• Jo9-02 Nostalgie

    Vrijdagavond, vlak voor het slapen gaan kijk ik nog even naar buiten. Verhips, het heeft een klein beetje gesneeuwd. Veel wedstrijden in de omgeving zijn al afgelast, maar niet onze wedstrijd uit bij VV Koudekerk. We voetballen op kunstgras, dus dat zal geen probleem zijn.
    Bij het opstaan zijn de weerscondities hetzelfde als bij het slapen gaan. Er zal dus een heel dun laagje sneeuw op het veld liggen. Voor alle zekerheid proberen wij Koudekerk te bereiken, maar die zijn om 7:05 nog niet aanwezig. Om 7.25 is het hoge woord eruit: De wedstrijd is afgelast. Er ligt inderdaad een dun laagje sneeuw op het veld en Koudekerk heeft het afgelast.
    Op dat moment moet ik denken aan vroeger. In mijn tijd gingen dit soort wedstrijden gewoon door. De oranje bal werd uit het ballenhok gehaald en we gingen de wei in om te voetballen. Korte broeken en alleen shirtjes met lange mouwen. Doorgaan zolang de bal rolde en na de wedstrijd onder een veel te warme douche gaan staan. Wat was dat toch een fantastische ervaring (achteraf).
    Tegenwoordig hebben we een code oranje bij een sneeuwlaagje van een paar millimeter. Verstandig dat het is afgelast? Ik denk het wel. Zeker gelet op de sneeuwbui die erop volgde. Maar wat zou het fantastisch zijn om onze Boys dezelfde ervaring mee te geven die ik ooit heb gehad en dat zij kunnen zeggen: Weet je nog……..