• AB Jo9-02 – Blauw-Zwart Jo9-01: A run for their life

Vandaag stond de wedstrijd tegen Blauw-Zwart Jo9-01 op het programma. Een tegenstander die qua uitslagen indruk heeft gemaakt. De coaches wilde behoudend beginnen in een 1-3-3 formatie. Het was de bedoeling dat de backs een spits zouden oppakken en daarachter een ausputzer (laatste man). Daarvoor stond de mid mid en vlak daarvoor de twee andere middenvelders. Op deze manier wilde zij kijken wat voor vlees zij in de kuip hadden. Het antwoord kregen zij al na 30 seconden. Na een vlot lopende aanval schot Blauw-Zwart de bal snoeihard in. 1-0 achter. De 2-0 volgde al snel. Wat hadden wij het moeilijk. Blauw-Zwart sneed met vloeiende aanvallen constant door de verdediging. Het doelpunt van Aimane hielp niet veel. We hadden niets in te brengen en we mochten nog van geluk spreken dat het maar 5-1 was met de rust.

In de rust namen de coaches de beslissing om terug te gaan het vertrouwde 1-2-3-1 systeem. De afspraak werd gemaakt dat het weer 0-0 was en dat we het beste ervan gingen maken. Maar nog belangrijker: We gingen Blauw-Zwart een “Run for their life” geven. Met andere woorden: we gaan alles geven en wanneer Blauw-Zwart hier weg gaat, moeten zij het gevoel hebben dat zij alles hebben moeten geven om 3 punten mee te nemen naar Wassenaar. We gaan we niets cadeau geven!

En zo zie je wat iets vertrouwds kan doen. Na 25 seconden schot Aimane de 2-5 binnen. De coaches van de Boys grapte richting de coach van Blauw-Zwart dat zij toch echt sneller waren met scoren na de aftrap. Hij keek verbaasd hun kant op. Wat moest hij hier nou mee? Het klinkt raar maar de wedstrijd kantelde. De tegenstander kwam er niet meer uit en was niet meer gevaarlijk. Met een verdwaalde corner kwamen zij nog voor het doel maar dat was het dan ook. De Boys vochten op iedere positie duels uit en deze werden over het algemeen ook gewonnen. Er werd goed gevoetbald en het gevoel groeide dat er nog een doelpuntje gemaakt kon worden. En dat klopte! Aimane maakte zijn derde doelpunt. De beer was los. Alle remmen er af. Onder bevlogen aanmoedigingen van de coaches speelden de Boys vol op de aanval. Ieder duel werd gewonnen. Tijdens de wedstrijd kwamen er whatsapp berichten binnen dat wij nu heer en meester waren op het veld. Een wereld van verschil. Na een leuke aanval schoot Gi op de paal. Jammer maar helaas. Een paar minuten voor tijd draaide Adam de bal uit een corner in het doel. 5-4 De boys zette nog één keer aan, maar de tijd was op. De toeschouwers hadden genoten. De vaders en moeders van Blauw-Zwart haalden opgelucht adem en de ouders van de Boys waren trots op hoe de jongens rug hadden gerecht. De tegenstanders zijn heel diep moeten gaan om de overwinning te behalen. En dat was precies de bedoeling, we hebben ze een “run for their life” gegeven.