• Jo10-1: Waar staan we eigenlijk?

  De voetbalschoenen zijn nu al weer 3 weken uit het vet en de bal is weer aan het rollen.
  In ons team zijn wat veranderingen geweest. We hebben afscheid genomen van Kaj de Heij en Amine Moaddine. Daarnaast is ook trainer en begeleider Niek de Heij gestopt. Daarvoor in de plaats hebben wij Niek Sonneveld en Bilal Machichi mogen verwelkomen. Tevens is Karen de Heij de technische staf komen versterken en helpt Omar Chourak mee bij de trainingen.
  Na een gewonnen oefenwedstrijd tegen AVV Alphen J010-1 en een goed Jens Toornstratoernooi tegen allemaal hoofdklassers, stond gisteren onze eerste bekerwedstrijd op het programma, namelijk uit bij Forum Sport Jo10-4. Maar eigenlijk wisten wij niet, waar wij nu staan.
  In Voorburg aangekomen, bleek dat wij nog even moesten wachten, omdat de wedstrijden hiervoor waren uitgelopen. Tevens bleek dat Forum Sport zijn zaakjes nog niet op orde. Er stonden gijn lijnen op het gehele veld en dus was het veld afgezet met hoedjes. Het leek wel of degene die het veld had uitgezet, iets teveel alcohol had gedronken. De lijnen waren schots en scheef. Maar dan mochten we eindelijk beginnen.
  Met Gi op doel, Mathijs, Niek en Florin in de verdediging, Rayhan, Adam, Aimane en Oscar op het middenveld en Bilal in de spits. We spelen natuurlijk 7 tegen 7, dus 2 jongens stonden in de wissel. We begonnen met goede moed, maar voor wij het wisten lag de bal achter Gi in het doel. 1-0 achter. Even schrikken, maar er was tijd genoeg om er wat aan te doen. En dat deden wij ook. Met goed druk zetten, kwam Forum Sport er niet meer aan te pas. Door onmacht maakte ze regelmatig een overtreding, waarvan er enkele op het randje waren. Uit een toegekende vrijetrap viel snel de gelijkmaker. Aimane gaf de vrije trap goed voor, waarna Bilal met een mooie kopbal de 1-1 maakte. Daarna hadden wij de wedstrijd volledig onder controle. Met redelijk goed voetbal liepen wij over hen heen. Het was fijn om te zien dat de Boys met driehoekjes en overspelen door de verdediging van Forum Sport heen sneden. Met de rust was het al 5-1 voor ons.
  Het is met zo’n voorsprong moeilijk geconcentreerd en op dezelfde manier te voetballen. Er werd iets meer op zichzelf gevoetbald, maar toch zag je de combinaties er weer tussendoor. We scoorden er nog lustig op los en onze verdedigers en keeper hielden het doel schoon. Uiteindelijk werd de eindstand 11-1. Wat de Boys moeten begrijpen is dat je samen aanvalt en scoort, maar ook dat je samen aan het verdedigen bent.
  Al met al, een aardig begin, maar we weten nog steeds niet waar we echt staan. Volgende week staat Meerburg Jo10-1 op het programma. Een geduchte tegenstander en dan weten wij meer.
  Doelpuntenmakers:
  Bilal 4
  Adam 3
  Florin 2
  Rayhan 1
  Eigen doelpunt 1