• Jo9-02 Zoektocht naar een overwinning

  Het was een drukke week voor de Alphense Boys Jo9-02. Woensdag gingen wij op bezoek bij Blauw-Zwart en vandaag stond de uitwedstrijd op het programma tegen Meerburg Jo9-02G. Na 4 gelijke spelen op rij en een nederlaag waren wij op zoek naar een overwinning

  Blauw-Zwart Jo9-01 – Alphense Boys Jo9-02
  Op deze woensdag waren wij te gast op de kampioenswedstrijd van Blauw-Zwart. Onze laatste doordeweekse wedstrijd tegen Koudekerk voorspelde niet veel goeds. Slecht spel en weinig inzet. Het gevaar bestaat dan dat je tijdens zo’n wedstrijd finaal wordt afgedroogd als de geest er niet is. Langs de lijn stonden heel veel toeschouwers die bij het feestje wilde zijn. Daar dachten wij toch anders over. Als je kampioen wil worden, moeten zij alles geven. Er worden geen cadeautjes gegeven. Helaas waren Amine en Aimane niet aanwezig. Gelukkig was Kane ten Bergen bereidt om mee te gaan.

  Bij aankomst werden wij ontvangen door een bekend gezicht, Edwin Kluivers. Hij bracht ons naar de kleedkamers en met een gekke bek vroeg hij of wij vandaag niet gingen winnen. De Boys hadden er zin in. Na het fluitsignaal waren het de Boys die ten strijde trokken met goed voetbal. Het was Oscar die met 2 doelpunten ons op voorsprong zette. Dat was terecht gelet op de verhoudingen in het veld. Daarna ging het gelijk op. Helaas gaf onze mid-mid Adam aan dat hij gewisseld moest worden omdat hij teveel last had van zijn rug. Na deze wissel stonden wij positioneel niet goed, waarna Blauw-Zwart zijn klasse toonde met 2 doelpunten. Je merkte de spanning op het sportpark in de rust. Wat is hier nu aan de hand? Dit moesten zij toch makkelijk kunnen winnen.

  Na de rust ging het weer gelijk op, maar Blauw-Zwart voerde de druk wel op. Toch waren het de Boys die met een mooi doelpunt op 3-2 kwamen. Het was Kane ten Berge, een invaller aan onze kant, die de bal langs de keeper schoot. Het werd akelig stil langs de zijlijn op een paar mensen uit Alphen na. Nu ging het stormen in Wassenaar. De ene aanval na de andere aanval kwam over onze verdediging heen. Toen de tegenstander de 3-3 hadden gemaakt, rookten zij het kampioenschap. 5 Minuten voor tijd maakten zijn de 4-3 en vlak erna de 5-3. Er werd vuurwerk afgestoken en langs de lijn werd er een feestje gevierd. Door deze overwinning was Blauw-Zwart de terechte kampioen geworden, maar niet zo gemakkelijk als ze gehoopt hadden. Zij moesten er diep voor gaan. Tegenstander en publiek hadden een fantastische wedstrijd gezien. Felicitatie voor de kampioen, maar de Boys ontvingen grote complimenten voor hoe zij hadden gevoetbald.

  Maar ach, praatjes vullen geen gaatjes. Onze zoektocht naar de overwinning ging door. Op naar Meerburg Jo9-02G.

  Meerburg Jo9-02G – Alphense Boys Jo9-02
  In aanloop naar deze wedstrijd vernamen wij dat Amine in het ziekenhuis lag. Van het hele team: Beterschap Amine! Ook ontbrak Rayhan door griepverschijnselen. Tevens was Kaj niet helemaal toppie. Zes en half man en dan uit naar Meerburg. Lastig. Maar misschien wat nog wel lastiger was tijdens onze zoektocht naar een overwinning, was het zoeken naar de weg naar het sportpark van Meerburg. 3 Navigatiesystemen gaven allemaal een verschillende route aan en allemaal waren ze onjuist. Gelukkig kwamen wij nog net op tijd aan en na een korte warming-up ging de wedstrijd van start.

  Met de wind in de rug schoten de Boys uit de startblokken. Met vloeiende aanvallen werd Meerburg van het kastje naar de muur gestuurd. De Boys speelden geconcentreerd en fel. Er werden driehoekjes gemaakt van achteruit , maar ook een lange bal op de spits of middenvelder werd niet geschuwd. Het was Adam die ons op 1-0 zette door een kopbal uit een corner. Daarna was het Florin die met een afstandsschot de keeper passeerden. 2-0
  Maar daarna was de koek nog niet op. Daarna was het Gi die alert was bij de keeper. Hij liet de bal los en Gi werkte de bal in het doel. 3-0
  Maar de stand het nog veel hoger kunnen zijn als we nog wat meer geluk hadden gehad.

  Maar na de rust tapte Meerburg uit een ander vaatje. Nu zij de wind in de rug hadden, gingen zij meer opportunistisch voetballen. Langere ballen en dan er achter aan rennen. Daaruit kwam de 3-1. Jammer, maar dat kan gebeuren. We speelden compact. Voor degene die niet weet wat dat betekend: Klein Huis. Of anders gezegd: heel dicht op elkaar. Meerburg kreeg niet meer dan een paar corners en kleine kansjes. Toch was het een corner die zorgde voor de 3-2. De tegenstander draaide de bal in één keer in het doel. Een mooi doelpunt wat onhoudbaar was voor onze keeper Kaj.
  Maar we stonden als een huis en de tegenstander kreeg nauwelijks kans om te schieten. Als je niet de kans krijgt om aan te vallen, moet je in ieder geval verdedigend goed staan en dat deden wij. Toch hadden wij de wedstrijd al eerder op slot kunnen gooien als Aimane en Gi wat meer geluk hadden gehad. Meerburg raakte meer en meer gefrustreerd door ons goede en soms stevige maar faire spel. Met name door woord lieten zij dit blijken. Het was een uitstekende scheidsrechter die constant benadrukte dat zij sportief en met name positief de wedstrijd moesten benaderen. Klasse scheids!
  Wij bleven voetballen en het was uiteindelijk Gi die de wedstrijd op slot gooide met de 4-2.
  Daarmee was het ook meteen gedaan. Een goede en zeer verdiende overwinning.

  En dat was het dan. Het einde van het seizoen, waarin wij samen veel hebben geleerd. We begonnen als 9 voetballers en we zijn geëindigd als een team. Een team wat samen veel heeft geleerd. Het toepassen van groot en klein huis, het opbouwen vanuit achteruit, opendraaien en het maken van driehoekjes. Het is een mooi seizoen geweest. Op naar de toernooien.