• Vredenburch JO13-1 - Alphense Boys JO13-3

Vandaag stond onze eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen gepland. Vredenburch JO13-1 uit Rijswijk is de tegenstander.

In voorbereiding op deze bekerwedstrijd hebben we afgelopen week twee oefenwedstrijden gespeeld tegen Woubrugge JO13-1. Deze beide wedstrijden werden met goed voetbal en veel spelvreugde gewonnen. Vooral de eerste wedstrijd vorige week zaterdag werd met veel overtuiging met maar liefst 15-0 !!! gewonnen. Afgelopen donderdag ging het wat moeilijker maar werd vooral in de eerste helft de basis gelegd voor de 6-3 overwinning. Gezien het voetbal wat de boys en girl lieten zien beloofde dat veel voor vandaag.
    De wedstrijd werd gespeeld op het mooie hoofdveld van Vredenburch. Op Reda na was iedereen aanwezig ook Damian M. die afgelopen week aan ons team is toegevoegd en direct veel indruk maakte, Damian welkom in de JO13-3.
    Dat de spelers scherp begonnen bleek wel want in de eerste minuut was er direct een kans voor Thijs, hij speelde zichzelf knap vrij maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd. Op het veld werd door het hele team lekker fel gevoetbald iets wat de coaches en trainer graag zien. Maar ook de tegenstander liet een aantal mooie aanvallen zien waarbij vooral de snelle rechtsvoor van Vredenburch onze Damian T. handen vol werk bezorgde.
    Na 6 minuten voetbal zet Jesse een schitterende aanval over rechts op. Zijn pass is precies op maat en Thijs kan de bal in 1 keer doorspelen naar Sepp die doeltreffend uithaalt en de 0-1 op het bord zet.
    Het spel golft op en neer en ook Vredenburch weet een aantal keer gevaarlijk voor het doel te komen. In de 11 minuut reageert een aanvaller van Vredenburch atent op een te kort gespeelde bal van ons en zet de stand weer gelijk 1-1. Waar onze spelers vorig jaar na een tegenslag nog wel eens hun kopje lieten hangen gebeurde nu het tegenovergestelde.
    De een na de ander aanval volgt op het doel van Vredenburch. Eerst is het Sami die goed doorzet en zijn bal op de bal ziet belanden. Vooral Thijs is in deze fase ongrijpbaar. Meer dan eens passeert hij op snelheid zijn tegenstander en geeft zijn medespelers een bijna niet te missen kans voor de goal. Helaas worden deze kansen (nog) niet in doelpunten omgezet maar als we zo blijven voetballen komen die vanzelf.

Ook vandaag staat onze verdediging als een huis. Met op doel Colin en in het centrum Jesse en onze power girl Janet. Op de backs wisselen Kevin, Damian T., Kaya en Arjan elkaar steeds prima af. Vaak worden ze niet genoemd in de verslagen maar vandaag verdienen ze een compliment door hun geconcentreerde spel en tomeloze inzet.
    We gaan de rust in met een 1-1 stand. De tweede helft is nog maar net begonnen en Thijs is zijn tegenstander alweer voorbij. Dit keer probeert hij het zelf maar zijn bal beland in het zijnet. De volgende aanval is er weer een uit het boekje. Het is wederom Jesse die de aanval opzet en de bal naar Tim speelt. Tim lanceert Sepp die de bal vanaf de achterlijn terug legt op Thijs. Thijs weet hier wel raad mee en scoort de 1-2 beheerst. Bij de volgende aanval van ons wordt Sepp binnen de 16 meter neergelegd en de scheidsrechter kan niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De penalty die volgt wordt door Damian M. helaas overgeschoten. Maar Vredenburch weet ook een aantal keer gevaarlijk voor ons doel te komen. Een erg gemakkelijk gegeven vrije schop op randje zestien weet Colin in eerste instantie goed te redden maar in de rebound wordt het toch 2-2.
    Vijftien minuten voor het einde is het weer Sepp die in de zestien wordt neergelegd. Dit keer neemt Kaya plaats achter de bal en hij schiet de bal hard in de rechter bovenhoek (2-3). Wat volgt zijn nog 10 hele spannende minuten. Zowel wij als Vredenburch krijgen kansen maar het is Vredenburch die dit keer een penalty krijgt. Colin blijft goed naar de bal kijken en weet de bal te keren. Vlak voor tijd speelt Vredenburch alles of niets een hoge bal wordt door ons niet helemaal goed weggewerkt en hun linker spits schiet de bal onhoudbaar binnen (3-3). Dit is tevens de eindstand van deze spannende en sportieve wedstrijd. Helaas weten we de wedstrijd niet winnend af te sluiten maar met het getoonde spel komen de overwinningen vanzelf.