• Trots op de mannen van de JO11-7

  Tweede plaats knvb Zwaluwen jeugdbeker voor de JO11-7.

  In augustus 2016 kwamen de jongens van de JO11-7 voor het eerst bij elkaar.
  Tariq, Gio, Naoufal, Jesse en Thijmen wilde graag doorgaan. De “oude e9” werd aangevuld met Sallah-edin, Imran, Nadal en Ranseen. Deze jongens werden de nieuwe jo11-7.
  Voor de trainers lag hier een grote uitdaging, namelijk van en met deze jongens een team team te gaan vormen en te kijken wie op welke positie het best tot zijn recht komt.
  Jesse besloot vrij snel in het seizoen te stoppen met voetballen en met 8 jongens speelden we verder.
  Het seizoen kende pieken en dalen maar de jongens verraste ons meestal met oogstrelend voetbal.
  In de competitie draaide de jo11-7 goed mee, maar een aantal onnodige verlieswedstrijden maakte dat het kampioenschap ver weg leek. Op 3 wedstrijden van het eind van de competitie bleek er bij sportlust (de nummer 1 op dat moment) zand in de motor te zitten en hadden de boys van jo11-7 ineens weer kans op de eindzege. De jo11-7 kreeg op de laatste speeldag de kans op het kampioenschap. Maar dan moest er wel van Floreant gewonnen worden. De spanning was te snijden en dat kwam het spel niet ten goede. De boys maken de 1-0 en het kampioenschap is binnen handbereik. Maar dan slaat floreant keihard toe en maken ze 5 minuten voor tijd de 1-1. De teleurstelling en het verdriet is groot maar er staat nog een finale te wachten. Want ondertussen bleef de jo11-7 hun bekerwedstrijden met klinkende zeges winnen met als gevolg de finalewedstrijd op 27 mei tegen de Egelantiersboys jo11-1.
  De wedstrijd wordt gespeeld in Noordwijk op de tot nu heetste dag.
  De wedstrijd begint om 10uur en ook vandaag is er sprake van spanning, ook bij de coaches. Ouders en familie zijn in grote getale aanwezig om de boys aan te moedigen. De eerste helft gaat redelijk gelijk op met 1-1 als ruststand. In de tweede helft komen we vroeg op 2-1 achter en valt het op dat de tegenstander wat fysieke aan het spelen is. Als de 3-1 valt is het met het moraal gedaan en begint de warmte voelbaar te worden. Uiteindelijk wordt het 5-1 En moeten we ons meerdere erkennen in de Egelantiersboys jo11-1.
  Wat rest is trots. Trots op de jongens die aan het begin van het seizoen samen een nieuw team vormde, als enige team van de alphense boys zowel in de competitie als in de jeugdbeker tot de laatste dag hebben gestreden voor een prijs.