• Weer een overwinning voor de meiden!

Zaterdag 25 maart, Bernardus komt op bezoek.
    Fantastisch weer om te voetballen, het leek wel zomer. Bernardus kwam op bezoek om een van de laatste wedstrijden te spelen. Zo langzamerhand tellen we af richting het eind van het seizoen. Met nog totaal zes wedstrijden voor de boeg en een derde positie, mogen we niet klagen. Kampioen worden gaat niet meer lukken, maar de tweede plek ligt nog in het verschiet. Vorige week is de goede flow weer in het team gekomen, dus nu vasthouden die handel.

Het is nog best spannend, want in de eerste 10 minuten raakt de bal de lat en de paal van het doel van Alphense Boys en komen we goed weg. Yassira bewaakt deze plek en heeft een belangrijke, maar lastige taak. Al vrij snel weten we een mooi schot op doel te wagen richting het doel van de tegenstander, maar helaas hebben óók zij een keeper die de bal tegenhoudt. Nog steeds 0-0. Maar dan, in de 17e minuut scoort de tegenstander. Het is 0-1. Niet lang daarna weten ze weer door de verdediging heen te breken, maar treft hun schot geen doel. De bal gaat ver over.

Gelukkig scoort Sophie in de 24e minuut de gelijkmaker, maar deze stand weten we niet lang vast te houden. Vlak voor de rust scoort de tegenstander 1-2.

Na de rust wordt de plek in het doel overgenomen door Roos en scoort Sophie na ongeveer 10 minuten de gelijkmaker, maar vijf minuten later staan we, ondanks een mooie aanval van Elisa weer op achterstand. Bernardus lijkt ook de grootste meiden van de club meegenomen te hebben, dat maakt het ook niet makkelijker. Maar we geven niet op, het is een nek-aan-nek-race. Ondanks de “tribune-beurt” van Tanja, staat zij heel betrokken onze keeper bij. Dat is ook wel nodig, want zo af en toe is het toch wel erg spannend. Vijf minuten voor tijd maakt Marissa ons derde doelpunt en staan we weer gelijk. Nog even volhouden, meiden. Captain Nawal is bij één van de laatste acties betrokken en weet door de ruimte die Estella creëert een mooie aanval op te zetten waarbij de bal via Elisa bij Sophie terecht komt en zij in de laatste minuten het winnende doelpunt scoort.

Top gedaan meiden!! Wederom een overwinning door kleihard buffelen in de voorhoede en de hekken achterin zo veel mogelijk op slot te houden. Op naar de volgende wedstrijd, we zijn weer op stoom!