• Fantastisch Jens Toornstra toernooi

  Maandenlang werd er naar toegewerkt en toen was het eindelijk zover. Het Jens Toornstra toernooi 2017 met een record aantal deelnemende teams (160) waardoor het wederom het grootste eendaagse toernooi van Nederland was. De schattingen waren dat we ruim 4000 bezoekers op ons complex gehad hebben en er alleen maar lovende woorden werden geuit.  En wat werd de organisatie beloond voor het harde werken want het was fantastisch weer. En als slagroom op deze geweldige taart was de komst van Jens Toornstra die bij zijn opkomst werkelijk door beveiligers moest worden ontzet om bij de tribune te komen waar de prijsuitreiking zou plaatsvinden.

   

 • Het ochtendtoernooi voor voornamelijk de jongste lichting (onder 8 en onder 9) bestond uit 19 poules van 5 teams (95). Dit grote aantal kwam vooral vanwege de nieuwe 6 tegen 6 competitie van de KNVB waardoor we vier poules op één veld konden maken. Een vertegenwoordiger van de KNVB (Jorg v/d Breggen) kwam er speciaal voor kijken en genoot van het spel en de ambiance.

 • Alle 320 wedstrijdjes van vandaag werden  geleid door spelers van de B1, B2 en A2 bijgestaan en geïnstrueerd door de KNVB scheidsrechters John Evenwel en Bert Metzler. In alle vroegte werden ze op de tribune toegesproken.

 • Zeker het vermelden waard was onze materiaalploeg bestaande uit spelers van de 17-5 en de 15-5 o.l.v. Jean Paul Punt en William Vervoorn. Ongelofelijk hoeveel werk deze mannen zowel op zaterdag als op zondag verricht hebben.  Op zaterdag moesten ze met mankracht acht F-doeltjes bij Alphia halen (dank aan Alphia voor het lenen) en op zondagmiddag weer terugbrengen.

 • Petje af en na afloop mochten deze mannen natuurlijk op de foto met Jens.

 • Het nieuwe bestuur had gelijk zijn vuurdoop met dit gigantische jeugdtoernooi en dat hebben ze voortreffelijk gedaan. Met name Willem Versteeg (interne zaken) en Inge Sonneveld hebben er vele uren ingestoken en hebben eer van hun werk gehad. Ook Hatim Noura, Adra Marani, Roel van Holstein en Michael Vermeulen hebben hun beste beentje voorgezet.

 • En natuurlijk moeten we de grondlegger van dit ''start toernooi voor de F en E-pupillen'' niet vergeten. Ruim 8 jaar geleden is Ab Kalkhoven met dit toernooi begonnen met alleen een aantal grote regionale amateurclubs.  Bij toerbeurt zouden de clubs het toernooi voor F en E-pupillen gaan organiseren, maar in de praktijk bleek allen Alphense Boys geïnteresseerd en werd het toernooi dus op sportpark De Bijlen gehouden. De laatste vier jaar werd de naam van Jens Toornstra aan het toernooi verbonden en werd het enorm populair met dit laatste toernooi als apotheose.  Nog steeds zorgt Ab Kalkhoven voor het binnenhalen en bevestigen van de inschrijvingen van de teams. Ab zat dan ook stilletjes te genieten op een stoetje van de dug-out bij veld 1 van de indrukwekkende prijsuitreiking.

 • Na het ochtendtoernooi moest de prijsuitreiking razendsnel worden afgewerkt omdat ruim een uur later immers het middag toernooi al weer moest beginnen.  De resultaten werden snel verwerkt en alle 95 teams kregen hun beker overhandigd op het hoofdveld.

  Ondertussen moesten de velden worden ''omgebouwd'' van 6 tegen 6 tot 7 tegen 7 en 9 tegen 9. En ook dat verliep vlekkeloos. De gigantische drukte van het verkeer (vooral bij de wisseling van ochtend naar middag toernooi) werd in goede banen geleid door Karim Swedajal met zijn team. De parkeerplaatsen op De Bijlen, bij zowel de Oosterbegraafplaats, de bowling en Wet en Wild waren dan ook overvol, maar alles verliep perfect dankzij de aanwijzingen van onze verkeersregelaars en beveiligers. Ook zij gingen op de foto met Jens.

 • De mooiste functie van de dag was voor Rob van Heiningen. Hij zit al drie jaar lang tussen veld 6 en 4 en herhaalt het centrale geluidsignaal voor het begin en het einde van de wedstrijden en verzamelt de uitslagen die Roel van Holstein (per fiets) komt ophalen.

 • Bij dit soort grote evenementen is Alphense Boys in vele opzichten ook een ''grote club''. Geweldig hoeveel mensen er dan belangeloos willen meehelpen om er een succes van te maken. Tientallen ouders van jeugdspelers waren actief en daar zijn we ze heel dankbaar voor.

  Het middagtoernooi met 65 E-teams (o10 en o11) verliep net zo goed en sfeervol als het ochtendtoernooi. En was het mooi dat we rond 15.45 uur het bericht ontvingen dat de naamgever van het toernooi (Jens Toornstra) nu eindelijk en voor het eerst naar zijn eigen toernooi zou komen. En wat werd dat een feest. Op weg van de parkeerplaats naar de tribune werden er al tientallen foto's genomen en Jens deed alles wat hem door zijn fans gevraagd werd.

  Wel moest hij door drie beveiligers begeleid worden naar de tribune waar hij in het sponsorhome even kon bijkomen.  Op deze foto kijkt Jens al even stiekem naar buiten en was onder de indruk van de enorme mensenmassa op ons hoofdveld

 • In het sponsorhome werd Jens al verteld (''gevraagd''!) dat hij met alle 65 teams op de foto zou gaan, want dat wilde natuurlijk iederéén. En wat was het gaaf omdat allemaal te aanschouwen. Bij ieder team met Jens in het midden stonden alle papa's en mama's klaar om hun onvergetelijke foto's te maken. Jens deed het fantastisch en had voor iedereen een vriendelijk woord over en vertegenwoordigde zijn club Feyenoord daarmee uitstekend. Geweldig voor Alphense Boys dat hij het uithangbord is van ons prachtige jeugdtoernooi en dat wij hem 9 jaar hebben mogen opleiden (van 2000 t/m 2009) tot wat hij nu is. Een topvoetballer op nationaal niveau die zelfs al het Nederlands elftal haalde

 • Het was een geweldige dag en we kijken al weer uit naar het vòlgende Jens Toornstra toernooi in 2018. Hopelijk opnieuw mét Jens Toornstra