• Trots op de E3

Na bijna 2 weken niet gevoetbald te hebben mochten de jongens van de E3 vandaag weer aan de slag: Kersttoernooi 1, het 9x9 toernooi bij de eigen Alphense Boys.

’s Morgens bij het klaarzetten van de doelen is de mist nog flink aanwezig. Je kunt vanaf de ene goal nauwelijks de andere goal vinden, maar dat geeft niks. Het gaat er om dat de jongens elkaar straks vinden en na 2 weken alleen digitaal gevoetbald te hebben op de PlayStation moet dat lukken.

Tegenstander Houten E2 had te weinig spelers beschikbaar om een representatief elftal naar het toernooi te sturen, gelukkig wilde Meerburg E1 hun plaats innemen. Verder waren de jongens ingedeeld bij Buiksloot E1, DOVO E1 en Barcelona SS E1. Een mooie maar pittige poule.

Stipt om 10:00 uur start de wedstrijd tegen Meerburg. Dit is de 3e keer dit seizoen dat we tegen Meerburg aantreden: 1x in de beker en ook 1x in de competitie. Hoewel Meerburg een prima elftal heeft moeten 3 punten haalbaar zijn, de vorige 2 edities werden ook door de Boys gewonnen.

Coaches Martijn en Dimitri beginnen met Vince op de goal, achterin Sami, Twan en Yassine. Op het middenveld Thijs en Levy en als middenvelders/ aanvallers Senne, Jesper en Joshua. Bryan begint op de bank, hij is een beetje grieperig. Serua is nog geblesseerd en speelt het hele toernooi niet.

De eerste 10 minuten gaan gelijk op. Over en weer wat kansjes zonder dat we het als publiek langs de lijn warm krijgen van het klappen. Warm worden we wel in de 10e minuut van de eerste helft als Levy de bal mooi op zijn pantoffel krijgt en via de onderkant van de lat de 1-0 binnen schiet. Mooie goal na een even zo mooie aanval van achteruit. Meerburg komt er in het restant van de 1e helft nog 1x gevaarlijk uit, maar Sami en Twan weten dat gevaar vakkundig te bezweren.

Een minuut nadat de 2e helft is begonnen is het weer raak voor de Boys. Ditmaal is Senne de doelpuntenmaker en dan zou je zeggen dat het gespeelt is. 2-0 geven we toch niet meer weg? Was het maar waar. Net bekomen van de aftrap is het raak aan de andere kant als Meerburg de 2-1 binnenschuift.

Yassine zijn hardnekkige liesblessure is nog niet over want halverwege de 2e helft strompelt hij weer naar de kant, einde toernooi. Dan zijn er ineens nog maar 9 jongentjes over. Die overgebleven 9 rechtten de rug en dat resulteert uiteindelijk in de 3-1 door Joshua. Dat geven de Boys niet meer weg en dus is er 1 wedstrijd gespeelt en 3 punten.

De tweede wedstrijd is tegen DOVO. Omdat we inmiddels nog maar 8 jongens over hebben (Bryan is echt niet lekker) ‘lenen’ we Mika van de E1. De jongens zullen dus zuinig met hun energie moeten omgaan, wisselmogelijkheden zijn er niet. Het is dan ook lekker als Jesper en Joshua in 2 minuten tijd de 1-0 en de 2-0 maken. Dat voetbalt ontspannen met een comfortabele voorsprong.

Aan het begin van de 2e helft maakt Jesper ook nog de 3-0 waardoor de jongens helemaal op rozen zitten. DOVO sputtert nog wel wat tegen door 10 minuten voor tijd de 3-1 binnen te schieten, maar verder komen de jongens niet meer in gevaar. 2 Wedstrijden gespeelt en 6 punten. We gaan lekker Boys!

De derde poulewedstrijd is tegen Barcelona SS E1. Aan deze jongens is duidelijk te zien dat zij een jaar ouder zijn dan onze Boys. In sommige gevallen is de tegenstander niet 1 kop, maar wel 2 koppen groter dan wij zijn. Het veldoverwicht in de eerste helft is dan ook voor Barca, zonder dat daar echt enorme kansen uitkomen. De Boys stellen daar speldenprikjes tegenover en het publiek langs de kant krijgt het wat warmer door de spanning en attractiviteit van deze wedstrijd.

Ongeveer 5 minuten na het begin van de 2e helft pakt Twan mooi de bal af achterin en speelt Levy aan. Levy worstelt zich langs enkele tegenstanders en stuurt Senne op links de diepte in. Senne passeert zijn man en geeft haarscherp voor. Joshua controleert de bal en schiet onhoudbaar voor de keeper de 1-0 binnen. De ontlading vanwege de goal/ voorsprong is groot, maar ook vanwege de schoonheid van de aanval. Er zijn echter nog 8 minuten te voetballen, de Boys moeten wel scherp blijven.

Met misschien wel meer inzet en energie dan goed voor de jongens is behouden zij de 1-0 voorsprong en winnen dus ook hun 3e wedstrijd. Ze zijn blijven knokken voor wat ze waard zijn en dat leverde soms mooie, maar ook harde duels op. Levy wordt een aantal keer flink geraakt en Thijs zijn wang is volgende week nog blauw van een elleboog. Maar de winst is binnen en de Boys werden door zowel de spelers als de staf van Barca sportief gefeliciteerd.

De laatste poulewedstrijd voor de kruisfinales is tegen Buiksloot E1. Buiksloot E1 had 2 gewonnen en 1 verloren, dus met een gelijkspel zouden onze jongens 1e in de poule worden en dus de halve finale halen. Zover kwam het echter niet.

Binnen een paar minuten na het begin van de wedstrijd staan we al 0-1 achter en Buiksloot zit er bij ons bovenop. Langzamerhand beginnen de jongens de energie te verliezen die zij in de eerste paar wedstrijden nog hadden, maar de wedstrijd tegen Barcelona heeft erg veel energie gekost. Even is er nog hoop als Joshua prachtig de 1-1 via de onderkant van de lat binnen kopt, na een voorzet van Senne. Maar je ziet aan het spel van de jongens dat het kaarsje langzaam uitgaat. De wil is er wel, maar de kracht bijna niet meer. Net voor tijd maakt Buiksloot de 1-2 en is de wedstrijd verloren. Door dit verlies komt de E3 net op doelsaldo te kort om de kruisfinales te spelen.

En zo eindigt de laatste wedstrijd van 2016. Maar wat wil je als je tegen grote, oudere tegenstanders speelt en je het ook nog met 9 jongentjes moet doen? Dan is het geen schande om op deze manier het jaar af te sluiten. Dan is er eigenlijk maar 1 woord dat bij mij opkomt: Trots.

Uw razende reporter sluit af met de wens dat wij elkaar in 2017 weer terugzien in goede gezondheid en met heel veel voorspoed en sportiviteit. Het was mij een waar genoegen om af en toe een stukje over dit geweldige team te mogen typen. Zij hebben mij keer op keer verbaasd en dat belooft een heleboel goede dingen voor volgend jaar.

Martijn, Dimitri en de jongens van de E3: wij wensen jullie alle goed voor 2017, maak er net zo’n mooi jaar van als 2016. Bedankt voor de mooie herinneringen!