• Door naar de 1/4 finales

  ’s Ochtends om 945uur verzamelen de jongens van de jo 11-7 zich voor een bekerwedstrijd tegen FC Oudewater jo11-5.
  De regen is opgehouden en er verschijnt voorzichtig een waterig zonnetje. Aan alles merk ik dat de jongens er zin in hebben maar kunnen ze de lijn van vorige week uit tegen VEP doorzetten?
  Vorige week wonnen ze door goed samenspel, door druk te zetten op de bal en door de juiste keuzes te maken. Maar lukt dat vandaag weer?

  Na de teambespreking gaat het team naar het veld voor de warming up. De trainers zien dat het vandaag niet aan onze jongens zal liggen. Ze zijn geconcentreerd bezig en de energie is goed.
  Om 1015uur wordt er afgetrapt door FC Oudewater. De boys zitten er goed op en winnen de duels.
  Al snel ligt de bal in het doel. 1-0 Voor de boys. Door goed te combineren, vrij te lopen en zuivere passing lopen de boys uit naar 3-0.
  Leuk om te zien dat het met de teamspirit goed zit. Elk doelpunt wordt met elkaar gevierd en ook degene die de assist geeft, wordt niet vergeten.
  Na de 3-0 valt uit het niets de 3-1. Het zal toch niet. Dit doelpunt geeft de tegenstander weer wat moet en geloof. Als bij de Boys de koppies maar niet gaan hangen. Gelukkig valt al vrij snel de 4-1. Dit is ook de rust stand.
  Met nieuwe energie gaan de Boys de tweede helft in. De ene combinatie is nog mooier dan de andere. De ene effectiever dan de andere. 4-1 wordt 5-1 en 6-1.
  De Boys worden overmoedig en ineens wil iedereen scoren. Posities worden vergeten, verdedigend laten we steken vallen en combinaties worden niet meer aangegaan. De 6-2 is dan ook logisch.
  Gelukkig gaan de Boys gaan weer voetballen en scoren ze nog 2 keer. 9-2 is de eindstand en de alphense boys jo11-7 staan in de ¼ finales. Een geweldige teamprestatie waar iedereen zijn aandeel in had.
  Met trots kijk ik dan ook terug op de prestatie van dit team, op deze wedstrijd en met nieuwsgierigheid kijk ik uit naar de volgende.
  Vincent van der Starre