• AB JO11-3 – Rijnsburgse Boys JO11-1: Punten verloren!

Na een afgelast toernooi en een afgelaste wedstrijd ging de competitiewedstrijd van vandaag tegen Rijnsburgse Boys gelukkig wel door. Wel een beetje koud, maar met een lekker zonnetje was het voor de boys en toeschouwers gelukkig goed uit te houden.

Veel andere wedstrijden bij Alphense Boys waren wel afgelast en dat was eigenlijk wel jammer, omdat vandaag de eerste “JO11-3 stroopwafel verkoop” staat gepland. Na de wedstrijd gaan de jongens stroopwafels verkopen om een spaarpotje te verdienen voor het toernooi in Hasselt met Pasen en dan heb je natuurlijk het liefst héél veel publiek in de kantine. Gelukkig had Thijs al méér dan 5 dozen leeg verkocht vóórdat de wedstrijd begon, dus de kop is er af!

Moeders, broers en zussen zijn alvast met de verkoop gestart en de rest van de supporters schaart zich langs het veld om de boys aan te moedigen. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden, de jongens weten dat ze aan het werk moeten.

Na een goede warming-up start de wedstrijd. De boys hebben er duidelijk zin in! Er wordt hard gewerkt en het spel wordt gespeeld op de helft van de tegenstander. Al snel worden er wat kansen gecreëerd, maar de bal wil nog niet tussen de palen.
    Gedurende de gehele eerste helft domineren onze jongens de wedstrijd en komt de tegenstander maar zeldzaam in de richting van het doel van Vince. Toch komen de boys ook niet tot écht gevaarlijke acties. Verschillende schoten op het doel worden door de keeper vakkundig gestopt, raken de lat, keihard de paal of het zijnet.

Langs de lijn worden we voorzichtig wat zenuwachtig. Een puntje voor de rust is toch wel erg lekker! Met een mooi schot vanaf de linkerkant zet Senne de stand op 1-0 en niet veel later fluit de scheidsrechter. Rust! Boys naar de limonade en ouders, opa’s en oma’s aan de koffie, thee en stroopwafels natuurlijk.

De inzet van de boys is goed. Ze zouden de voorsprong kunnen uitbreiden en de wedstrijd winnen, maar een counter van de tegenstander ligt op de loer. De wedstrijd is zeker nog niet gewonnen!

Na de rust gaan de jongens direct weer van goed van start. Ook deze helft wordt weer vooral gespeeld op de helft van de tegenstander. Toch merken we dat de boys de tegenstander ook iets meer in de wedstrijd laten komen.
    Bij Rijnsburgse Boys valt mij vooral een Rijnsburgse Girl op die bepaald niet onder doet voor haar teamgenoten. Een felle speelster die het onze jongens regelmatig flink lastig maakt!

Ook in de tweede helft worden redelijk wat kansen door de boys gecreëerd, maar het lukt maar niet om de 2-0 te zetten. En als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander. Dat blijkt na ongeveer 15 minuten in de tweede helft. Een van de zeldzame schoten op doel wordt door Vince tegengehouden, maar de tegenstander krijgt een herkansing en zet de kans om in een doelpunt. Balen! De stand is gelijk: 1-1.

Iets teleurgesteld gaan de boys direct weer in de aanval. Wat mij betreft is een 2-1 nog wel verdiend en daar strijden de boys dan ook voor. Er worden nog wat kansen gecreëerd, maar tot een winnende goal komt het niet meer.

De scheidsrechter fluit af! Het spel is gespeeld. De supporters van de tegenstander juichen en ondanks dat onze jongens net zo veel punten hebben als Rijnsburgse Boys zijn ze niet tevreden. De supporters hebben wel een mooie wedstrijd gezien waar hard is gewerkt door de boys. Het eerste puntenverlies in de competitie doet echter pijn en had niet nodig geweest.

Jammer! Gelukkig is er gewerkt aan een riante voorsprong. Volgende week extra hard aan het werk om de mooie nummer 1 positie in de competitie te bewaken.
    Vandaag zit de klus er nog niet helemaal op. Snel douchen en dan aan het werk. Stroopwafels verkopen!

Enthousiast wordt de stroopwafelkraam bemand én gaan er jongens met pakken en zakken stroopwafel naar buiten en door de kantine. Hoewel het niet zo druk is door de vele afgelaste wedstrijden zijn bijna alle dozen leeg. Dat is ook niet zo gek, want de wafels zijn érg lekker. Voor maar €2,50 heb je misschien nét je kans gemist. Niet getreurd, volgende week trakteren de jongens ons tijdens de thuiswedstrijd tegen Foreholte vast en zeker weer op een mooi pot voetbal én daarna heb je nog een kans om je slag te staan.