• Prestaties jeugdteams in het buitenland

  Alphense Boys C2 moest op eerste Paasdag nog de 4e en tevens laatste poulewedstrijd  tegen het Italiaanse Macalessi  afwerken voordat ze zich kunnen gaan focussen op de halve finale tegen FC Tours. Het veld ligt 6 meter lager dan de rand waarop de supporters van Alphense Boys zich hebben verzameld. Een mooi plekje voor een laatste bespreking o.l.v. trainer Richard v/d Nieuwendijk

 • Ze zien een sterk begin van de Boys. In de 2e minuut pakt Zakaria Atrougouti de bal af en gaat hij om een verdediger heen en scoort met een  diagonaal schot de 1-0. De Alphense Boys Yell schalt uit de kelen van de D2spelers die toekijken en galmt over het veld. In de 6e minuut krijgt Kaan Temur de bal van Kaj van der Veldt en stoomt hij vanaf de middencirkel op naar het vijandelijk doel. Hij omzeilt de keeper en scoort de 2-0. Helaas gaan de Boys de volgende minuten erg slordig met de kansen om, gaan voor eigen succes of zien de vrije man niet. In de 13e minuut stuurt Kaj met een diepe bal Hero Schulein weg op links en die geeft de bal vanaf de achterlijn prima voor op Kaan, die de 3-0 binnenknalt. De tweede helft wordt het er niet beter op met de passing. Teveel wordt er met de bal gelopen op het middenveld, waardoor het steeds rommeliger wordt. In de eindfase wordt het spel weer wat beter. Hero geeft wederom een voorzet vanaf de achterlijn, dit keer op Romeo Pieters, die uithaalt, maar diens schot wordt geblokt. De bal klutst voor de voeten van Jesse Kaashoek die in de 34e minuut de bal alsnog de kruising in jaagt en de 4-0 eindstand bepaalt. Het doel is bereikt: Met zo min mogelijk inspanning de wedstrijd winnen en de krachten sparen voor de halve finale om 15.20 u. vanmiddag. De Boys,technische staf en meegereisde supporters gaan direct de bus weer in, terug naar het hotel op 10 minuten rijden, om even wat te eten en zich in alle stilte bij het zwembad voor te bereiden op de volgende match.

 • Alphense Boys won vanochtend in Italië de achtste finale wedstrijd via het beter nemen van de strafschoppen en plaatste zich voor de kwartfinale die vanmiddag wordt verspeeld.

   

  Verslag 2e dag D5 in Brugge
  De D5 is begonnen aan hun internationale toernooi in Brugge. Na een geslaagde eerste dag in deze stad is vandaag het moment dat de voetbalschoenen aangetrokken kunnen worden. De wekker ging al om 7.15 uur zodat iedereen om 8.00 uur aan het ontbijt aanwezig was. De Boys en Girl genoten van het uitgebreide buffet en waren klaar voor de eerste wedstrijd.

 • Op het mooie nieuwe kunstgrasveld van de organiseerde vereniging KSK Steenbrugge stond de wedstrijd tegen het Franse team US Ascq gepland. De eerste minuten werd direct duidelijk dat wij (nog) niet  klaar waren aan het 8 tegen 8 spel wat op dit toernooi gespeeld wordt. De D5 hanteerde veelvuldig de lange bal wat op een half veld niet de juiste tactiek is. De tegenstander uit Frankrijk was dit wel duidelijk gewent want die combineerde ons soms helemaal dol. De wedstrijd eindigde helaas maar terecht in een 3-0 verliespartij. Het was duidelijk dat we de punten niet cadeau gingen krijgen. Na de nodige instructies van de coaches beginnen de spelers de tweede wedstrijd tegen Waarschot uit België duidelijk beter. Halverwege de tweede helft die gelijkwaardig opging wist Waarschot toch op 1-0 te komen. De D5 rechte hun rug en gaven de resterende 8 minuten alles. De verdediging met Thije, Janet en Kaya stond als een huis. Onze keeper Colin wist met de meest mooie reddingen de D5 nog in de wedstrijd te houden. Na een mooie aanval in de laatste minuut kregen we een corner. Tim nam de corner perfect en bij de 2e paal weet Arjan de bal in de bovenhoek te koppen. Ons eerste punt is binnen. De derde wedstrijd is tegen KSK Steenbrugge. De D5 is duidelijk de betere in deze wedstrijd. Door doelpunten van Thijs (2x), Derek, Sepp,  Reda en Janet zijn de eerste 3 punten binnen.
  De D5 heeft voor vandaag het beste voor het laatste bewaard. Want in de wedstrijd tegen AS Ory La Chapelle wisten ze een 1-0 achterstand in een 2-1 overwinning om te buigen. Wederom gaf onze verdediging geen krimp tegen de lange reuzen uit Frankrijk. Colin stond de wedstrijd van zijn leven te keepen en Korhan die terug is na zijn gebroken arm wist veel duels op het middenveld te winnen. Het goede voetbal werd 10 minuten voor tijd beloond toen Sepp de 1-1 maakte. De D5 ging duidelijk voor de winst en dat kregen ze ook. De fraaie solo en dito schot van Tim vanaf de linkerzijkant op goal was de verdediging van Ory te machtig. De bal ging via een been van een tegenstander de goal in, 2-1.
  De tweede overwinning was een feit. Met 2 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 verloren partij gaat de D5 morgen het toernooi met veel vertrouwen vervolgen.