• Alphense Boys JO11-3 – Hasselt was gaaf!

  Normaal gesproken zijn onze trainers/coaches Dimitri en Martijn zeer fanatiek. Naar Hasselt reisde we met een groot gezelschap echter af met de boodschap “Dit weekend is winnen niet zo belangrijk, de komende dagen gaan we vooral heel veel lol maken”. En dat hebben de Boys gedaan, ze hebben héél veel lol gemaakt. Voor dit verslag heb ik een rondje gemaakt langs verschillende van de vermoeide hoofdrolspelers. Dit verslag is dus niet van mij alleen, maar een beetje van ons allemaal.

  Vrijdag 14 april hebben we afgesproken om uiterlijk 17:00 uur aanwezig te zijn op vakantiepark Hengelhoef. Dit park is het komend Paasweekend de uitvalsbasis voor onze Boys om de 6 geplande wedstrijden te spelen, te zwemmen, bingo-en, pannenkoeken te eten, verstoppertje te spelen en lekker met elkaar te chillen op muziek waar ik écht nog nooit van gehoord had, maar waarmee Rick gelukkig zijn iPhone mee vól geladen had!

  Het park was gelegen op ongeveer 20 minuutjes van het sportcomplex van RC Hades. Daar worden de wedstrijden van de Hasselt Cup gespeeld. De Hengelhoef was voor de Boys een uitstekende locatie waar ze zich geen moment hoefde te vervelen. Bij aankomst werden de slaapplekjes verdeeld, dat was nog even puzzelen, want in plaats van 3 stacaravans voor 4 personen, waren er onverwachts 2 caravans voor 6 personen. Het lossen van de auto’s werd gestart. Een flinke klus, want als echte Hollanders hadden we álles meegenomen van thuis!

  Na een eerlijke verdeling van Boys én proviand onder de caravan van Dimitri en Rick én die van Martijn werd de bestelling bij de lokale snackbar geplaatst en konden de ouders zich met een gerust hard naar hun eigen plekje voor de nacht bewegen. Ouders sliepen ook in een caravan op het park, in een huisje óf hotel in de buurt. Zelfs verschillende opa’s en oma’s waren mee afgereisd naar Hasselt. Zij hebben niet alleen álle wedstrijden actief bijgewoond, maar hebben zich ook actief in het uitgaansleven van Hasselt begeven en de Hasseltse horecaondernemerskas flink gespekt!

  Zóver het chronologische deel van het verslag. Een beetje internationaal voetbaltoernooi is een gezellige chaos en dat mag best een beetje blijken uit het verslag.

  Heftig!
  De titel héftig! komt van Sami als samenvatting van het hele weekend in één woord. Ik vind het een passende titel voor het verslag van de wedstrijden. Geen 6 verslagen, maar één verslag, met een paar heftige acties uitgelicht.
  Onze Boys speelde over 2 dagen in totaal 6 wedstrijden tegen teams uit Denemarken, Nederland en België. Het meest opvallende van het hele toernooi vond ik dat alle jongens uit het team een enorme inzet toonde óndanks dat ze best wat slaap tekort kwamen en hun energie en aandacht uitging naar veel meer dan alleen voetbal. Vanaf het moment dat de scheidsrechter de wedstrijd het startsignaal blies gingen onze Boys áán en hebben we aantrekkelijk voetbal kunnen zien. Vaak tegen jongens van een jaartje ouder, maar dat zijn we gewend.

  Ik zou jullie nu kunnen vermoeien met een verhaaltje over de opa scheidsrechter die het allemaal niet meer zo scherp zag, of over het fysieke stevige spel van de Belgen, maar het is veel leuker om onze Boys zélf even aan het woord te laten. Als razende reporters, heb ik een aantal reacties verzameld:

  Jesper vond als spits natuurlijk het maken van zijn goals het allerleukst. Er waren er dit toernooi gelukkig genoeg voor Jesper te tellen. Vooral in de laatste wedstrijd gingen ze er lekker in en dat was dan ook Jesper zijn favoriete wedstrijd. Sami weet nog hoe Yassine hem een strakke pass gaf, mooi in zijn voeten. Hij deed alsof hij de bal terug wilde leggen op Yassine als schijnbeweging, waardoor de tegenspeler in verwarring raakt. Sami zag zijn kans om te scoren, de keeper maakte zijn doel nog klein, maar Sami werkte de bal over de keeper mooi in het doel.

  Joshua herinnert zich het best dat Vince uitschoot op Joshua. Hij neemt de bal lekker aan, omspeelde fraai zijn tegenstander en speelde vervolgens Bryan aan om de bal verder af te werken. Een mooie actie, met een goede assist! En Levy herinnert zich juist de corner van Joshua die Levy er heerlijk strak in kopte! Ook Thijs herinnert zich natuurlijk vooral de doelpunten, hij had er maar liefst 4 meegepikt dit toernooi, waarbij de 4e wel een beetje lullig was voor de tegenstander.

  Hoewel we als supporters langs de kant normaal gesproken tot achter de komma de wedstrijdpunten van de Boys bijhouden, was het mij dit toernooi niet helemaal duidelijk hoe indeling tot stand kwam. Als ik het goed begrepen heb was het zaterdag een stukje kwalificatie, waarbij we 2e werden in de poule en dus de dag erna met de nummers 1 en 2 ingedeeld werden. Zondag waren er een kwart, halve en hele finale, waarbij er uiteindelijk een 5e plaats is behaald. Nou ja, geen beker, maar wel een mooie medaille. Zaterdag a.s. dán gaan onze Boys voor een écht belangrijke beker. Namelijk de beker voor de winnaar van de competitie waar een heel jaar voor gevochten is.

  Ook van Twan heb ik een reactie gekregen. Zijn mooiste actie vond hij het superharde schot op de kruising. Hij zat er dan niet in, maar het scheelde maar weinig! Vince had zo’n zelfde momentje, maar dan andersom. Van grote afstand schoot een Belgische tegenstander de bal op zijn doel en met zijn vingertoppen redde hij nog net de bal uit het doel. Een mooie redding waar hij oprecht trots op mag zijn.

  Vervolgens heb ik Bryan om zijn mooiste moment gevraagd. Voor hem was dat de corner van Senne die Bryan op een afstandje van het doel gecontroleerd kon aannemen en hard tegen de onderkant van de lat in het doel kon afwerken.

  Supervet!
  Dit waren maar een paar van de mooie momenten die we hebben mogen meemaken tijdens de wedstrijden bij RC Hades. Levy vond het toernooi en eigenlijk het hele weekend gewoon supervet! Ondanks dat we dan geen eerste waren, herinnert Twan mij nog wel aan het feit dat Alphense Boys JO11-3, weldegelijk het podium heeft opgeëist. Ok, niet met voetballen, maar met een optreden op de muziek van BOEF-Habiba. Tsja, ik had er nog nooit van gehoord, dus ik moet blijkbaar aan mijn culturele muziekkennis gaan werken. Onze Boys oefende dit nummer luidkeels bij Rick in de auto en hebben daar op het grote podium van RC Hades dus een optreden aan gewaagd. Twan en Sami stalen show, supervet!

  Gaaf!
  Joshua, Thijs en Bryan omschreven het hele weekend in één woord als gááf. Wat was er dan gaaf naast het voetballen? Het zwemmen natuurlijk! Het zwembad stond nét na voetballen voor alle Boys toch op een hele sterke tweede plaats. Er was een supergevaarlijke wildwaterbaan, mooie glijbanen en je kon er vooral weer veel lol maken met elkaar. Zaterdag hadden we de middag vrij, dus kon er lekker gezwommen worden en zondag was er ook nog wat energie overgebleven dus doken de mannen na 17:00 uur nog even met elkaar het zwembad in.

  Ook de bingo was erg gaaf! Jesper, Senne, Thijs en Twan vonden dit zéker een van de hoogtepunten van het toernooi. Martijn en Dimitri hadden tal van prijzen meegenomen en als je een volle kaart (of een variant) had, dan kon je deze winnen. Keepershandschoenen, rare maskers, etc. De prijzen werden na afloop van de bingo door de Boys nog even netjes onderling verdeeld, want we zijn een team en delen dus ook onze prijzen samen.

  Maar weet je wat ik écht gááf vind? Dat je 11 jonge mannen elkaar tot op het laatste stukje energie ziet uitputten, waarna je verwacht dat vermoeidheid tot irritatie zorgt en wellicht wat ergernis of ruzie. Maar dat niets van dát alles is gebeurd. Tot in de laatste wedstrijd is er troost voor elkaar bij een tegenvaller, een helpende hand met zwemmen en gezamenlijk optrekken als team tot in de kleine uurtjes met verstoppertje spelen in het donker. Respect voor elkaar bij aankomst vrijdagmiddag, maar ook bij vertrek zondagavond en maandagochtend. GAAF!

  Snurken
  Het was te leuk om niet te melden. Sami verontschuldigd zich voor zijn gesnurk. Zou hij dat zelf geschreven hebben? Sowieso heeft niemand het gehoord, want er is best goed geslapen door de Boys. De ene caravan had wat meer moeite met in slaap komen dan de ander op de vrijdagavond, maar toen de mannen wat meer vermoeid werden, is er heel goed geslapen.
  Boys sliepen op de bank of in de (stapel)bedden. De leiding had misschien iets meer moeite om de slaap te vatten. Het was in de caravans érg koud, volgens Jesper, Yassine en Serua tot ongeveer -3 aan gevoelstemperatuur. In de ochtend werden de jongens gewekt door de geur van verse broodjes die werden bereid door de leiding.

  En verder?
  Een beetje rondvragen bij de Boys komt er natuurlijk nog veel meer naar boven. Het spelen van verstoppertje in de binnenspeeltuin was zéker favoriet en ook het ritje bij Rick in de auto schijnt onvergetelijk te zijn door de vétte muziek. Senne herinnert mij nog aan de skatebaan waar je ook prima op kon voetballen, net als op de midgetgolfbaan trouwens. Pizza en macaroni eten in de caravans/huisjes en voetballen op het park. Chillen met elkaar voordat we gingen slapen. Het feit dat we met z’n allen waren vond Levy het leukst en dat hoor je eigenlijk van alle Boys. We hebben álles samen gedaan en dát was superleuk.

  Moe!
  Onderweg naar huis krijgen we de eerste foto’s al binnen van slapende Boys achter in de auto. Iedereen is moe, heel hééél moe. En dat is helemaal niet erg, want de komende dagen kunnen de jongens lekker naar school om uit te rusten, zodat ze woensdag weer fit zijn voor een oefenwedstrijdje.

  Bedankt!!
  Namens de Boys én alle ouders zijn er vooral ook veel bedankjes! Voor Rick zijn coole muziek en goede zorgen en voor Martijn en Dimitri voor de algehele leiding, de fantastische catering én perfecte begeleiding van onze Boys. Jullie hebben ervoor gezorgd dat de jongens een onvergetelijk weekend hebben beleefd in Hasselt! Heel veel bewondering en dank is er voor jullie!

  Ik vond het ook een erg geslaagd weekend met alle ouders onderling. Leuk om elkaar op deze manier nóg beter te leren kennen. En verder zijn we allemaal supertrots op de sportieve prestaties van Serua, Yassine, Vince, Twan, Thijs, Levy, Sami, Jesper, Senne, Joshua, Bryan én Martijn en Dimitri.
  Lekker nagenieten en in ieder geval tot zaterdag!

  Barry