• Zwaar bevochten overwinning JO11-3 tegen RKAVV JO11-1

  Onze jongens moesten deze zaterdag tegen RKAVV, een tegenstander waar vorige keer nog met 0-5 zeer geflatteerd van gewonnen was. RKAVV die vorige week knap met 4-3 van Noordwijk, 1 van onze concurrenten, won.
  Hierdoor staan onze jongens er met nog 4 wedstrijden te gaan er goed voor met 1 punt meer dan Noordwijk en 2 wedstrijden minder gespeeld, en 3 punten meer dan Nootdorp en 1 wedstrijd minder dan hen. Bij een overwinning komt het kampioenschap toch wel dichterbij.

  Coaches Martijn Teljeur en Dimitri Hansen beginnen met op doel Vince, achterin Serua, Twan en Yassine met daarvoor Levy. Verder op het middenveld Thijs, Joshua en Senne. Als diepe spits begint Jesper. Op de bank beginnen Sami en Brian.

  Het is een lekker voetbalweertje. De scheidsrechter van vandaag blaast precies op tijd af voor het begin van de wedstrijd.
  De teams beuken op elkaar in en RKAVV wordt enthousiast aangestuurd door (iets te) fanatieke coaches. Er wordt hun precies toegeschreeuwd wat ze moeten doen en de jongens proberen dat ook goed uit te voeren. Het zorgt voor een op en neer golvend duel waarin wij achterin meer solide zijn dan RKAVV. In de 2e minuut ontsnapt Senne op rechts en schiet hij vanuit een moeilijke hoek op de paal. De in het veld terugkaatsende bal komt bij Joshua, die gelijk uithaalt en tegen een speler opschiet. Deze bal komt voor de voeten van Thijs, maar hij raakt de bal niet vol en schiet naast. Dat belooft wat voor de verdere wedstrijd denk ik op dat moment net als alle supporters. RKAVV reageert met een aardig kans aan de andere kant, maar Vince staat goed opgesteld. Een hele tijd gebeurt er niks; wel valt op dat onze verdediging geen krimp geeft. Onze backs Sami, Serua en Yassine staan sterk te verdedigen. Twan kopt alleen in de eerste helft al knap minimaal 5 harde ballen weg (hopelijk geen gevolgen voor later denk je dan als vader….) en telkens kunnen we weer aanvallen.
  Levy schiet hard over in de 8e minuut, maar 2 minuten later valt de 1-0 als Senne op links zijn mannetje voorbij gaat en de bal hard en hoog voorgeeft. De bal gaat echter over de keeper prachtig in de goal.

  Daarna weer hetzelfde patroon. RKAVV beukt en probeert te creëren, maar onze verdediging geeft vrijwel niks weg.
  In de 19e minuut krijgen we een corner die Levy voorgeeft en via de keeper voor de voeten van Jesper valt. Hij bedenkt zich geen moment en knalt de 2-0 binnen. Jesper heeft helaas besloten om na dit seizoen het team te verlaten en is met deze beslissing misschien wel wat vrijer gaan spelen. RKAVV lijkt rijp voor de sloop en Twan lijkt daarvoor te gaan zorgen, maar na een mooie solo van achteruit wordt zijn schot met links door de goede keeper van RKAVV gehouden. Ook Sami heeft in de eerste helft een mooie solo in huis, maar hij beloont zichzelf en het team niet als de bal net langs de paal achter gaat. De laatste grote kans komt van Joshua die een pass van Levy met links net langs de kruising jaagt.
  Iedereen staat relaxed te wachten op een hogere score, maar die komt er toch niet voor rust. Sterker nog: vanuit het niets komt er een grote kans voor RKAVV, die Vince maar net kan naast tikken.

  In de rust zegt een vader van een speler van RKAVV dat wij ontzettend goed spelen en dat het team van zijn zoon tamelijk kansloos is. Dat is wel zo tot de rust geweest, maar je ziet ook dat zij echt als team proberen druk te zetten en te voetballen. Toch denk ik op dat moment ook dat de score in de 2e helft zal oplopen.

  Na rust zie je een ander wedstrijdbeeld. Na een kansje voor Brian neemt onze stootkracht af. Onze jongens zijn niet meer goed in staat om goed op te bouwen en leiden meer dan nodig balverlies waardoor RKAVV steeds meer geloof krijgt dat er wat te halen valt.
  In de 33e minuut voorkomt Twan nog met een sliding dat hun sterke middenvelder kan uithalen. Ook Vince heeft in de 36e minuut een prachtige redding met zijn voet. In de 40e minuut schieten ze net naast.
  In de 38 t/m de 42e minuut krijgen wij de kans om de wedstrijd te beslissen en denk ik dat dit de laatste stuiptrekkingen van RKAVV zullen zijn… Maar Senne (op de keeper), Thijs (keeper redt knap op kopbal Thijs uit vrije trap Senne, weer Thijs (na prachtige aanval van achteruit) en Brian (mooi schot naast) krijgen de bal niet achter de goede keeper in het doel gewerkt.

  RKAVV heeft het beste tot het laatste of bijna laatste bewaard, want vanuit het niets krijgen zij in de 43e minuut een vrije trap, die hun beste speler fantastisch in de rechter bovenhoek jaagt. Hij brengt daarmee de stand op 2-1 en de spanning helemaal terug. Onze jongens lijken de draad kwijt, want er volgt in een paar minuten tijd telkens weer een vrije trap op dezelfde afstand waar zij uit scoorden, maar deze ballen vliegen gelukkig net over de lat en Joshua kopt nog een bal van de lijn.
  Het lijkt er op dat onze jongens zullen bezwijken onder het geweld van RKAVV, maar onze tegenstander doet zichzelf de das om met een paar
  overtredingen. De laatste overtreding doet aan beide kanten wat meer stof dan gemiddeld opwaaien, hetgeen erg jammer en onnodig is bij een tot dusver pittige, maar faire wedstrijd. De scheidsrechter had het niet makkelijk, maar floot goed, naar eer en geweten. RKAVV deed zichzelf in deze eindfase tekort.
  Geen punten, maar wel een compliment voor de vechtlust van deze ploeg.

  Onze jongens hebben gestreden voor wat ze waard waren. In de eerste helft waren ze sterker en hoewel het voetbal niet subliem was had de ruststand hoger kunnen zijn dan 2-0. In de 2e helft werd veel balverlies geleden en onvoldoende meeverdedigd. RKAVV zette ons goed onder druk en met wat meer geluk voor hun waren ze met een gelijkspel naar huis gegaan. Uiteindelijk hebben wij blijkbaar het geluk van een aanstaande kampioen? met deze zwaarbevochten 2-1 overwinning.

  Nog drie wedstrijden te gaan, waarvan dinsdag a.s. 17.45 uur de eerste tegen DWO Zoetermeer, een ploeg die 9e staat. Bij winst op hen neemt de ploeg een voorschot op het kampioenschap. We hebben 6 punten marge en 8 doelpunten meer dan Nootdorp. Bij winst tegen DWO worden dat er negen of meer. Het kan dus eigenlijk niet meer misgaan zou je zeggen….
  Maar eerst nog maar eens de mouwen opstropen en vechten voor een goed resultaat.