• Jens: van Feyenoord, TAVV én de Boys

  Jens Toornstra is het levende bewijs dat clubliefde nog bestaat. Met een nieuw contract tot 2022 op zak jaagt de 30-jarige middenvelder in zijn zesde seizoen op nieuwe successen. Dit seizoen is Feyenoord als underdog gestart. Een aantal kernspelers vertrok en er kwamen geen versterkingen met een grote naam bij. Toornstra heeft er niettemin vertrouwen in.

  "Feyenoord en de supporters maken soms een soort oergevoelens in me los", vertelt hij in het onlangs verschenen Feyenoord Magazine. Vroeger, toen hij als kleine jongen bij TAVV in Ter Aar speelde en vanaf de D-jeugd bij Alphense Boys, liep hij regelmatig in een shirt van Feyenoord. "Sinds ik hier speel en successen heb mogen vieren, is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Feyenoord is gewoon mijn club."

  Grootste toernooi
  Maar Jens Toornstra is niet alleen van Feyenoord. Hij is ook nog altijd van TAVV, waar hij op zaterdag graag te vinden is om bij zijn oude ploeggenoten te kijken, en van Alphense Boys, waar elk jaar eind augustus het Jens Toornstra Toernooi wordt gespeeld, het grootste eendagsjeugdtoernooi van Nederland met meer dan 160 deelnemende teams. "Nou en of ik het eervol vindt dat dit toernooi mijn naam draagt. En als het even kan ga ik ook kijken. Wat helaas te weinig gebeurt, maar dat komt omdat Feyenoord meestal op zondagmiddag speelt." Ook dit jaar zou dat zo zijn, maar de wedstrijd van a.s. zondag tegen AZ is verplaatst. De kans bestaat dus nog dat Jens dit jaar weer langs komt. Hij heeft de uitnodiging in beraad.

 • Wederzijdse liefde
  Terug naar Feyenoord. Op Sven van Beek na is hij de speler die het langst bij deze selectie zit. En het is de verwachting dat hij daar niet meer zal vertrekken. Hij verlengde zijn contract tot 2022. De liefde is dus wederzijds. "De club is tevreden met me, vertelde technisch directeur Sjaak Troost me in aanloop naar dit seizoen. Ook trainer Jaap Stam wilde me graag behouden. Daarom wilde Feyenoord mijn contract, dat tot 2021 liep, met een jaar verlengen. Normaal gesproken verleng je niet per se als je nog een contract van twee jaar hebt, maar het gevoel van beide kanten is goed. Als je dat op zo’n manier kunt uitspreken naar elkaar, is dat voor beide partijen fijn."

  Fiscale economie
  Met Feyenoord heeft hij reeds gesproken over een carrière als hij op een dag een voetbalpensionado is. "Ik studeerde vroeger fiscale economie en heb vorig jaar een cursus sportmanagement gevolgd aan de Johan Cruyff University. Wellicht dat ik straks iets commercieels ga doen bij Feyenoord. Ik denk veel en ook graag vooruit, dus ook over mijn leven na het voetbal. Op dit moment zie ik mij straks niet in een technische staf op het veld staan. Maar dat zien we tegen die tijd wel. Eerst wil ik mij volledig focussen op het voetbal."

  Laatbloeier
  Toornstra is een laatbloeier. Pas op 21-jarige leeftijd vertrok hij van Alphense Boys naar ADO Den Haag. Hier maakte hij naam en faam en vertrok naar Utrecht, om uiteindelijk in Rotterdam te belanden. "Ik leef mijn droom, zo zou je kunnen zeggen. Ik geniet volop van alles wat ik meemaakt. Ik speel nu vijf seizoenen bij Feyenoord en in die periode hebben we vijf prijzen gepakt. Toch zijn we hier allemaal hongerig naar succes, vooral omdat we het vorige seizoen als teleurstellend hebben ervaren. We wonnen weliswaar gelijk de Johan Cruyff Schaal maar hierna bleven de successen achter op de verwachtingen. Met andere woorden, we hopen dit jaar te laten zien dat we beter zijn. Er zit veel kracht en talent in de huidige selectie, ook al vertrokken enkele gezichtsbepalende spelers."

  Ambitieuze plannen
  Ondertussen denkt hij nog vaak terug aan zijn periode bij Alphense Boys, waar hij de basis legde voor de voetballer die hij nu is. "Ik hoorde dat hier ambitieuze plannen zijn. Zes jeugdteams spelen op divisieniveau, wat natuurlijk superknap is. En het is goed om te horen dat het eerste ook op dat niveau terecht wil komen. Dat past bij een club als Alphense Boys. Ik blijf de club dan ook nauwlettend volgen."

 • Woubrugge JO15-1 Alphense Boys JO15-4

  Na twee weken regen is het dan eindelijk zover… de competitie van AB O15-4 wordt vandaag gestart. Er is een heerlijk zonnetje en met wat dauw op het gras kan er dan weer fijn gevoetbald worden. De heren mogen aantreden tegen Woubrugge O-15-2 en om 10.30 wordt er begonnen. Al na 3 minuten zijn de boys gevaarlijk. In eerste instantie wordt een corner weggewerkt, maar dan geeft Ralph ‘m voor op Gijs en die tikt de 0-1 binnen. Als snel een mooi afstandsschot van Ralph en is 0-2 een feit. Dan is het de beurt aan Woubrugge om onze 16 te betreden. Maar hier volgt niets uit. Er volgen meerdere kansen voor de Boys, maar de lat en de keeper voorkomen erger, tot in de rebound, Anouar zijn 1e doelpunt kan noteren. 0-3.
  Dan komt Woubrugge weer bij ons in de 16. Woubrugge scoort, maar volgens vlagger buitenspel. In eerste instantie gegeven aan Woubrugge, maar na overleg met onze grens, Marco, toch afgekeurd. Woubrugge blijft aandringen en na een mooiw lob in de verre hoek wordt toch de 1-3 gemaakt. Woubrugge blijft enige minuten aandringen, waarna de Boys het initiatief weer overnemen. Enkele gemiste kansen, en dan een corner, via het hoofd van Kay (?) 1-4. De laatste 5 minuten voor rust zijn aangebroken en de Boys zijn nog niet klaar… Senna tikt in de rebound 1-5 in en enkele minuten later ontvangt Ralph de bal van Mark, sprint naar voren over links, kaatst op de 16 met Senna en schiet hem prachtig binnen. En met 1-6 gaan we de rust in.
  In de tweede helft dringen we 20 minuten aan, hebben meerdere kansen, maar er wil niets in. Keeper pakt een aantal ballen, waaronder een mooie lob van Senna en pogingen van Daniël en Anouar en zelfs Ties probeert het, maar het duurt tot het laatste kwartier voordat Gijs hem keihard inknalt, 1-7. Dan zijn we weer los en schiet Senna amper 2 minuten later de 1-8 in na uitschieten van de Woubrugse keeper. De Boys hebben weer enkele gemiste kansen als Anouar 5 minuten voor tijd de 1-9 op zijn naam zet. Vlak voor het einde schiet Daniël beheerst de tiende in. In de laatste minuut verdedigt de keeper van Woubrugge verkeerd uit waardoor de eindstand wordt bepaald op 1-11. Een lekker begin van de competitie. Prima gedaan jongens!