• AB Jo10-1 – RKAVV Jo10-2 (5-1): Goed herstel

De resultaten de afgelopen 2 weken vielen qua resultaat wat tegen. De jongens waren toen bij de aftrap niet geheel bij de les. Dan hobbel je achter de feiten en doelpunten aan. Een tweede helft is dan vaak tekort om het weer goed te maken. Vandaag stond de wedstrijd tegen RKAVV Jo10-2 op het programma. Deze jongens wilden er vol in gaan om de eerste punten te pakken. In de voorbespreking namen we door waar het de laatste tijd mis is gegaan. De conclusie van de jongens was dat we niet scherp en slap een de wedstrijden begonnen. Daarom werd vandaag het accent op verdedigen. Iedereen kreeg als taak om over het hele veld de opbouw van RKAVV te storen. Van aanvallers tot verdedigers: Als jouw tegenstander de bal heeft: hop, hop , hop, erop.

Na de aftrap trokken de jongens ter strijden. Het was fijn om te zien dat iedereen ervoor wilden gaan. Als de tegenstander de bal had, doken de Boys erop. Ballen werden afgepakt en vervolgens samen proberen door combinaties. Ons eerste doelpunt was een mooie één-twee waarna Gi hard in de verre hoek schoot. 1-0 Daarna werd de wedstrijd wat rommeliger. Ballen werden net te laat of te zacht overgespeeld, waardoor de aanval net niet door kon gaan. Het waren dan ook twee eigen goals van RKAVV die voor de twee en drie nul tekenden. Maar het positieve punt: het doel was om over het hele veld te storen en dat was goed gelukt. Onze keeper heeft geen redding hoeven te maken.

De rustbespreking was raar. Veel druk op de bal, maar er werd door te weinig rust te weinig gevoetbald. Als we na het veroveren van de bal iets meer rust aan de bal zouden hebben, oog voor de medespeler, dan hadden we hier met veel meer doelpunten gezeten. In plaats daarvan hadden wij maar 1 doelpunt gemaakt, en zij 2. En toch met 3-0 voor staan.

Na rust bleef het onrustig aan de bal. Het was Bilal die nog tweemaal scoorden. Doordat wij iets minder fel voetbalden, kwam RKAVV iets meer in de wedstrijd. Zij kregen 2 tot 3 kleine kansjes. Uiteindelijk wisten zij nog te scoren. Mathijs maakte een fantastische redding op een afstandsschot, maar de rebound was niet meer te redden. 5-1 Het is lekker om na 2 nederlagen weer een overwinning te proeven. Vanuit daar kunnen we weer gaan werken aan samen kansen creëren en op het juiste moment overspelen om te komen tot scoren. Goed gedaan vandaag jongens. Op naar de topper tegen Ter Leede.