• JO15-3 tegen koploper RVC

  Zaterdag 4 februari stond de topper tegen koploper RVC uit Reeuwijk op het programma. Bij winst zouden onze jongens de koppositie overnemen, zij het met een wedstrijd meer gespeeld.
  Met een nagenoeg fitte ploeg, alleen Yoeri ontbrak, werd er zeer fel en geconcentreerd gevoetbald door de Alphense Boys mannen. RVC kwam er vrijwel niet aan te pas door de grote druk die de C3 oplegde.
  Binnen 10 minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Appie en Sergej. Menno maakte na ruim een kwartier de derde treffer na goed doordrukken in het strafschopgebied.
  Voor de rust kwamen er zeker nog twee goede kansen voor onze jongens maar het bleef 3-0. RVC kwam nauwelijks op onze helft en kreeg maar één kansje: een schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd goed beoordeeld door Koen die redding bracht.
  De tweede helft begon iets minder geconcentreerd maar we bleven duidelijk de bovenliggende ploeg. Jordy werd na zo'n 5 minuten in de tweede helft weggestuurd en kwam alleen voor de keeper, ook nu bleef hij koel en scoorde beheerst in de rechterhoek de 4-0. Ook bij de 5-0 werd de snelheid van Jordy goed gebruikt. Er kwamen nog meer kansen om de score uit te breiden maar bij de afronding stond het vizier niet altijd scherp. Na een overtreding op Zeki (?) in het strafschopgebied mocht Stef nog aanleggen vanaf 11 meter en hij nam de strafschop onberispelijk: 6-0.
  Het was een fantastische wedstrijd van onze jongens, als ze zo scherp blijven spelen als vandaag dan kan het nog een heel mooi seizoen worden.
  Ik wil ook een pluim uitdelen aan de prima fluitende scheidsrechter.