• Alphense Boys C2 wint Copa Jordy in Spanje

  Door een 5-0 zege in de finale op het Milanese Arluno Calcio heeft Alphense Boys C2 het Copa Jordy toernooi in Blanes (Spanje) gewonnen. Hieronder het verslag van de halve finale en de finale. Ook vanuit Spanje goed nieuws. De Alphense  Boys C2 spelers gooien er in de halve finale tegen FC Tours allemaal gelijk de beuk in. Alle duels worden gewonnen en keeper Rens Boer  is heer en meester binnen het zestienmetergebied gebied en heeft een prima uittrap. Romeo Pieters haalt na een voorzet van Jesse Kaashoek in de 13e minuut verwoestend uit en scoort in de 1-0 en geeft in de 18e minuut  een assist op Kaj die om de Franse keeper gaat en de 2-0 scoort . De Boys spelen alsof hun leven er van af hangt, opgezweept door de supportersclub langs  de kant. Romeo Pieters zet daarna nog in de 2e helft Hero en vlak voor tijd Kaan vrij voor  de keeper , die beide 1 op 1 voorlangs en naast schieten. Tot de laatste seconde blijven de Boys domineren en ze winnen dankzij strijd en prima samenspel  en spelen om 17. 40 de finale !!

   

  Verslag finale

  De finale van het Copa Jordy toernooi in Blanes wordt Eerste Paasdag 16 april 2017 gespeeld in Blanes aan de Costa Brava en gaat tussen Alphense Boys C2 en het Milanese Arluno Calcio. De Boys hebben alle 4 de poulewedstrijden gewonnen met een 6-1, 3-0,4-0 en 4-0 vanmorgen om 10.00 u. De rustpauze en de heerlijke sportmaaltijd in hotel Allegria in Lloret de Mar heeft de  Boys goed gedaan. Het Franse FC Tours wordt met 2-0 van de mat geveegd in de halve finale en zal het de Boys nu ook lukken de derde Italiaanse ploeg aan hun zegekar gaan rijgen en het toernooi te winnen? De Italiaanse supporters worden overstemd door gezang van de Hollanders, die worden gesteund door een Duits team van FC Cronenburg uit Wuppertal.

  De openingsfase is voor de Boys, die vanaf de eerste minuut de baas zijn op het veld. In de 4 e minuut pakt Romeo Pieters de bal af, draait open en geeft een crosspass op Kaan Temur. Kaan gaat buitenom zijn man, draait daarna naar binnen en geeft de bal af op Zakaria Atrougouti die beheerst de 1-0 scoort. Julian van der Kwaak worstelt zich door de Italiaanse defensie en schiet op de 5 meterlijn op doel, maar de keeper van Arluno heeft een fantastische reflex en tikt de bal weg. Hij houdt zijn doel tot de rust verder leeg. In de 23e minuut geeft Julian een voorzet vanaf de achterlijn op Hero Schulein, die de bevrijdende 2-0 binnenschiet. In de 25e minuut geeft Kaj een crosspass op Kaan, die vanaf rechts de bal strak voor de goal geeft. De Italiaanse keeper heeft de voorzet niet klem en de bal komt voor de voeten van Julian die de 3-0 binnenprikt. 10 minuten voor tijd lepelt aanvoerder Jesper Savenije de bal van 30 meter over de keeper, maar zijn poging sterft in schoonheid op de lat. Een minuut later scoort Julian de 4-0 als hij beheerst om de keeper slalomt. De 5-0 wordt voorbereid door Janz Schipper, die met een strakke voorzet de assist op Dylan Nieuwendijk geeft die de bal met zijn binnenkant binnentikt en zo de toernooizege definitief bezegelt . Op het erepodium wordt de C2 onder luid gejuich en We are the Champions gehuldigd en met champagne nat gespoten.   Met 30 punten uit 6 wedstrijden ( 6x de maximale score van 5 punten ) krijgen trainers Richard en Milan en de C2 naast de beker ook nog de gouden Fairplay Cup. Bij terugkomst in het hotel staat er een erehaag klaar van de D2 ! Wat een prachtige afsluiting van een fantastisch toernooi ! Dank aan alle organisatoren , trainers en begeleiders ! Nu inladen en wegwezen . Veni , vidi , vici ! De C2 kwam, zag en overwon !

   

  Alphense Boys D1 verloor de kwartfinale in Italië en speelt nu voor plek 5 t/m 8.