• Alphense Boys JO19-2 - Sparta AV JO19-1

Prachtig weer, twee voetballende teams, veel mensen langs de lijn en grote belangen om de na competitie of nog eventuele titel, waren de ingrediënten vandaag voor een heerlijk pot voetbal. In de vertrouwde opstelling met Jari, Mike, Matz, Jasper, Louis, Nando, Collin, Thijs, Silvanio, Elia, Nassir begon Alphense Boys de wedstrijd.

Dat tegenstander Sparta een goede tegenstander is bleek wel van de nederlaag in de uitwedstrijd met 5-1. Echter de Boys startte voortvarend en bleek al snel de bovenliggende partij met heel veel strijd (zie foto onder) Veel balbezit en een groot overwicht resulteerde tot kansen. Maar zoals vaker was het vizier niet scherp. Toch was het genieten en Sparta kreeg het steeds moeilijker waardoor er meer en meer irritatie ontstond bij de gasten. Helaas raakte Louis Zwiers na 25 min geblesseerd en moest vervangen worden door Sam Korbee. Kansen werden er gecreëerd maar het afronden bleek nog niet zo makkelijk. De rust werd dan ook met een brilstand bereikt.

De tweede helft zou er één worden om niet snel te vergeten en als voetballiefhebber om te genieten. Na rust was het in de 47e minuut Elia die raak schoot en 4 min later opnieuw Elia die koel de bal in het netje schoot 2-0. Kansen op meer werden niet benut en dan komt er weer een oude voetbal wet, de tegenstanden scoort. Dus ook nu. Bal verlies werd fataal en snel afgestraft in de 13e min. Thijs Spanjer moest er geblesseerd af en werd vervangen door Noah Huliselan en Mike Hamilton werd naar de spits gedelegeerd.

In plaats de wedstrijd te beslissen raakte de ploeg finaal de weg kwijt. Posities werden niet meer bezet, irritatie naar elkaar en aanwijzingen werden niet meer opgevolgd. Sparta profiteerde daar heel listig van en draaide de achterstand van 2-1 binnen 15 min om naar 2-5. De verslagenheid was groot en onbegrijpelijk dat je als ploeg zo het kaas van je brood laat eten. 65 min goed gevoetbald en ineens de weg kwijt zijn, soms zijn dingen in het voetbal niet te begrijpen.

Gelukkig liet de concurrentie ook punten liggen dus zullen we het in de komende 3 finales zelf moeten doen. Koppie deze week omhoog en zaterdag tegen Be Fair (uit om 13.00 uur) kunnen we laten zien dat deze nederlaag een vergissing was. Succes.