• AB Jo10-1 – SV Leidscheveen Jo10-2 (5-2): Stabiele overwinning

Het was het vandaag een heerlijke dag om te voetballen. Het leek wel weer eventjes zomer. Het gaat dit seizoen voorspoedig met ons met 2 overwinningen in de beker en 4 in de competitie. Maar dan merk je ook dat tegenstanders ook anders tegen je gaan voetballen. Zo ook SV Leidscheveen. Zij hadden goed hun huiswerk gedaan. Zij wisten dat ze 100% tegen ons moesten gaan geven om met een goed resultaat naar huis te gaan.

In de eerste helft leek het gelijk op te gaan. Leidscheveen had allemaal grote sterke spelers in het team en daar moesten wij aan wennen. De laatste tijd hebben wij geen fysieke wedstrijden meer gespeeld. De eerste 10 minuten ging redelijk gelijk op. Helaas kwam de tegenstander met hun enige aanval van de eerste helft op 0-1. Dat kan gebeuren, maar belangrijker is hoe je er mee omgaat. Het feit dat het de enige kans van de tegenstander in de hele eerste helft was, betekent dat de verdediging met Niek, Rayhan en Florin vandaag weer als een huis stond. En de Boys gingen goed om met de achterstand. De druk op de tegenstander werd opgevoerd en dat resulteerde uiteindelijk in de 1-1. Rayhan kreeg uit een corner de bal en schoot bal van afstand via de onderkant van de lat in het doel. Een prachtig doelpunt. Daar bleef het niet bij. Uit een ingooi van Oscar kreeg Gi de bal mee naar het doel en stifte de bal over de keeper in het doel. 2-1

Na de rust werd er beter gevoetbald. Er was door ons meer beleving en er werd ook meer samen gevoetbald. Ik zag weer pasjes en lekkere steekballen. Het was Gi die de bal uit een corner van Adam van richting veranderde. 3-1
    Dan denk je dat nu de score kan worden uitgebouwd, maar niet was minder waar. Leidscheveen rechtte de rug en kopte uit een corner de bal binnen. 3-2 Het bleef dus spannend. Eerst schoot Gi op de kruising van het doel en daarna stond Mathijs gelukkig zijn mannetje in het doel. Zijn redding op aan afstandsschot was cruciaal. Met alle rust stompte hij de bal uit de kruising. Daarna was het weer Gi de marge op 2 bracht. Uiteindelijk maakten wij nog de 5-2 door een mooie counter. Bilal nam de bal goed mee, dribbelde een paar tegenstanders uit en legde de bal breed. Het was Rayhan die de bal binnen schoot.

Het was een stabiele overwinning voor de Boys. Het was een tijd geleden dat ze echt werden uitgedaagd. Ze moesten ervoor werken en dat is alleen maar goed. Het leek redelijk gelijk op te gaan, maar als we vervolgens de kansen en ballen op de lat en paal gaan tellen (3x), had de uitslag toch weer een stuk hoger moeten uitvallen. Volgende week staat Meerburg op het programma. Een tegenstander waar tegen wij echt uit een ander vaatje moeten tappen. Leuk, maar na de wedstrijd ging het nog maar om 1 ding en dat was niet de wedstrijd of de tegenstander van volgende week. Nee, dat was het teamuitje. Op naar de bowlingbaan!