• Alphense Boys JO15-4 - Linschoten JO15-1

  Vandaag gaan we echt beginnen, na een gewonnen oefenwedstrijd nu de eerste bekerwedstrijd in een kleine bekerpoule.

  De tegenstander komt uit Linschoten, volgens mij een ons geheel onbekende tegenstander, het kan een leuke pot worden. Gezien de lengte van de tegenstander kan het pittig worden. De boys trappen af, en gelijk een kansje voor ons. We hebben ondanks een gebrek aan lengte toch een licht overwicht, bij balverlies veroveren we de bal vrij snel terug. De 1-0 valt, Daniƫl net onder de lat buiten bereik van de keeper. Een snelle uitval van Linschoten met vrije man voor mark, 1-1. Uit een vrije trap van Gijs die er al bijna invliegt scoort Senna met het hoofd de 2-1.

  Knappe individuele actie van Ralph, binnenschieten korte hoek, 3-1. Een bal van Anouar gaat 5 cm naast. De uitbraak van Linschoten is erg gevaarlijk, de spits probeert a la Bergkamp een stiftje, gelukkig voor ons ook naast. Een schot van buiten de 16 van Linschoten vliegt in verre hoek, 3-2. Dit is ook de ruststand.

  Linschoten trapt na de rust af, maar de boys nemen al snel over, zonder dat dit direct tot kansen leidt. Het gevaar van een snelle counter blijft echter bestaan, Linschoten heeft lange mannen met lange benen. Een vrije trap van Linschoten pakt Mark in tweeen. Een scrimmage voor het doel van Linschoten gaat er niet in, de corner levert niks op.

  Een aanval wordt door mark half gepareerd, Joppe ruimt op voor de doellijn. Een knappe aanval van Linschoten 3-3. Het lijkt dat Linschoten nu overwicht krijgt door hun fysiek. Een bal van Ralph gaat over. Ties kopt naast. Het spel golft nu op en neer, wie neemt de voorsprong? Een bekeken afstandsschot van Gijs gaat net over.

  Met man en macht wordt een doelpunt van Linschoten voorkomen ten koste van een corner. Een mooie van Anouar, Gijs scoort! 4-3, nog 5 minuten te gaan. Het bevrijdende doelpunt scoort Anouar in de verre hoek, 5-3. Dit is ook de eindstand!