• Rijnsburgse Boys JO11-1 – AB JO11-3 Een zéér nuttige 1 april

  De wekker staat vanmorgen weer lekker op tijd voor de zaterdagochtend. Drie kids moeten deze morgen een wedstrijd spelen. Ik begin maar met de melding dat de wedstrijd van mijn dochter helaas is afgelast. Verontwaardiging alom, welke omslaat in boosheid en zelfs wat tranen. “1 april!!, haha…” Niet grappig pap, want voetbal is een zeer serieuze sport én nu opschieten, want we moeten om 7:45 uur in Rijnsburg zijn.

  Vandaag staat de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op het programma. Spelen tegen een team dat vorige week nog 8 tegendoelpunten om de oren kreeg, onderaan in de competitie staat, maar waar onze jongens thuis nog punten verloren door een 1-1 gelijkspel. Het wordt geen makkie, want Rijnsburgse Boys heeft een mooi elftal. Maar het gejuich van de Rijnsburgse supporters na afloop van de wedstrijd willen we vandaag niet horen, dus de Boys zijn vastbesloten vandaag wél voor de winst te gaan.

  Na de warming-up staat het volledige team weer op het veld. Lekker dat we deze week weer helemaal compleet zijn. Vince staat weer in topconditie op doel en we hebben 2 wisselspelers langs de kant zodat iedereen even op adem kan komen. De Boys staan op scherp in het veld en dat blijkt ook wel in de eerste minuut van de wedstrijd. Thijs trapt af naar Levy, Levy past de bal naar Senne en die werkt de bal maar direct in het doel af. De kop kan er maar af zijn, het is 0-1!

  Al snel na het eerste doelpunt heeft Serua nog een mooie kans, die net over het doel gaat. Rijnsburgse Boys schiet vervolgens van grote afstand op het doel van Vince. Vince houdt de bal, maar kan niet klemmen waardoor de spits handig binnen tikt. Het is 1-1.

  De wedstrijd vervolgt en er wordt lekker gespeeld. Uit een hoekschop genomen door Levy kopt Senne ook het tweede doelpunt tussen de palen en staan we weer voor, het is 1-2! De tweede fase van de eerste helft is er wat rommeliger. Het overzicht is wat zoek, maar de voorsprong wordt gelukkig vastgehouden. Na verschillende kansen én reddingen fluit de scheidsrechter voor rust en kunnen de Boys aan de limonade.

  Een deel van de meegekomen Alphense Boys fans blijft langs het veld wachten en een deel gaat een kopje koffie scoren in de kantine. De Whatsapp meldingen vliegen voorbij. 1-3!!, 2-3!!!, dat gaat snel!, penalty!!!, oohhhh 3-3, 4-3. Ok… 1 april, maar de wedstrijd was wel alweer snel begonnen. De aangesnelde fans uit de kantine verzamelen zich weer langs het veld en kunnen (nu echt) de 1-3 van Joshua nog nét meetellen. Het is een fijne start van de tweede helft, die vertrouwen geeft op een goede afloop.

  Na de rust zijn de Boys weer wat meer gecontroleerde aan het spelen. De korte rust heeft blijkbaar goed gedaan! Langs de linkerkant geeft Bryan de bal hoog voor op Jesper die de bal keurig in het doel knikt. 1-4! Dat moet nog wel een keer lukken toch? Een paar minuutjes later trekt Bryan wat naar binnen richting het doel, maar besluit de bal niet zelf af te werken, maar terug te leggen op de mee gesnelde Jesper die de 1-5 op het scorebord zet, door de bal gecontroleerd af te werken.

  De scheidsrechter vindt het mooi geweest. Wij hebben weer een vermakelijke pot voetbal gezien van onze mannen. En de 3 punten mogen mee naar Alphen. Nu het einde van het seizoen in zicht komt en een kampioenschap aantrekkelijk bereikbaar is, zijn de punten van vandaag extra waardevol na het puntenverlies vorige week.

  Onderweg naar huis krijgen we goed nieuws! Onze clubgenoten van de JO11-1 hebben Nootdorp verslagen met 3-1! Dat is lekker, onze voornaamste rivaal heeft dure punten laten liggen. Niet veel later komt ook het bericht dat Noordwijk heeft verloren van RKAVV, waardoor we vandaag ook écht de koppositie in de competitie pakken. De uitslagen van vandaag zijn kenmerkend voor de competitie die onze Boys dit jaar mogen spelen. Er is géén slecht team en er is ook niet één team dat écht veruit het best is. Voor alle punten moet worden gevochten en dat vinden wij als trouwe supportsgroep fantastisch.

  Volgende week ontvangen we RKAVV in Alphen. Om 10:15, dus we mogen een beetje uitslapen!

  Barry