• AB JO11-3 – Foreholte JO11-1: Alles hoog op Thijs!

Vandaag staat de wedstrijd tegen Foreholte JO11-1 op het programma. Het is een stuk minder koud dan de laatste wedstrijden en trainingen, veld 2 is zelfs gewoon groen.

In november zijn we al op bezoek geweest bij Foreholte. Op dat moment waren onze jongens ongeslagen en had Foreholte nog niets gewonnen. De wedstrijd in november was echter alles behalve gemakkelijk. Na een moeizame strijd in winterse omstandigheden wonnen we de wedstrijd met 1-3. Na deze wedstrijd is Foreholte steeds beter in het spel gekomen en hebben veel punten binnen gehaald. Vandaag beloofd dus een pittige pot te worden.

De scheidsrechter fluit het beginsignaal en daarmee is de wedstrijd van start. In de eerste minuten van de wedstrijd lijken de Boys sterker te zijn dan de tegenstander. Foreholte gaat behoorlijk fel de duels in. Het is duidelijk dat ze gemotiveerd zijn om het verlies thuis nu recht te zetten. Het pittige spel van Foreholte maakt wat indruk, maar de Boys weren zich goed. Na enkele overtredingen en een gelijkwaardig spel valt een hoekschop in het voordeel van Foreholte. Deze wordt prima genomen en erg mooi ingekopt door de heren uit Voorhout! 0-1 achter. Jammer, maar op zich schrikken we er niet van op.

Onze Boys pakken de draad direct weer op, zij houden niet van een scorebord met achterstand. Ik denk dat Foreholte minder dan een minuut heeft kunnen genieten van de voorsprong. De eerste actie gaat over de linkerzijde van het veld en wordt mooi voorgegeven op Thijs, die de bal vakkundig tussen de palen knikt. Lekker 1-1, de stand is weer gelijk. Het publiek roept lachend langs de kant: “Alles hoog op Thijs!”.

De eerste helft is nog niet gespeeld. Er valt nog een hoekschop aan de kant van Foreholte. Die weten deze kans om te zetten in een doelpunt, waardoor we uiteindelijk met 1-2 de rust in gaan. Met achterstand de rust in is natuurlijk niet fijn. Toch hebben we er vertrouwen in dat er méér in de wedstrijd zit. Martijn en Dimitri nemen kort de eerste helft met de Boys door en geven ze instructie mee voor de tweede helft. Na een paar minuutjes staan onze mannen alweer op het veld, kom maar op!!

Ook Foreholte komt het veld weer op. De scheidsrechter, die overigens een buitengewoon goede wedstrijd floot, dronk snel zijn koffie op en gaf wederom het startsignaal. Een spannende tweede helft, die voor het publiek in ieder geval erg leuk was om naar te kijken, is van start.

Nadat Foreholte al 2 punten uit een hoekschop wist te maken valt er nu een hoekschop voor de Boys. Mooi ingedraaid knikt Thijs de bal wederom tussen de palen. Bam 2-2! Alles hoog op Thijs!

Een gelijkspel geeft al een beter gevoel en de Boys zijn nog niet klaar. Beide teams zijn vastberaden om voor de winst te gaan. Dit resulteert in attractief voetbal en soms harde duels. Onderhand loopt Jesper zichzelf warm. Hij heeft wel zin om de winnende goal te maken. Kort na de wissel lijkt dat ook te gebeuren, want door een ongelukkige uittrap van de keeper krijgt Jesper de bal en werkt deze met zijn linkerbeen in het doel van de tegenstander. 3-2!! Zou de winst dan binnen zijn?

De wedstrijd voelt inmiddels als een gewonnen wedstrijd waar wellicht nog wel meer te halen is. Vervolgens valt er een hoekschop aan de zijde van Foreholte. Nadat ook de vorige 2 goals vanuit een hoekschop zijn gevallen wordt ook de 3-3 door Foreholte op deze manier gescoord. Dan is het ineens weer gelijk.

De jongens krijgen nog verschillende kansen. Sowieso is in de wedstrijd de nodige keren de paal of de lat geraakt. Gelukkig blijven de boys gemotiveerd en wordt hard gestreden om de wedstrijd toch nog te kunnen winnen. Vanuit de rechterzijde van het veld krijgt Joshua de bal lekker meegespeeld en werkt deze keurig af in de hoek van het doel. De keeper is kansloos en de stand is 4-3.

Gespannen kijken we op de klok, de tijd is bijna op! Er volgt nog een actie van de 2 snelle spitsen van Foreholte, die het onze verdediging vandaag behoorlijk lastig hebben gemaakt. Ook deze actie wordt door de verdediging van onze Boys goed opgevangen en daarmee is de wedstrijd klaar. 4-3 gewonnen en weer drie puntjes bijgeschreven. Veerkracht getoond, hard gevochten en zeker in de tweede helft een leuke pot voetbal laten zien.

De Boys gaan snel douchen, zij moeten immers nog even aan het werk. En wij als ouders hebben inmiddels wel trek gekregen in een stroopwafel en gaan dus snel de kantine in.