• Alphense Boys E-Top JO12-1 – Meerburg JO13-2/JO13-1

Donderdagavond 24 augustus, in plaats van een reguliere training is er vandaag een oefenwedstrijd gepland tegen Meerburg. Afgelopen seizoen hebben we verschillende wedstrijden gespeeld tegen Meerburg, ook steeds tegen één jaar oudere jongens. De wedstrijden stonden altijd garant voor strijd, mooi voetbal en flinke weerstand voor onze jongens. De verwachtingen voor vanavond zijn dan ook hoog gespannen!

Vanaf de start wordt direct flink druk gezet en lijken beide teams vastberaden te zijn om de wedstrijd te gaan winnen. Meerburg heeft een sterk team opgesteld en de Boys moeten flink weerstand bieden en komen maar moeizaam vanuit het middenveld tot gevaarlijke aanvallen.

De verdediging staat sterk en maakt het de aanvallers van Meerburg moeilijk, waarna het lukt om de bal vooruit te spelen. Bryan heeft een mooie kans, maar de bal wordt uit het doel gehouden door de verdediging van Meerburg. Het blijft nog 0-0 en hoewel er hard gewerkt wordt is het spel wat rommelig.

Er volgen nog verschillende kansen uit corners voor de Boys, waarna Meerburg de druk opvoert op, maar niet écht tot gevaarlijke kansen komt. Toch lukt het Meerburg om tot dicht voor het doel te komen en een schietkans vlak voor de doellijn tot een doelpunt om te zetten. 0-1 achterstand, jammer!

Er wordt door beide partijen veel druk gezet en het oefenen op de corners gisterenavond kwam vanavond goed van pas! Even voor rust wordt er langs de rechterkant hard geknokt om de bal langs de lijn vooruit te werken, waarna Joshua een mooie schietkans krijgt en de bal rakelings voor het doel langs schiet.

Met 0-1 achterstand de rust in is geen ramp. Inzet was er volop, maar het spel was wat rommelig. Beide teams kwamen maar lastig over het middenveld om écht gevaarlijk te worden. Michael zal de jongens in de kleedkamer een aanscherpt actieplan voorleggen om in de tweede helft de baas op het veld te zijn.

Na een korte pauze staan de Boys alweer gretig op het veld. Kom maar op Meerburg! We zijn er klaar voor! Na even wachten komt ook de tegenstander het veld op en wanneer de scheidsrechter het startsignaal weer heeft gefloten blijkt dat ook Meerburg er nog een schepje bovenop wil doen. Door direct druk te zetten op onze verdediging zijn ze even gevaarlijk, maar nadat de Boys de bal onderschept hebben en de bal vooruit werken geeft Julian een mooie diepe pass op Senne die de 1-1 maakt!

Dit doelpunt was blijkbaar even nodig, want vanaf dit moment zitten de Boys lekker in de wedstrijd en bepalen ze de wedstrijd. De jongens bouwen tal van kansen op en al snel heeft Julian een mooie schietkans, welke eindigt op de paal. Helaas! Maar er blijft hard gewerkt worden door het hele team. Michael beslist de vleugelspelers van kant te wisselen, wat de verdediging van Meerburg wellicht ietwat in verwarring heeft gebracht. Er komt van beide kanten ruimte voor meer kansen.

Bryan krijgt de bal dicht bij het doel en lopt de bal over de keeper richting de doellijn. Het gras remt de bal, maar gelukkig schuift Senne de benodigde laatste centimeters de bal over de lijn en is daar de voorsprong. 2-1!
    Kort daarna stuurt Daan Bryan weg met een diepe pass. Een mooie kans, maar de keeper houdt de bal uit het doel.

Na hard werken op het middenveld wordt de bal van Meerburg teruggewonnen en is Senne los. Hij geeft de bal voor op Julian, die de 3-1 afrondt. Lekker.

De scheidsrechter vindt het mooi geweest. De Boys zijn blij, ze hebben zich goed hersteld. Na een rommelige eerste helft is de instructie van de trainers in de tweede helft goed opgevolgd. Een sterke verdediging zorgde ervoor dat de Meerburg niet écht gevaarlijk kon worden en in de tweede helft lukte het vanuit het middenveld en voorhoede om gevaarlijk te zijn en de kansen te benutten.

Een goede oefenwedstrijd tegen een geduchte tegenstander én een welverdiende overwinning!