• Hillegersberg JO12-1 – Alphense Boys E-Top JO12-1

Na enkele oefenwedstrijden en trainingen gaat het seizoen vandaag écht starten met een bekerwedstrijd tegen Hillegersberg J012-1. Ouders, trainers en natuurlijk de Boys komen gespannen maar vol vertrouwen aan bij de Rotterdamse club, die voor bijna iedereen nog nieuw terrein is.
    De jongens en trainers vertrekken naar de kleedkamers en de ouders zoeken hun plekje langs het veld. Het gras is nat, maar de zon doet flink zijn best het droog te krijgen.

Beide teams staan klaar op het veld en de Boys trappen af. Tijdens de eerste minuten van de wedstrijd wordt er lekker overgespeeld en is het balbezit voor de Boys op eigen helft. Gecontroleerd wordt er voorzichtig wat druk opgevoerd op de helft van Hillegersberg en worden de eerste kansen gecreëerd. Ook Hillegersberg heeft een schietkans, maar van écht gevaarlijke kansen kunnen we nog niet spreken.

Op het middenveld worden stevige duels uitgevochten die over en weer gewonnen worden. Dan lukt het Mats om een lekker steekpass te geven op Senne, die een fraaie kans op doel creëert. De druk op Hillegersberg wordt opgevoerd en als Bram de bal mooi aangespeeld krijgt vuurt hij hard en gecontroleerd op doel. De 0-1 is gemaakt en daarmee zijn de Boys lós.

Een voorzet van Senne en schot van Mats wordt door de tegenstander van richting veranderd en gaat alsnog bijna het doel in. Direct daarna een nieuwe aanval van de Boys en weer een voorzet van Senne, maar nu op Julian die de bal lekker onder controle heeft en de 0-2 maakt.

Hillegersberg geeft het niet op, maar in deze fase van de wedstrijd zijn de Boys genadeloos. Sami onderschept de bal en trekt een flinke sprint over het veld. Hij steekt de bal op Mats die deze hard op de paal schiet, maar in de herkansing direct de 0-3 maakt. Dat waren een paar vruchtbare minuten van de wedstrijd!

Ondanks de 3 snelle treffers geeft Hillegersberg zich niet gewonnen. Er wordt door de tegenstander hard gewerkt om weerstand te bieden tegen het spel van de Boys
    Een loopactie en schietkans van Senne na een lange bal van Daan en nog een mooi kans voor Mats na opbouw vanaf de linkerkant zorgen ervoor dat de druk op de tegenstander hoog blijft. Ook Hillegersberg werkt hard om een kans te creëren, waarbij Twan moet ingrijpen met een voorzichtige overtreding. Een vrije trap voor Hillegersberg op gevaarlijke afstand van het doel wordt krachtig ingeschoten maar Nigel redt fraai.

Twan stuurt Bryan weg met een strakke voorzet, maar de verdediging onderschept sterk. Joshua veroverd de bal terug op het middenveld en tikt de bal op Senne. Een mooie schietkans net voor het doel langs.

Al met al geniet het publiek van mooi samenspel van de Boys en 2 hardwerkende teams. De coach van de tegenstander schreeuwt zich schor, maar het mag niet baten. Met een 0-3 achterstand gaat zijn team naar de kleedkamer. Het is rust!

Tijd om even bij te smeren, want het zonnetje brand lekker! De Boys hebben daar geen tijd voor, zij krijgen in de kleedkamer extra instructies van trainer Michael. Het gaat goed, we staan voor, maar er zijn uiteraard ook aandachtpunten voor de tweede helft.

De tweede helft is van start. Een mooie voorzet van Senne en schietkans voor Joshua, helaas net geen doelpunt. Er volgen in de eerste fase van de tweede helft nog verschillende schietkansen, maar nog niet met resultaat. Totdat Twan Senne diep stuurt, die op zijn beurt de bal mooi voorgeeft op Yasine die de 0-4 lekker inschiet.

Hillegersberg blijft werken, ze geven zich nog niet gewonnen. De duels worden harder en de strijd resulteert in een corner voor de thuisclub. De bal wordt direct onderschept door Bram, waarmee het gevaar van korte duur is geweest. De Boys bouwen een nieuwe aanval op en voeren de druk op richting het doel van Hillegersberg.

Een opbouw van Twan wordt afgestopt met een overtreding op een mooie plek in de buurt van het doel. Twan neemt de vrije trap zelf. Een superschot die de keeper voortreffelijk stopt, maar de afketsende bal komt bij Yassine, die de 0-5 keurig intrapt.

Met 5 doelpunten achterstand weet de thuisclub dat er geen winst meer te behalen is, maar toch blijft de groep vechten voor een doelpunt én willen ze erger voorkomen. De verdediging van de Boys drukt iedere opbouw van de tegenstander direct de kop in waardoor ze eigenlijk niet echt gevaarlijk kunnen worden. Even is er een momentje waarbij de spits van Hillegersberg de ruimte krijgt. Nigel komt zijn doel uit waardoor het schot voor de spits moeilijker wordt. De bal komt nog in de richting van het doel, maar rolt naast. Zo was het tóch nog even spannend en is een tegendoelpunt maar nét voorkomen.

Mats onderschept de bal en werkt deze naar voren. Druk vooruit en een schietkans voor Senne. De bal wordt geraakt door de tegenstander en de corner aan de rechterkant wordt genomen. Mooi ingedraaid, maar afgeweerd door de jongens van Hillegersberg waardoor er een tweede corner genomen mag worden. Nu aan de linkerkant. Joshua krult de bal mooi voor het doel waar Twan de bal lekker op zijn hoofd krijgt en deze tussen de palen knikt. Het is 0-6.

De aftrap wordt door Hillegersberg genomen maar al snel is de bal alweer onderschept. Vanuit de verdediging wordt de bal vooruit gewerkt. Yassine komt mooi in de bal en weet in een pittig duel nog net met zijn voet de bal over de aanstormende verdediger heen te werken. De bal komt bij Ersan en een schietkans is het resultaat. De mooie actie van Yassine moet hij bekopen met een trap op zijn kuiten, waardoor hij de wedstrijd niet kan afmaken.

De jongens van Hillegersberg gaan de duels stevig in. Op de achterlijn weet Santino, in een duel dat bijna als worsteling door kon, een vrije trap in zijn voordeel te forceren. Na een prima opbouw is de bal weer op de helft van de tegenpartij. Bryan krijgt de bal, passeert een tegenstander en sluit de wedstrijd af met een mooi schot op doel wat de 0-7 wordt. De grensrechter probeert er nog een buitenspel uit te krijgen. Uiteraard zijn we het daar niet mee eens en gelukkig de scheidsrechter ook niet. De 0-7 staat en de scheidsrechter vindt het mooi geweest.

De jongens bedanken nog even het publiek en krijgen daarbij een verdiend applaus. Een leuke eerste wedstrijd van het seizoen!

Volgende week staat de wedstrijd tegen VOC op het programma. Zij hebben vandaag met 11-1 van Meerburg gewonnen. Dat beloofd dus een mooie pot te worden!