• Alphense Boys E-Top JO12-1 – Oliveo JO13-2

Vandaag staat een oefenwedstrijd op het programma tegen Oliveo uit Pijnacker. We mochten uitslapen, want 11 uur spelen is best een luxe tijd. Het zonnetje schijnt heerlijk, gelukkig is de zomer nog niet helemaal voorbij.

Na instructie van de trainers in de kleedkamer en warming up op het veld, zijn de Boys er klaar voor. Zoals we donderdag speelde tegen Meerburg in de tweede helft, zo mogen ze vandaag in de eerste helft direct starten van de trainers. En dat doen de Boys dan ook natuurlijk gehoorzaam.

Direct na aftrap een gevaarlijke pass op Joshua met een eerste kans. Mats stuurt Bryan twee keer lekker de diepte in, waarmee de Boys in de eerste minuten al gelijk gevaarlijk zijn. Het lukt nog niet de bal lekker voor te krijgen, maar de toeschouwers zijn overtuigd dat het nooit lang kan duren voordat het eerste doelpunt gemaakt zal worden. De Boys laten de bal lekker rollen en weten elkaar goed te vinden. Met kunstige driehoekjes wordt de bal steeds weer rustig naar voren gewerkt.

Vanuit een corner op links en direct daarna van rechts is er een vrije trap op gevaarlijke aftand bij het doel van Oliveo. Joshua knalt de bal heerlijk richting het doel, maar de keeper houdt de bal. Hoewel de Boys sterker zijn is er nog niet gescoord en wordt Oliveo gevaarlijker. Met verschillende lange ballen naar hun voorhoede zetten ze onze verdediging flink aan het werk. De linksbuiten van Oliveo wordt weggestuurd en Sami houdt hem knap bij. Met wat hulp van Serua en goed aanbieden van Nigel heeft de verdediging zich goed geweerd. Niet veel later is er wederom een lange bal van Oliveo en komt de spits van Oliveo op het doel af. Nigel was al uit zijn doel en weet de bal weg te werken. Knap gedaan tegen zo’n grote vent!

Tot zover de gevaarlijke fase van Oliveo, want nu pakken de Boys de regie weer over. Een schietkans van Sami wordt geweerd en Joshua schiet in de herkansing rakelings over. Na een hoge bal van Bryan voor het doel op Mats is er weer een mooie kans. Mats kopt maar de bal wordt bij het doel weggewerkt en komt voor Bryan zijn voeten die de bal hard in schiet. Daar is de welverdiende voorsprong 0-1!

De achterstand maakt de jongens van Oliveo extra gedreven om direct revanche te nemen. En dat doen ze dan ook vrijwel direct. De spits van wordt weggestuurd in de richting van het doel van Nigel, maar hij was wederom goed uit zijn doel gekomen om direct de actie te onderscheppen. Een corner volgt in het voordeel van Oliveo, waaruit een schietkans voor Oliveo komt. Het schot van dichtbij wordt eenvoudig in het doel geknald en daarmee is het 1-1. Deze stand is niet representatief voor het spelbeeld en de Boys weten wat hen te doen staat. Direct wordt Senne diep gestuurd en werkt hij de bal rakelings langs het doel.

De Boys blijven druk uitoefenen en na een voorzet van Senne maakt Julian de verdiende 1-2 binnen enkele minuten na het gelijkspel. Er is wat discussie of er wellicht sprake zou zijn van buitenspel, maar de scheidsrechter is resoluut in de beslissing. De voorsprong voor de Boys is een feit.
    Het spelbeeld van Oliveo wordt door de achterstand wat meer fysiek, maar onze jongens laten zich niet van de wijs brengen. De jongens laten zien dat het gebruiken van je lichaam ook gewoon werkt als je tegenstander wat groter is. Je moet je alleen wat extra sterk maken!

Twan, die vandaag op het middenveld speelt, geeft een mooie voorzet op Bryan die de bal in een boog over de keeper hoog in het doel krult. 3-1!
    De tegenstander maakt een vermoeide indruk in de laatste minuten van de eerste helft. Ook zij hebben hard moeten werken om de Boys bij te houden én zelf gevaarlijk te kunnen zijn. De scheidsrechter fluit het is rust!

Na de rust komen beide teams weer met nieuwe energie het veld op. Zou Oliveo nog de kracht hebben om de wedstrijd naar hun hand te zetten? De Boys zijn in ieder geval niet van plan rustig aan te doen, want direct na het fluitsignaal wordt er weer hard gewerkt. Julian werkt zich mooi vrij en schiet op doel. Helaas net op de paal, maar gelukkig is Joshua meegelopen die de bal bijna door het net knalt en daarmee de 1-4 op zijn naam zet.

De volgende actie is alweer in voorbereiding. Stef schiet de bal strak naar de achterlijn, waar Bryan de bal hoog voorgeeft voor het doel. Daan ziet daar zijn kans en kopt de bal zelfverzekerd in het doel en daarmee is het 1-5. Lekker Boys!

De spelers van Oliveo krijgen steeds meer moeite om onze jongen goed bij te houden. Zo nu en dan is een overtreding nodig om het gevaar en voortdurende druk tegen te gaan. Wanneer het aan de linkerkant even vast zit, schiet Santino de bal hard naar de rechterkant. Een tikje van Daan op Senne en na een loopactie terug op Daan geeft een schietkans. De bal gaat over, maar de druk op Oliveo blijft hoog. Het spel wordt gespeeld op de helft van de thuisclub.

Ook in de tweede helft probeert Oliveo met lange ballen door te breken. Soms gevaarlijk, maar meestal van korte duur. Nigel staat scherp opgesteld, waardoor hij vaak sneller bij de bal is, dan de voorhoede van de tegenstander. De ballen die wel goed bij de voorhoede aankomen, worden door de Boys strak uitverdedigd.

Er zijn nog verschillende schietkansen aan de zijde van Alphense Boys. Twan schiet keurig hard in de hoek van de goal, maar de keeper redt knap. In de slotfase van de wedstrijd zijn de Boys gevaarlijk, tot irritatie van de tegenstander. Een diepe pass op Senne geeft nog een mooie kans en ook mooi samenspel van Daan en Yassine resulteert in een schietkans, maar de keeper houdt de bal goed uit het doel.

In de slotfase onderschept Senne nog knap een slordige uittrap van de keeper, maar deze hersteld zich waardoor de stand 1-5 blijft.

De jongens en trainers komen terecht tevreden van het veld. Er is hard gewerkt en er is ook veel gelukt. Ondanks het soms fysieke spel van de tegenstander, bleven de Boys vertrouwen op hun voetballende kwaliteiten De toeschouwers klappen voor de prestatie. We hebben mooi voetbal gezien!

Zondag een klein beetje uitrusten want maandag staat de wedstrijd tegen Stompwijk op het programma.