• AB E1 en E3: Samen winnen van FC Utrecht

Na afgelopen zondag met de E3 een heerlijke wedstrijd tegen PSV o10 te hebben gezien, was het woensdag 22 maart tijd om richting Utrecht te rijden alwaar de plaatselijke FC ons had uitgenodigd voor een wedstrijd Twin Games.

Twin Games. Dat is wennen voor onze jongens. Zij komen van 7x7 op een half veld naar 9x9 op een driekwart veld. Twin Games wordt gespeeld op een half veld, waarvan dan nog een derde wordt afgezet met hoedjes. Je speelt dus globaal genomen op 2/3e van een half veld. En dan ook nog met 16 jongens (8x8).

Het heet Twin omdat er twee teams gelijktijdig tegen twee andere teams spelen (begrijpt u het nog?). Een team bestaat dus niet uit 11 jongens, maar uit bijvoorbeeld 22 jongens. Die worden in 2 groepen onderverdeeld en de uitslag van beide wedstrijden wordt bij elkaar opgeteld. Aangezien de E3 een team van 11 jongens is hebben we de E1 meegevraagd.

Waar we zondag de pittoreske rust van een bosrijke omgeving hadden, ligt de FC Utrecht Academy (bijna) midden in de stad. Vanaf het trainingsveld kijk je op het FC Utrecht stadion en in de verte hoor je auto’s over de snelweg razen. Er liggen een aantal mooie velden en de kantine is gezellig. Na het nuttigen van een kopje koffie of thee (geen brandblaren dit keer) beginnen de jongens aan de wedstrijden.

Op het linker deel van het veld speelt de E1 tegen de helft van Utrecht en op de rechter helft speelt de E3 tegen de andere helft van Utrecht. Zonder scheidsrechter neemt Thijs namens de E3 de aftrap en we zijn begonnen.

Je kunt duidelijk zien dat onze jongens moeten wennen aan het speelveld en dat FC Utrecht dit spelletje wel kent. Daarnaast is Utrecht feller, heeft het meer gogme en wij laten de kaas van ons brood eten. Toch komen we 1-0 voor als Joshua vanuit het midden met links uithaalt en de bal keurig in de kruising vliegt. Zij mogen dan feller zijn, wij staan 1-0 voor.

De voorsprong is echter van korte duur. Amin maakt al snel de 1-1 namens FC Utrecht. Amin speelde vorig jaar bij Alphense Boys in de F1 waarna hij de overstap naar Utrecht maakte. Het weerzien met veel van zijn oude ploeggenoten is dan ook leuk. De 1-1 tussenstand is gelijk het einde van het eerste kwart (15 min speeltijd). De jongens krijgen een korte pauze waarin Martijn en Dimitri wat tactische veranderingen doorvoeren.

Het tweede kwart gaat lang gelijk op, totdat Utrecht de 2-1 binnenschiet. Onze jongens wennen langzamerhand aan het Twin Games spel, maar Utrecht is wat gelukkiger met afwerken. De rust van het tweede kwart wordt bereikt met een 2-1 achterstand, maar wie onze jongens volgt weet dat zij nooit zullen opgeven.

Het derde kwart is goed en wel begonnen als Thijs een haarscherpe voorzet geeft die Sven net naast de goal kopt. Utrecht is gewaarschuwd, de Boys komen er aan. De 2-2 valt inderdaad niet veel later als Sven nu wel raak mikt en de bal onhoudbaar tegen de touwen schiet. Een paar minuten later doet hij dat weer en zijn de rollen omgedraaid, we staan met 3-2 voor.

Het vierde en laatste kwart wordt volledig voor de Boys. Serua maakt de 4-2 na een mooi schot van 20 meter van de goal. Het is een bijzondere goal want het is de eerste van Serua in dienst van de E3. Als verdediger komt hij niet vaak voor de goal, maar dit schot was perfect en onhoudbaar. Utrecht laat na deze goal de koppies hangen en meer doelpunten lijken een kwestie van tijd.

De 5-2 is een mooie kopbal van Jesper. Jesper maakte vorig seizoen nog deel uit van de FC Utrecht Academy. Het is natuurlijk altijd leuk om tegen je oude ploeggenoten te scoren. En het was nog een mooie goal ook! Als Sven niet veel later ook nog de 6-2 tegen de touwen schiet is het verzet van Utrecht helemaal gebroken. De trainer van Utrecht blaast de wedstrijd af, een lekkere 6-2 overwinning!

Zoals ik aan het begin van het verhaal al aankondigde, de uitslag van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en zo kom je tot een einduitslag. De E1 heeft haar wedstrijd met 6-3 verloren (maar uitstekend gespeeld) dus de totaal uitslag komt daarmee op 9-8 in het voordeel van de Boys. Een uitslag waar we trots op kunnen zijn. Samen gewonnen!