• Alphense Boys JO11-1 - Nootdorp JO11-1 3-1

    Alphense Boys JO11-1 – Nootdorp JO11-1 3 – 1

    Nadat we woensdag met 4-0 van ARC JO11-1 hadden gewonnen in een goede wedstrijd, kwam zaterdag 1 april het op de 2e (op verliespunten) plaats staande Nootdorp naar Alphense Boys. Om 9.00 uur floot scheidsrechter Nico op veld 3 voor het begin. We misten Gila (Royal Dutch Open 2017 Taekwondo) en Mika (nog geblesseerd) en hadden dus maar 1 wissel. We vochten met zijn allen als leeuwen, maar kwamen de hele eerste helft niet van onze eigen helft af. We stonden constant onder druk en hadden een paar reddingen van Milan Captein nodig om geen tegendoelpunt te krijgen. Er werd ook nog 2 keer een bal vlak voor de lijn weggehaald. Maar we gaven ons niet zomaar gewonnen en bleven knokken. Plotseling was daar een goede combinatie op rechts en kon Deverell alleen op de keeper van Nootdorp af gaan. Net op het moment dat hij wilde uithalen, gleed hij uit, weg kans. Meteen was het rust, geen doelpunten.

    In de rust gaf coach Hatim aan, dat we iets meer moesten proberen te voetballen en de vrije man zoeken. We hadden goed geluisterd, want de 2e helft was veel meer in evenwicht. We kregen 2 goede kansen vlak na rust, eerst schoot Milan van Eijk tegen de keeper, daarna schoot hij net naast nadat Deverell de bal had veroverd na een achterbal van de keeper. Na 10 minuten een corner voor AB. De corner werd nog weggekopt, maar daarna kwam er een fantastische voorzet van Milan E, die Deverell bij de 2e paal binnenschoot, 1-0. Niet veel later pikte Luca de bal net over de middenlijn af door goed voor zijn tegenstander te komen, hij liep een meter of 10 door en besloot toen hard en laag in te schieten voor de 2-0. Nootdorp kwam niet meer aan voetballen toe. Toch kregen ze snel de aansluitingstreffer door een voorzet vanaf rechts binnen te lopen. Nog een kwartier te gaan, we gaan dit toch niet weggeven? Weer een goede kans, dit keer voor Deverell, maar hij schoot net naast. Daarna een mooie pass van Joaquin op Milan E, maar de keeper redde. Hierna kreeg Nootdorp weer een paar kansjes, maar Milan C of de verdedigers Kick, Wouter, Luca en Max zaten er net met een voetje tussen. Met nog 5 minuten te gaan, moest Wouter geblesseerd van het veld. Lucas ging achterin spelen en Kyan op het middenveld. Er werden vele verbeten duels uitgevochten, vaak door ons gewonnen. Nog maar een paar minuten te gaan, een hoge bal van Deverell richting het doel. De keeper liet de bal stuiteren, Kyan liep door en kopte de bal over de doellijn, 3-1. De winst was binnen, zeker toen scheids Nico affloot. Heel hard gevochten, met en voor elkaar, nooit opgegeven en een hele mooie overwinning behaald.