• Jo9-02 Een gelijkspel die voelt als een overwinning

  De laatste tijd zijn wij lekker bezig, maar de overwinning bleef uit. Wij grossieren in gelijke spelen (twee maal 4-4 en eenmaal 1-1), maar wel met goed en verzorgd voetbal. Vandaag stond weer de derby tegen AVV Alphen Jo9-01 op het programma. Een tegenstander die de laatste tijd in bloedvorm verkeerd en die de ene na de andere overwinning heeft behaald. Voor ons sowieso een moeilijke tegenstander, want wij hebben nog niet één keer van hun gewonnen.

  De training van de afgelopen week voorspelde niet veel goeds. Er was weinig inzet en er werd veel gemopperd. Maar een wedstrijd, en zeker een derby, is anders dan een training. Zeker als bij de tegenstander vriendjes voetballen. Toch waren er vooraf zorgen. Je denkt een volledig fitte selectie te hebben en voor je het weet heb je drie twijfelgevallen met darmklachten, klachten aan de luchtwegen en knie. Toch weet je nooit hoe de bal rolt. Het zijn in principe 2 teams die qua spelopvatting heel erg op elkaar lijken. Een 2-3-1 opstelling met daarbij veel strijd op het veld.

  Na het fluitsignaal trokken beide teams ten strijde. Met stevig voetbal probeerden de teams het doel te bereiken. De kansen waren schaars, maar Alphen liet hun effectieve tijd zien, want het enige kansje werd er meteen ingeschoten. (0-1) Hierna was het onze beurt. Adam draaide een corner met zijn linkervoet mooi in, waarna een speler van de tegenstander hem per ongeluk in eigen doel werkte. (1-1) Daarna was het Gi die uit een mooie aanval over schoot. Toch was het weer Alphen die op voorsprong kwam uit een corner. Een gevaarlijke hoge bal werd door ons verkeerd verwerkt en verdween door één van de Boys in ons eigen doel (1-2). En ook nu weer gingen wij weer op jacht naar de gelijkmaker. Eerst was het Florin die een afstandsschot op de lat zag verdwijnen. Wat een pech. Maar niet kort daarna was het Oscar die de lekker in de linkerhoek schot (2-2 met rust).

  Dan hoop je nu op voorsprong te komen na rust. Maar nee hoor, het was weer Alphen die op voorsprong kwam door een fantastisch afstandsschot, welke over onze keeper hun vloog. (2-3) Mooier zie je ze bijna niet, maar daar kom ik straks nog op terug. Wij probeerden ons eigen spel te blijven voetballen. Van achter uit opbouwen en op die manier naar voren te komen. Zeker met een goede inzet kan je dan ver komen. Op het middenveld kregen wij een vrije trap door een overtreding van Alphen. Rayhan ging achter de bal staan en schot de bal van afstand heerlijk in de linkerbovenhoek. Deze was zeker net zo mooi als de 2-3 van Alano van Alphen. (3-3) Nu moest het gebeuren: erop en erover. Maar nee hoor. Het was weer Alphen die uit een frommel goal op 3-4 kwam. Hoeveel tegenslag kan je hebben? Op een gegeven moment ben je toch knock-out geslagen en kan je niet meer opstaan? Maar de Boys rechtte wederom hun rug en gingen weer op jacht naar de gelijkmaker. Ik kan ze bijna vergelijken met Rocky Balboa. Voor de jeugdige lezers: Rocky is een bokser uit een film die constant uit verloren positie op bleef staan. Het was wederom Rayhan die voor gevaar zorgde. Hij schoot weer een vrije trap op doel, maar deze bal ging door de benen van de keeper in het zijnet. De tijd begon te dringen. Het was uiteindelijk Adam die na een mooie dribbel de bal met een fantastisch afstandsschot in de rechter kruising van het doel schot. Onhoudbaar en nog mooier dan het doelpunt van Alphen. (4-4)

  En dat was het einde van een stevige maar sportieve wedstrijd tussen 2 gelijkwaardige teams. Niek en ik waren vandaag super trots op onze instelling en wedstrijdopvatting. Met een positieve instelling en een 100% inzet kan je niet meer vragen. Daarnaast werd er continu geprobeerd om voetballend uit moeilijke situaties te komen. Dan mag je fouten maken. Dat is niet erg. En dan de hamvraag: is het een terechte uitslag? Misschien hadden wij op basis van de kansen een overwinning verdiend, maar als je 4 maal op achterstand komt en op een fantastische manier iedere keer weer terugkomt voelt het als een overwinning!

  Goed gedaan Boys!