• JO11 – 5 | Een spannende derby!!

  Vandaag ben ik toch een beetje gespannen voor de wedstrijd…en waarom? Omdat er een derby op het programma staat! Maar waarom ben je dan gespannen? Het is hetzelfde spelletje met hetzelfde leuke team, waarbij de jongens als hoofdzaak hebben dat ze lekker plezier gaan maken! Ik heb dus geen idee…gaat nergens over, maar toch is het een dingetje als twee Alphense clubs tegen elkaar uit komen.

  Om 11.00 uur start de wedstrijd tegen ARC JO11-7 op het sportcomplex bij onze buurtgenoten dus. Milan is er niet bij vandaag, dus met 9 kanjers gaan we de strijd aan.

  Onze boys starten sterk. Zowel in de verdediging als in de aanval zijn we alert en wakker. De teams zijn goed aan elkaar gewaagd en het spel gaat over en weer. Jens en Mees verstoren de boel goed achterin en weten de bal elke keer weer naar de zijlijn te krijgen. Ilias en Baran werken hard om de bal vanuit de verdediging weer naar de voorhoede te krijgen waar Berke, Semmy of Mik de bal weer op kan pakken. Maar dit blijkt af en toe nog best een zware dobber. De tegenstander is sterk op het middenveld en wij hebben moeite de bal daar over te nemen.

  Uiteindelijk is de aansluiting er wel vanuit het middenveld en kan Mik met de bal aan de haal gaan. De welverdiende openingstreffer van deze week komt van zijn schoen, 0-1! Ons doel blijft schoon de eerste helft. Sven voert zijn taken weer goed uit. Volgens zijn pa kijkt hij teveel naar You Tube, maar ik vond je actie als meevoetballende keeper echt wel supercool hoor!

  Nadat de limonade op het veld is genuttigd beginnen we aan de tweede helft. En wat er in de limo van de tegenstander zat weet ik niet, maar ik knipper twee keer met mijn ogen en de score is gelijk…! Oke…een spannende derby kan ik heus wel aan…

  Wij blijven goed voetballen, houden het middenveld wat beter in de gaten en kunnen daardoor vaker de aanval inzetten. Mohammed weet de bal de juiste kant op te sturen en de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Een voorzet van Mik op Mohammed zorgt voor de 1-2. Maar ook hier mogen we niet erg lang van genieten. Een afstandsschot zorgt voor de gelijkmaker....

  Dit kan weer zo’n wedstrijd zijn waarbij de bal net zo goed gunstig kan vallen voor de tegenstander. Jens, Ilias en Mees doen er alles aan om dat te voorkomen. Baran zoekt goed de ruimte en zet de aanval weer op. Semmy is alert, maar krijgt de bal niet zoals hij het heeft bedacht. Mohammed lukt het nog wel een keer, hij maakt de 2-3! Er zal toch niet zoveel tijd meer zijn…?? Gelukkig klinkt niet heel veel later het eindsignaal!

  Yes, de derby gewonnen! En vraag me nou niet waarom ik dat zo’n lekker gevoel vindt…maar dat is nu eenmaal zo…