• Alphense Boys JO11-3 – DWO JO11-1; Goed Genoeg!

Vandaag staat de wedstrijd tegen DWO JO11-1 op het programma. De laatste in de poule en daar schuilt ook direct het gevaar. De boys moeten daar niet te gemakkelijk over denken, want ook in deze wedstrijd zal strijd geleverd moeten worden. DWO heeft maar 3 punten, maar die hebben ze wel verdiend in één wedstrijd tegen Noordwijk, terwijl onze jongens aan Noordwijk toch best een behoorlijke kluif hebben gehad.

Martin had zich vandaag opgegeven als scheidsrechter, waardoor ik mijn feiten-maatje in dit verslag maar mondjesmaat heb kunnen raadplegen.
    In de eerste minuten waren de toeschouwers en wellicht ook een enkele speler even wat afgeleid door een brandje in een auto op het parkeerterrein. Nadat iedereen zich ervan had overtuigd dat zijn of haar auto veilig was, ging de aandacht weer volledig naar de mannen op het veld.

Het spel van de boys blijkt zich vaak aan te passen naar het spel van de tegenstander. Hoe strakker de tegenstander speelt, hoe beter onze jongen in de wedstrijd zitten. Vandaag was de eerste helft van de wedstrijd wat behouden. De boys waren wel wat sterker, maar er waren over en weer kansen. Helaas nog geen doelpunten.

Yassine heeft deze week wel weer wat meegetraind, maar kon helaas nog niet meedoen aan de wedstrijd. Ook Serua heeft meer last van zijn blessure dan verwacht. Hij staat omgekleed en wel langs de kant, maar het is beter om niet te spelen. Even rustig aan, om na de “winterstop” in ieder geval weer op volledige sterkte mee te kunnen werken.

Na uiteindelijk wat mooie kansen, maar helaas de 0-0 nog op het scorebord verlaten de spelers het veld. De boys hebben zich wel staande gehouden, maar ze hadden er duidelijk meer van verwacht. Dat geldt ook voor de toeschouwers die op deze frisse ochtend een verdiende kop koffie halen in de kantine om daarna snel weer langs de zijlijn van het 3e veld opgesteld te staan voor de tweede helft.

Vol zelfvertrouwen en met nieuwe instructies komen de boys het veld op om de tweede helft naar hun hand te gaan zetten. De wedstrijd start en al snel is het 0-1. Ojee, dat valt de jongens behoorlijk tegen en blijkbaar de trainers ook, want er worden direct wat strategische veranderingen in de opstelling doorgevoerd. Langs de zijlijn weten de trouwe supporters dat dit wel eens het momentje kan zijn dat de boys nodig hebben om keihard in actie te komen. En dát gebeurd dan ook!

DWO mag maar één of twee minuten genieten van hun voorsprong, want al snel maakt Nabil de gelijkmaker en is het 1-1. De jongens hebben er vertrouwen in en zijn duidelijk nog niet klaar. Na weer een mooie opbouwende actie langs de rechterkant neemt Bryan zijn ruimte en schiet op doel. De keeper houdt de bal, maar heeft deze niet klem, waardoor Nabil wederom zijn kans ziet en de 2-1 keurig afwerkt. Lekker! Toch de verdiende voorsprong en eigenlijk weten we nu dat het gewoon weer 3-1 zal gaan worden.

Niet veel later gaat Levi daar ook direct invulling aan geven. Hij staat op best een behoorlijke afstand van het doel, wanneer hij de bal krijgt. Hij kijkt om zich heen waar hij de bal kwijt kan, maar ziet ook ruimte tussen de keeper en zijn doel. Met een mooie boog over de keeper werkt hij de bal keurig af en zet daarmee het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Niet alleen voor de vorm, maar ook omdat we daarmee weer vertrouwd 3-1 als eindstand hebben genoteerd. De wedstrijd blijkt echter nog niet gespeeld!

Senne krijgt over de linkerkant nog mooi de ruimte, baant zijn weg naar het doel en werkt keurig af. Helaas zit de keeper er weer bij, maar gelukkig glijdt langs de keeper Nabil het doel in…samen met de bal! 4-1 !!!
    Niet veel later fluit de scheidsrechter af en zijn de 3 punten binnen. Het applaus is voor Alphense Boys.

Was het een goede wedstrijd? We hebben mooie acties gezien, het was goed genoeg. Zéker wanneer we onderweg naar de kantine vernemen dat de nummers 2 en 3 in de competitie allebei hebben verloren. Daarmee staan ons boys met 9 punten verschil op de nummer 2 aan kop. Wel met één wedstrijd meer gespeeld, maar we hebben goede zaken gedaan vandaag!

Omdat ik Martin vandaag toch miste in de verslaglegging vroeg ik wat andere supporters naar het mooiste moment van deze bescheiden wedstrijd. Daar waren we het snel over eens, dat was de rush van Twan, die vanuit zijn positie helemaal achterin, dwars door het midden van het veld de bal naar het doel bracht. Helaas niet met een doelpunt tot gevolg, maar zeker een actie die het noemen meer dan waard. Vakwerk waar de supporters voor komen kijken!

Voor onze boys gaat de competitie half januari pas weer verder. Volgende week volgen we op de Voetbal-app nog even de resultaten van de inhaalwedstrijden. Op de huidige riante koppositie mogen onze boys zéker trots zijn!!

Nog een weekje trainen om daarna een klein beetje gas terug te nemen voor een korte winterstop, waarin wel enkele mooie toernooien op het programma staan.