• Jo10-1 - Voorschoten '97 Jo10-3 (6-0): Wij in plaats van ik

  Na en aantal regenachtige dagen tijdens de bekercompetitie is het vandaag een prachtige dag. De zon staat te stralen aan de hemel. De eerste competitiewedstrijd staat op het programma. Voorschoten ’97 Jo10-3 is de tegenstander. Zij hebben net als ons een goede bekercompetitie gedraaid. Van onderschatting kan en mag dus geen sprake zijn. Onze laatste wedstrijd wonnen wij gemakkelijk, maar het was zeker geen goede wedstrijd. Het was meer ik dan wij. Tijdens de trainingen hebben wij daar dan ook veel aandacht aan besteed. Op naar Voorschoten.

  Wij voetballen weer op het verste veld. Dan heb je eigenlijk al geen warming-up meer nodig, want het is een heel eind om daar te komen. Vandaag staat Bilal op doel, in de verdediging Mathijs, Niek en Florin/ Rayhan, op het middenveld Oscar, Adam, Aimane en Florin/ Rayhan en in de spits Gi. Het valt meteen op dat de boys er zin in hebben. Ze duiken er vol op. Wat misschien nog wel meer opvalt is dat de bal van voet naar voet gaat. Er worden driehoekjes gemaakt en de bal wordt goed ingespeeld. De basis is dan goed. Wat ook opvalt is dat Voorschoten ook lekker meedoet. Ze doen zeker in de eerste 15 minuten niet onder, maar ze krijgen geen kansen. Vervolgens kantelt de wedstrijd. Adam krijgt de bal op het middenveld en geeft een perfecte steekbal op Gi. Gi neemt de bal goed mee en kan de bal langs de keeper spelen. 1-0 Met deze voorsprong gaan we nog beter voetballen.

  In de rust wordt benadrukt dat Voorschoten alles op alles zal zetten om ons niet te laten voetballen. Maar eigenlijk is het advies: blijf doen wat je al doet en dan komt het goed. Maar ach, de boys hadden niet geluisterd. Nee, ik zeg het verkeerd: Ze gingen nog beter voetballen. Nu kwam het inspelen, kaatsen en weer vragen om de bal er ook nog bij. Het duurde dan ook niet lang dat de 2-0 op het scorebord stond. Adam benutte de fout van de keeper. De keeper stond namelijk 2 meter naast zijn doel. Zo’n cadeautje moet je uitpakken. En daarna ging het snel. Uit een corner legt Rayhan de bal terug op Niek. Niek schiet de bal vervolgens van 20 Meter in de linkerhoek van het doel. 3-0 Niek liep als een Sonnetje te stralen in het veld. Zijn eerste doelpunt tijdens een wedstrijd. Daarna was er een aanval over de rechterkant waarna Rayhan Aimane kon bereiken. Helaas schoot hij op de paal. Daarna schoot Rayhan ook nog op de lat. Toch konden meer doelpunten niet uitblijven en dat klopte. Na een heerlijk combinatie tussen Mathijs, Oscar en Gi schoot Gi de bal goed in. 4-0
  Gi maakte ook nog de 5-0. Na de bal van Oscar te hebben gekregen ramt hij de bal hoog in de linker kruising. Daarna leek Adam de bal nog uit een voorzet in te koppen, maar de bal had te weinig snelheid. Uiteindelijk kopte Oscar een corner nog binnen. 6-0

  Wat een wedstrijd. Karen en ik stonden te genieten langs de kant van het veld. Wat een verschil met vorige week. Maar waar zat nu het verschil in? De uitslag was toch nagenoeg hetzelfde? Het verschil zat hem in de instelling. Het was nu wij in plaats van ik en daar draait een teamsport nu eenmaal om.

  Tot volgende week,
  Gijs