• Eindelijk de ommekeer: gewonnen van WVC!

Na een wedstrijd tegen ARC om snel te vergeten (4-1 verloren en veel gedoe) stonden onze Alphense Girls met frisse moed op veld 2 om tegen WVC te spelen. Na alle tegenvallers van de afgelopen weken had iedereen behoefte aan een opsteker en die kregen we: vanaf het eerste fluitsignaal werd er weer eens lekker gevoetbald. Veel onderlinge passes, goed via de zijkanten gespeeld en vooral veel inzet. Eindelijk weer rennende benen en rollende ballen. En goals, dat ook! Al na een minuut of 5 scoorde Eliza de eerste goal en dat positieve signaal gaf de meiden vleugels. Sophie schoot prachtig op de paal, maar nam nog geen minuut later revanche door het tweede doelpunt te scoren.

Vervolgens herpakte WVC zich. De tegenstander kwam vaker op onze helft en onze verdediging moest stevig aanpoten. Een onduidelijke situatie voor het doel leidde tot de 2-1 en Fenne baalde dat haar wang daar nog iets mee te maken had. Mooi om te zien dat de meiden er dan zijn voor elkaar en dat zij zich dit keer letterlijk en figuurlijk niet uit het veld lieten slaan. Veel minder gemor op de scheids of op de tegenstander (of op elkaar, op de ouders langs de lijn, het veld of de bal of ...) en meer focus op het eigen spel. Wat ook scheelde, was dat we eindelijk eens een echte scheids kregen toegewezen (met dank aan Wesley), waardoor de wedstrijd ordelijk en zonder irritaties verliep. Zo hoort dat, ladies! Met 2-1 welverdiend naar de rust: die limonade moet toch extra lekker gesmaakt hebben…

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. Wulfred brulde wat aanwijzingen over het veld (ik probeer ze nog steeds te snappen, maar ik geloof dat onze dochters dat al aardig doen) en dat leidde tot mooie rally’s en een paar spannende momenten en gemiste kansen. Tegen het einde van de wedstrijd wist Eliza voor de tweede keer een doorbraak te forceren. Ze maakte haar actie af met een perfect schot langs de keeper en bracht de Girls daarmee op een eindstand van 3 tegen 1. Precies wat we nodig hadden, volgens mij. De negatieve spiraal is doorbroken en we gaan de laatste wedstrijden knallen, let maar op!