• Argon verdiende winnaar Frans Bahlmann Toernooi 2017

Het Frans Bahlmann Toernooi 2017 kreeg afgelopen zaterdag met Argon een mooie en verdiende winnaar. De finale tegen Alphense Boys werd een doelpuntrijk treffen: na een 1-4 ruststand stopte de teller bij 3-6. Sportlust ’46 eindigde als derde, door na een 1-1 gelijkspel tegen RCL de strafschoppenserie feilloos te nemen.

Afgezien van de tegenvallende publieke belangstelling, kan Alphense Boys terugzien op een geslaagde derde editie van het Frans Bahlmann Toernooi. Zowel op de eerste als op de tweede speeldag streden de vier deelnemers voor wat zij waard waren. Aan inzet en strijdlust ontbrak het niet, aan doelpunten evenmin en dat alles ging vergezeld van grote sportiviteit.

De finale tussen de twee hoofdklassers werd met enige spanning tegemoet gezien. Nu, spektakel was er wel, maar dat kwam vooral omdat er liefst negen keer werd gescoord. Boys 1 begon prima. Trainer Aad van den Berg: "Ik zeg je eerlijk: na twintig minuten vroegen wij ons op de bank af of we echt zó goed waren, of dat er wat anders aan de hand was. Het liep toch heerlijk?" In die fase waren de weer kwistig met mooie passes strooiende Thom Nouwens en Stanley Mailoa dichtbij een doelpunt. Niemand die toen kon bedenken dat het ruim een kwartier later 0-4 stond??

Argon nam in dat tijdsbestek de wedstrijd volledig over en alles was toen ook ráák. Jordly Petronia schoot na een slecht verwerkte corner 0-1 in. Zes minuten later maakte Mark van der Weijden er met een subliem schot in de kruising 0-2 van. Ook de 0-3 en 0-4 waren van grote schoonheid. Eerst lanceerde aanvoerder Gerard Aafjes de ervaren spits Patrick Lokken en hij rondde even fraai als subtiel af. Zestig tellen later scoorde Dennis Filippo door een voorzet van Lokken ineens op z’n slof te nemen.

Vlak voor rust kreeg de Boys een strafschop (shirtje vasthouden) en Thom Nouwens schoot knap in, 1-4. Tot een echte inhaalrace kwam het in de tweede helft niet. Alphense Boys mocht en kon aanvallend weer zijn gang gaan, maar opnieuw viel de goal aan de andere kant. Anouar El Yaakoubi soleerde naar 1-5. Het had wellicht nog een beetje spannend kunnen worden, als daarna Arjan Ouwendijk niet op de paal maar raak zou hebben geschoten. Ook zag Raychelo Fecunda dat zijn inzet op het laatste moment door een Argon-verdediger uit het lege doel werd gehouden. Het werd weliswaar 2-5 (Arjan Ouwendijk), maar ook 2-6 (Younes Ouaali), alvorens Patrick Krop met een fraaie schuiver via binnenkant paal de achterstand exact wist te halveren: 3-6.

Eerder op de finaledag speelden Sportlust’46 (winnaar van de vorige twee edities van het Frans Bahlmann Toernooi) en RCL met 1-1 gelijk. De Woerdenaren namen daarna de vijf penalty’s feilloos en legden zodoende beslag op de derde plaats. Alle deelnemers spraken van een zeer geslaagde editie van het toernooi en maakten bekend ook volgend jaar graag weer mee te willen doen.

Foto onder: Frans Bahlmann sr. overhandigt de eerste prijs aan Argon-aanvoerder Gerard Aafjes. Dank aan Hans van Gelderen van Argon voor de foto’s.