluit, de wedstrijd is gestart en de jongens openen fel.

    Een supporter van de thuisclub naast mij hoor ik tegen zijn buurman zeggen “dat is een goed ploegje zeg, maar ze lijken wat zenuwachtig”. Beide constateringen zijn juist. Het spelbeeld is wat onrustig, zouden de jongens toch bewust bezig zijn met een optie op de eerste plek? Of ligt het misschien aan Sinterklaas die de gemoederen deze dagen bezig houdt? Het is duidelijk dat het aan inzet niet ligt!

    Er wordt door beide teams veel druk uitgeoefend. De Boys zitten sterker in het spel, maar geven HVV soms wat ruimte om te spelen. Wanneer Senne de diepte in holt, komt zijn verdediger hard in het duel en deelt een forse schouderduw uit. Beide jongens belanden op de grond, Senne krabbelt fluitend weer op, maar zijn tegenstander blijft met pijn op de grond. De vrije trap is voor Senne en de verdediger van HVV moet het veld verlaten. Ik heb later begrepen dat hij zijn sleutelbeen gebroken heeft. Dat is knap balen!
    Het veld is behoorlijk glad. Dat zorgt er misschien ook voor dat de jongens zich regelmatig wat inhouden. Een loopactie van Bryan en mooie trap voor het doel. De keeper redt en de afketsende bal wordt door de verdediging van HVV achter geschoten. De corner resulteert in spanning voor het doel, maar helaas nog niet in een doelpunt.

    Terwijl de verdediging ervoor zorgt dat HVV nauwelijks mogelijkheid heeft om gevaarlijk te worden, lukt het ook onze jongens nog niet vaak genoeg om echt gevaarlijk te zijn. Bram speelt vervolgens mooi diep op Senne die een schietkans heeft maar de bal net voor het doel langs schiet. De daaruit volgende uittrap van de keeper resulteert in een cadeautje voor de Boys. Helaas laten we het cadeautje ingepakt en lukt het niet de bal tussen de palen te krijgen.

    Even is HVV gevaarlijk wanneer zij een corner mogen nemen. Een inlopende speler krijgt de bal op zijn hoofd, maar kopt hoog over. HVV komt inmiddels wat meer in de wedstrijd. Wellicht waren zij wat ontregeld door hun vroeg uitgevallen verdediger?

    De bal wordt weer vooruit gewerkt. Senne creëert een corner. De corner wordt genomen en Senne schiet op doel, maar de keeper houdt. De afketsende bal komt bij Daan die de bal hoog richting het doel schiet. De lange keeper houdt de bal netjes waardoor het 0-0 blijft.

    Onze aanvallers zetten inmiddels wat meer druk voorin. Dit resulteert in onzekerheid bij de keeper en verdediging van HVV. Hieruit komen regelmatig kansen, maar het blijft een soort pakjesavond zonder cadeaus.
    Dan is daar de eerste aanval van HVV. De aanvallers van de tegenstander lopen zich mooi los en het lukt om één speler vrij te spelen. Die krijgt de bal en schiet de bal keurig langs onze keeper Vince. Een prima doelpunt, het is 1-0 voor onze tegenstander.

    Het vervolg van de eerste helft is zwak. De jongens zijn wat ontregeld. Toch is daar weer een mooi diepe pass van Bram op Senne. Een loopactie volgt, maar helaas komt het niet tot een schietkans. Wel brengt de actie een corner op. De corner wordt genomen en zoals dat regelmatig gebeurd is het Daan die boven iedereen uit de bal in de richting van het doel kopt. Nét naast. Jammer!

    In de laatste minuten van de eerste helft is de druk van de Boys weer wat hoger, maar het lukt niet om de gelijkmaker te maken. De scheidsrechter fluit, het is rust!

    Even opwarmen in de kleedkamer of kantine en daarna weer vol aan de bak. Iedereen is ervan overtuigd dat we dit nog wel recht zullen zetten. De jongens staan wel vaker achter en dat herstellen ze dan over het algemeen wel weer. Afgelopen woensdag nog in een oefenduel tegen RCL was het 1-3 achter en werd dat hersteld met een 4-3 winst. Alle vertrouwen in een herstel in de tweede helft dus.

    De jongens komen het veld weer op en al snel is daar een actie van Ersan. Hij speelt de bal diep op Julian, maar de keeper is goed uit zijn doel gekomen en onderschept. De tweede helft begint erg goed. De jongens hebben van de trainers nieuwe instructie gekregen en zijn erg fanatiek. Mooi! Zo zien we dat als supporters natuurlijk graag. Er is veel en snel samenspel, wat resulteert in druk voor het doel van HVV.

    Joshua knokt zich vooruit en Julian is maar nét te laat bij de keeper om tot een gevaarlijke kans te kunnen komen. Kort na elkaar zijn er 2 vrije trappen die beide door Bram worden genomen. De eerste wordt door de keeper gestopt en de tweede beland net naast het doel. Jammer! De jongens zitten beter in de wedstrijd en de gelijkmaker hangt in de lucht. Hij komt! Hij komt!

    Weer is er wat onrust tussen de keeper en de verdediging van HVV. Julian ziet zijn kans, maar de keeper hersteld. We gunnen het de jongens om toch minimaal de gelijkmaker te maken. Een mooie opbouw over de linkerkant volgt. Een samenspel tussen 6 Boys die snel tikkend naar voren spelen en de spelers van HVV het nakijken geven. Een actie die maar weer eens de kwaliteiten van de jongens aantoont. Helaas schiet de bal net van Ersan zijn been wanneer hij bijna bij het doel was gekomen. Deze actie had zeker beloond mogen worden met een doelpunt!

    Er blijft druk vanuit Boys gezet worden. Er zijn kansen van Ersan en Bram en de verdediging van HVV heeft het moeilijk. Onze verdediging staat sterk en laat geen HVV speler gevaarlijk worden. Behalve één keer dan….
    Santino onderschept en geeft de bal mooi mee aan Senne die een mooie kans creëert. Helaas gaat de bal nét voor het doel langs. Vervolgens een mooie actie aan de andere kant van het veld door Bryan en schietkans voor Julian. De Boys blijven gevaarlijk en HVV komt maar nauwelijks aan spelen toe.

    Nu aan de linkerkant onderschept Stef en Daan verlengd naar Bryan die strak voorgeeft, maar zijn verdediger blokt. Corner! Een schietkans van Joshua, maar de keeper houdt zijn doel schoon.

    De scheidsrechter voelt zich inmiddels wat ongemakkelijk en fluit direct af zodra het kan af. De wedstrijd eindigt met 0-1 verlies en dat vinden de jongens helemaal niet leuk. Het voelt als de hele avondjes liedjes zingen bij de haard en dat de Sint dan alleen een cadeautje brengt voor je broertje. Zij hadden toch zéker zo mooi gezongen? Tsja… Ik denk dat de Boys gelijk hebben en zeker een gelijkspel hadden verdiend. Maar dan moet je wel de doelpunten maken natuurlijk. Een wedstrijd die eigenlijk best leuk was om naar te kijken en leerzaam is geweest voor de Boys.

    Teleurgesteld gaan de jongens naar huis. Volgende week beter Boys! Fijn Sinterklaasweekend allemaal!

    Barry