• Nicolaas Boys JO15-1 - Alphense Boys JO15-4

Nieuwveen, zaterdagmiddag, 13:00 uur, een zonnetje (nog wel), de wedstrijd Nicolaas Boys C1 – Alphense Boys C4 staat op het punt van beginnen.

De nummer 3 (Nicolaas Boys) tegen de nummer 9 (Alphense Boys) uit de competitie, we zijn benieuwd.

AB begint voortvarend aan dit duel met een kans voor Anouar, toch is het Nicolaas Boys die als eerste weet te scoren. AB is in deze eerste helft zeker niet minder dan de streekgenoot, creeren veel hele en halve kansen en laten aardige combinaties zien. Op zoek naar 1-1 zien de aandachtige toeschouwers een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel, een corner net naast gekopt door Joran, een schot van Anouar en een schot van Gijs, beide in de handen van de keeper en een vrije trap van Sam, net over het doel. Nicolaas Boys weet daar weinig tegenover te stellen.

En dan komt de bevrijdende, zeer terechte 1-1: een bal op Gijs die wordt verlengd op Anouar en raak schiet.

Na de thee gaat AB door op de ingeslagen weg. AB gaat steeds beter spelen, ze vinden elkaar makkelijker in de combinaties. En dan wordt ook de 1-2 gemaakt: een prachtige knal door Anouar van afstand die via de onderkant lat in het doel verdwijnt. AB is lekker op weg.

Gevolgd door een curieus momentje: dezelfde Anouar wordt even later in het strafschopgebied gehaakt. Is dat niet een strafschop? Nee dus, we voetballen vrolijk verder.

Ondertussen is het gaan spetteren.

Volgen nog een kansje voor Joran en even later Rick, maar dan komt de 1-3 door Gijs op aangeven van Anouar. Duel beslist, dacht deze verslaggever. Maar dat was fout gedacht. Nicolaas Boys maakt meteen de 2-3. En dan volgen nog een paar zenuwachtige minuten waarin Nicolaas Boys ook nog de 3-3 weet te maken. Nicolaas Boys krijgt nog 2 grote kansen op de 4-3 maar is onzorgvuldig in de afwerking.

De toeschouwers hebben een prima wedstrijd van AB gezien, met veel inzet, hele en halve kansen en aardige combinaties.

Op naar de derby van komende zaterdag tegen Alphia C2.