• JO11 – 5 | Overtuigend spel, verdiend gewonnen!

    Vandaag op bezoek bij Lisse. Het is een saaie, grijze dag en in de bollenstreek lijkt het ook echt een paar graden kouder te zijn. We zijn ruimschoots op tijd…het is even zoeken naar de ingang van de kantine, maar dan hebben we toch ook nog een heerlijk kopje koffie kunnen bemachtigen…

    Om 10.00 uur wordt er gefloten voor de start van de wedstrijd. FC Lisse begint erg sterk en zet veel druk op de bal. De verdediging met Jens en Baran en ook keeper Sven worden gelijk op de proef gesteld. Lisse weet goed door te breken en krijgt zeker wat kansen die ze niet helemaal benutten. Sven staat weer giga goed te keepen zeg. Een duik naar de bal…gered….volgende poging, snel opstaan…ook die grijpt hij nog uit de lucht! Fantastisch gedaan zeg!

    Nu lijken de boys wakker geschud en de wedstrijd keert volledig om…onze boys regeren de wedstrijd. Vanuit het middenveld wordt het spel weer opgebouwd. Mohammed en Mik maken het spel breed en de jongens weten elkaar vlekkeloos te vinden. De openingstreffer laat niet lang op zich wachten. Een mooie pass van Semmy naar Mik wordt prima afgerond door Mik, 0-1! Daarna krijgt Lisse het zwaar. Wij blijven de boel verstoren en nemen elke keer snel weer de bal in ons bezit. De druk is groot voor het doel van de tegenstander. Veel spelers, veel drukte. Mees houdt hier goed druk op de bal en maakt de 0-2! Niet veel later geeft Semmy nog een mooie voorzet op Mees. Mees loopt prima in, maar er zit net teveel vaart in de bal en deze vliegt helaas over de goal heen. Met 0-2 rusten dus.

    Na de rust laten de boys het spel niet los. Ze gaan gewoon heerlijk op dezelfde voet verder. Achterin zijn we stabiel met Milan, Jens en Ilias. De tegenstander komt niet aan de bal. Het middenveld met Mees en Mohammed werkt goed en hard. De bal wordt via mooie steekpasses prima meegegeven aan de aanval. Berke werkt keihard en loopt de tegenstander er elke keer weer uit. Ook Semmy staat op de juiste plek. Niet gek dat hij dan ook de 0-3 weet in te schieten. We kijken weer naar het ouderwetse tikkie-takkie voetbal wat de jongens zo lekker kunnen spelen. Elkaar de bal gunnen…het doelpunt gunnen…Ik houd ervan! Een mooie combinatie van Mohammed, Mik en Semmy zorgt voor de 0-4.

    We krijgen vleugels…in het enthousiasme staan we achter even niet met genoeg man en dan valt toch de tegentreffer. Maar goed, dat wordt daarna weer prima opgepakt door de boys. Wij krijgen redelijk wat kansen. Een mooi afstandsschot van Baran gaat net naast. Berke heeft wat meer geluk als de bal in zijn bezit komt. In een 1 op 1 met de keeper weet hij het mooi uit te spelen, 1-5. Er komt wat frustratie bij de tegenstander, maar onze jongens houden vast aan het spel. Achterin wordt er goed gecommuniceerd door Jens, Milan en Ilias en de bal blijft ver bij het doel van Sven vandaan.

    Mooie combinaties met Mees, Mik en Mohammed en de bal is weer voor in het spel. De jongens zijn er nog niet klaar mee. Mohammed en Semmy weten beide nog eenmaal het net van de tegenstander te vinden. De eindstand komt op een prachtige 1-7!
    De saaie grijze dag was ik toch echt even vergeten toen ik naar dit heerlijke potje voetbal stond te kijken van deze 10 kanjers!!

    Met deze overwinning eindigen onze Boys de eerste helft van de competitie op de tweede plaats, met 2 x een gelijkspel en 4 x een overwinning. Supertrots!!