• JO9-02 Een stabiele overwinning

Zaterdag 10 december. Het is onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Op het programma staat de wedstrijd tegen Koudekerk Jo9-01. Van onze scouts hadden wij vernomen dat het een fysiek sterke ploeg was. Het advies was om de tegenstander heen te voetballen en niet constant er door heen te willen. Tijdens de trainingen hadden wij geoefend op het maken van driehoekjes om er omheen te gaan. Zou het er ook uitkomen?

Vandaag was het op veld 2 goed vertoeven. Een goed veld. geen wind, geen regen en een graadje of 10. Na aftrap trokken de Boys ten strijde. Het begon veel belovend. We begonnen met het rondspelen van de bal. Adam kreeg op het middenveld de bal en speelde deze door de lucht naar de spits. De bal kwam bij de keeper, maar deze kreeg de bal niet onder controle en de bal sprong van hem af. Florin was er snel bij en tikte de bal binnen. Een snel doelpunt welke het leven wat makkelijker maakt. Daarna bleven wij geconcentreerd spelen, maar van omheen voetballen was geen sprake. In de één tegen één duels wilden wij er toch doorheen. Het resulteerde in een wedstrijd waar met name op het middenveld werd gevoetbald. Je kon zien dat wij toch moeite hadden met de hele diepe spits en drie middenvelders er omheen. Zeker op het moment dat de taken niet geheel worden uitgevoerd, speel je toch met vuur.

In de rust werden de taken doorgenomen om ervoor te zorgen dat wij de grip op de wedstrijd niet zouden verliezen. De tweede helft was aan onze kant beter. Er werd minder met de bal gelopen en meer overgespeeld. Koudekerk kon niet van zich afbijten en het wachten was op de 2-0. En die kwam er ook. Na een voorzet van de linkerkant kon Florin van afstand op doel schieten. De bal ging via vingertoppen van de keeper het doel in. 2-0
    Wij kregen nog een paar goede kansen, maar de bal belandde op de paal of in het zijnet. Eén van de laatste aanvallen was er één van grote schoonheid. Gi brak door, speelde de bal naar Oscar en vandaar ging de bal naar Aimane. Aimane schoot op doel, maar de keeper redde. In de laatste minuut kreeg onze keeper Mathijs eindelijk wat te doen. In een één op één duel plukte hij de bal van de voet van de tegenstander en hield het doel schoon. De overwinning was binnen.

Dit was zeker niet onze beste wedstrijd, maar het was een terechte overwinning. We gaan tijdens de kerstdagen even de accu’s opladen om volgend jaar er weer vol tegenaan te gaan. Iedereen alvast een fijne kerstdagen en een goed uiteinde en tot volgend jaar.